مفهوم چند پاره خدا در غرب!/نزاع میان ادیان حیات جاودانه دارد

حجت الاسلام قائمی نیا با بیان این مطلب که در غرب مفهوم خدا واحد نبوده و چند پاره است، گفت: هر دینی قدرت هدایت جامعه به سوی کمال را ندارد از این رو نزاع میان ادیان جاودانه و تا پایان حیات بشری است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم رونمایی از کتاب "مباحثه با جان هیک" تالیف حجت الاسلام و المسلمین رشاد، دوشنبه، 8 آبان ماه در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.


بنابراین گزارش، حجت الاسلام علیرضا قائمی نیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این آیین با بیان اینکه پلورالیسم دینی مسئله جدیدی نیست، گفت: اگر مهم‌ترین مسئله فلسفه دین در جهان معاصر پلورالیسم نباشد، اما قطعاً یکی از مسائل اصلی فلسفه دین است.
وی ادامه داد: اینکه چگونه می‌ توانیم ادیان متفاوتی داشته باشیم که همه ادعای حقانیت می‌ کنند، مسئله امروز ما نیست بلکه مسئله دیروز ما بود. اما مسئله ‌ای که تحت عنوان پلورالیسم دینی و تکثر حقیقت مطرح می ‌شود با آنچه در گذشته مطرح شده تمایز دارد.
حجت الاسلام قائمی نیا اظهار کرد: جان هیک صورت ‌بندی کانتی به مسئله پلورالیسم دینی دارد و دنیای غرب دنیای تکثرگرا و پلورالیستی است؛ در واقع در غرب در مقام عمل هیچ دینی را به دین دیگر ترجیح نمی‌ دهند و نگاهی به زمینه پیدایش ادیان ندارند؛ چراکه دنیای غرب با تکثر مواجه شده و زمینه پدیدارشناسی دین را مطرح می‌ کند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه فلسفه غرب نگاه معرفت‌شناسانه را به نگاه هستی‌شناسانه ترجیح می ‌دهد، عنوان کرد: مفهوم غرب از خدا، خدای واحد نیست و مفهومی چندپاره است، به عقیده جان هیک خدای جدید محدودیت دارد و نمی‌ تواند در یک دین به طور کامل ظهور کند.
وی خاطر نشان کرد: پلورالیسم دینی یک توصیه اخلاقی دارد بر این مبنا که جامعه دینی، کلیه جامعه را به سوی کمال سوق می دهد اما به نظر ما هر دینی این قدرت را ندارد و نزاع ادیان قطعی به نظر رسیده و نزاعی جاودانه است و بشر تا زمانی که حیات دارد این نزاع ادامه دارد.
پایان پیام/

کد خبر 189341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha