به گزارش خبرگزاری شبستان، فرزین مرادی، سرپرست پایگاه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه بخشهای مختلفی از مسجد جامع ابیانه نیازمند مرمت است، گفت: در گام اول مرمت کف مسجد در دستور کار قرار میگیرد.
وی ادامه داد: ابیانه دارای 11 مسجد است که یکی از این مساجد قدیمی به نام مسجد جامع ابیانه (ملقب به میان ده) به لحاظ تاریخی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
سرپرست این پایگاه میراث فرهنگی بیان کرد: این مسجد منبری چوبی دارد که مربوط به دوره سلجوقیان است که روی این منبر نقوش گل و بوته، گل هشت پر و کتیبههایی به خط کوفی وجود دارد.
مرادی تصریح کرد: مسجد جامع محراب چوبی قدیمی قرار دارد که جزء آثار تاریخی با ارزش روستای ابیانه است که تاریخ ساخت آن به سال 477 ه.ق مربوط میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در کنار محراب چوبی کف مسجد جامع اصفهان نیز از جنس چوب است، اظهار کرد: کف چوبی مسجد با گذشت زمان دچار مشکلاتی است که ضرورت مرمت آنها از مدتها پیش احساس میشود.
سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه تأکید کرد: در تلاش برای جمع آوری کف مسجد و انجام زیر سازی برای آن هستیم.
بنابرگزارش پایگاه خبری میراث فرهنگی، مرادی افزود: در گام اول یک شفت آهکی در کف مسجد ریخته میشود و در صورت نیاز ایزولاسیون سیمان و پس از آن ایزوگام انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه کف چوبی مسجد به دلیل برخورداری از قدمت تاریخی دوباره به جای اولیه خود باز میگردد، گفت: به نظر میرسد اجرای این برنامه دو ماه زمان نیاز داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما