به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید نامجو امروز (یکشنبه) در آیین پایانی دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران، با اشاره به اینکه در زمان کنونی ظرفیت نیروگاه های کشور به بیش از 67 هزارمگاوات رسیده است، گفت: با وارد مدار شدن نیروگاه های گتوند و سیاه بیشه تا پایان سال جاری، ظرفیت نیروگاه های کشور به 70 هزار مگاوات خواهد رسید.
وی با اشاره به شرایط خاص کنونی کشور گفت: دشمنان هر آنچه که از دست شان برآمده است، انجام داده اند.
وی افزود: حتی در مواردی مانند دارو نیز که آنها می گویند تحریم ها اعمال نمی شود، محدودیت هایی ایجاد شده است.
نامجو تصریح کرد: بیش از 30 سال است که کشور در حال مبارزه بوده و اکنون به خوبی راه مبارزه را آموخته است، بنابراین شرایطی که دشمن به وجود آورده است باید به به فرصت تبدیل شود.
وی ادامه داد: من توان و ظرفیت مقابله با این تحریم ها را در این نمایشگاه دیدم.
نامجو با بیان اینکه در زمان کنونی تقریبا در صنعت برق خودکفا هستیم و بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری با قدری توجه، مدیریت و هم اندیشی و تعمل بهتر می توانیم از این پیچ تاریخی عبور کنیم، افزود: در زمان کنونی، توانمندی خوبی در بخش های تولید، توزیع و انتقال در صنعت برق کشور وجود دارد.
وی به نیروگاه زرند کرمان به عنوان یکی از توانمندی های متخصصان ایرانی در صنعت برق کشور اشاره کرد و افزود: یکی از واحدهای این نیروگاه توسط متخصصان ایرانی از مازوت سوز به زغال سوز تبدیل شده است که یکی از برنامه های جهان در تولید انرژی استفاده از زغال است و آمریکا بیش از 25 درصد انرژی خود را از طریق زغال تامین می کند.
نامجو به توانمندی های ایران در بخش های گاز، بخار، نیروگاه های تجدیدپذیر (باد، خورشید، زیست توده، زمین گرمایی) اشاره کرد و افزود: در زمان کنونی تلفات شبکه برق کاهش یافته و به 98/14 درصد رسیده است که توفیق بسیار بزرگی است.
وی افزود: قرار بود که تا پایان برنامه پنجم به این میزان تلفات برسیم در حالی که امسال رسیده ایم.
نامجو به کارهای بزرگی که در خطوط انتقال انجام شده است، اشاره کرد و گفت: رینگ 400 کیلوولت در کل کشور تکمیل شد.
وی به تحولات اخیر صنعت برق کشور اشاره کرد و گفت: به خاطر رشد و بلوغی که به خوبی در صنعت برق نمایان شده است، این صنعت دیگر مایل نیست از منابع عمومی به صنعت برق داده شود.
وزیر نیرو ادامه داد: باید صنعت برق خود را اداره کرده و از روش های جایگزین مانند فاینانس برای تامین اعتبار خود استفاده کند.
وی به استفاده از ظرفیت های موجود در برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: در قانون برنامه پنجم، پیش بینی شده است بخش خصوصی می تواند تلفات شبکه برق را کاهش دهد.
نامجو افزود: در زمان حاضر کشور با همه کشورهای همسایه که با ایران مرز خاکی دارند، ارتباط الکتریکی داریم و ظرفیت خوبی در این زمینه برای بخش برق وجود دارد که می تواند از آن بهره مند شود.
وی با بیان اینکه "تصور انحصاری بودن صنعت برق باید شکسته شود" ، افزود: باید همه صنعتگران توانا بتوانند در این صنعت وارد شده و فعالیت کنند.
وزیر نیرو با یادآوری اینکه بخش زیادی از نیروگاه ها آماده واگذاری به بخش خصوصی است، گفت: با ایجاد یک رابطه کاری با بخش خصوصی، می توان بسته های اقتصادی را در کشور رشد داد.
وی همچنین به تقویت صادرات برق و تقویت صادرات خدمات فنی و مهندسی در این صنعت اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر بیشتر کشورهای همسایه نیازمند این نوع خدمات فنی از ایران هستند.
نامجو ادامه داد: تلاش وزارت نیرو بر این است که بتواند قیمت خدمات فنی ومهندسی را به نقطه مطلوب برساند.
وی اصلاح قیمت برق و هوشمند سازی شبکه ها، گسترش نیروگاه های تولید همزمان برق و حرارت و تولید پراکنده را از اهداف مهم وزارت نیرو بیان کرد و گفت: بخش خصوصی باید در همه این موارد بتواند فعالیت کند.
وی به بازدید خود از غرفه های مختلف دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران اشاره کرد و گفت: تغییر نرخ ارز و تعدیل در قراردادها دو مشکل فعالان صنعت برق بود که قول دادم این موضوع را در نشست هیات دولت مطرح و پیگیری کنم.
در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران، بیش از 300 شرکت داخلی و 50 شرکت خارجی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان، چین، ترکیه، کره جنوبی و ...، در فضایی به وسعت افزون بر 30 هزار مترمربع آخرین دستاوردهای خود را در زمینه های مختلف صنعت برق طی روزهای 4 تا 7 آبان ماه جاری (25 تا 28 اکتبر 2012 میلادی) در معرض نمایش قرار دادند.
پایان پیام/
نظر شما