بسیاری از رسانه ها یا سیاست زده اند یا تجارت زده

محمدزاده از آغاز طرح تالیف دانشنامه مطبوعات جهان اسلام و ایران توسط اساتید روزنامه نگاری و همچنین افتتاح موزه مطبوعات در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها عصر امروز 7 آبان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار شد.

 

در این مراسم بعد از تلاوت قرآن کریم توسط کریم منصوری، قاری بین المللی کشورمان و سرود جمهوری اسلامی ایران؛ محمدزاده معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیرمقدم به مهمانان و اهالی رسانه، گفت: خدا را شکر که توفیق نصیب شد تا در نمایشگاهی دیگر از مطبوعات گرد هم جمع شویم.

 

محمدزاده با بیان اینکه مهمانانی از 31 کشور در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها حضور دارند ،عنوان کرد: نشریات و مقالاتی از کشورهای امارات متحده، عراق، ایتالیا، اردن، سودان، افغانستان، فلسطین، هند، تاجیکستان، عمان، چین، اتیوپی، سریلانکا، سوریه، کویت، قزاقستان، لبنان، مصر، ترکیه، ویتنام، سوئیس، سوریه، در نمایشگاه حاضر هستند.

 

وی با بیان اینکه نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات نقطه ای برای درک متقابل جامعه و رسانه از یکدیگر است، بیان کرد: نقش ممتاز رسانه ها در اطلاع رسانی بر کسی پوشیده نیست. رسانه ها با بازتاب دهنده اخبار حافظ ارزشهای دینی و ملی می باشند و اهالی مطبوعات عهده دار هدایت این کشتی هستند.

 

معاون مطبوعات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: جایگاه مطبوعات ایران اسلامی در عصر فرصتها و تهدیدهای نظام سلطه جایگاه چشمگیری است که می تواند در تقویت بنیه های ایران اسلامی نقشی به سزا داشته باشد این مطبوعات باید بر پایه ارزش و دانش بنیان نهاده باشند تا بتوانند حافظ ارزشهای اسلامی و وحدت باشند.

 

به گفته محمدزاده در عصری که بنگاههای دروغ پراکنی در پی دور کردن ملتها از هویت هستند بر ماست که زمینه رشد کیفی مطبوعات را فراهم کنیم.

 

وی با اذعان به این امر که شمارگان مطبوعات متناسب با جمعیت کشورمان نیست، اظهار داشت: باید براساس توسعه کمی و کیفی مطبوعات در دو عرصه داخلی و بین المللی تلاش شود ،بر این اساس برنامه های معاونت مطبوعات در دو سال گذشته بر پایه توسعه کیفی و رشد شاخص های کیفی بنا نهاده شده است.

 

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام را یکی از اقدامات این معاونت در راستای کیفی سازی مطبوعات برشمرد و افزود: با تشکیل این اتحادیه مطبوعاتی که در قول و هدف یکی هستند، گرد هم می آیند تا علاوه بر این برنامه رایانه ای تدوین شده که با رتبه بندی شاخص ها به میزان 70 درصد برای شاخص های کمی و شاخص های کیفی به میزان 30 درصد در زمینه ارتقای کیفی مطبوعات ایجاد شده است.

 

وی با اشاره به راه اندازی سامانه اینترنتی اشتراک با تخفیف 50 درصد به مشترکان ماهنامه و فصلنامه ،یادآور شد: این سامانه نیز با هدف حمایت از مطبوعات راه اندازی شده است و تاسیس سرای روزنامه نگاران و راه اندازی شعبه های استانی آن نیز گام دیگری برای ارتقای کیفی مطبوعات بوده است.

 

وی اضافه کرد: به روز شدن صدور پروانه مطبوعات و همچنین به روز شدن صدور مجوز نشریه های تخصصی و دانشگاهی مساله دیگری بود که معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد.

 

محمدزاده تغییر در ساختار جشنواره مطبوعات را از دیگر اقدامات معاونت مطبوعاتی عنوان کرد و افزود: این جشنواره به منظور کشف واقعی استعدادهای روزنامه نگاران با قالب های جدید و افزایش جایزه ها ارتقاء یافت.

 

وی خاطرنشان کرد: دغدغه اشاعه سبک زندگی ایرانی اسلامی که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بود ما را بر آن داشت که امسال نمایشگاه مطبوعات خانوادگی را برپا داریم تا اتهام زرد بودن از بسیاری از این مطبوعات رفع شود.

 

وی تصریح کرد: امروز هر روزنامه نگار صاحب تجربه می تواند در کمترین زمان برای دریافت صدور پروانه خبرگزاری اقدام کند علاوه بر این آیین نامه کار خبرنگاران تدوین شده است و برای تک تک مشاغل حوزه رسانه و روزنامه نگاری تعریفی مشخص صورت نگرفته است.

 

معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه اندازی سامانه سمان اظهار داشت: قبلاً آمار درستی از تعداد خبرنگاران در دست نبود با راه اندازی این سامانه از اصحاب رسانه دعوت شد تا آثار خود را در آن ثبت کنند و اکنون این سامانه پس از گذشت یکسال با رفع اشکالات به مرجع مهمی تبدیل شده است علاوه بر این در حوزه خبرنگاران آزاد نیز پیشنهاد دادیم که آنها جزء مشاغل سخت محسوب شوند.

 

برگزاری نخستین جشنواره پیش نگاران مطبوعات با تقدیر از چهره های برجسته روزنامه نگاری بحث دیگری بود که محمدزاده به آن پرداخت و ادامه داد: چهارمین سمینار چالش های مطبوعات باعث شد تا مسائل این حوزه بازاندیشی شود.

 

وی همچنین از انتشار بیش از 50 عنوان کتاب در حوزه روزنامه نگاری برگزاری 4 دوره روزنامه نگاری برای روزنامه نگاران استانها و انتشار کتاب مطبوعات کشور خبر داد.

 

محمدزاده با بیان اینکه مقدمات تاسیس موزه مطبوعات فراهم شده است ،بیان کرد: میراث معنوی مطبوعات با سابقه بیش از 150 سال شایسته برخورداری از موزه ای است که به نسل جدید معرفی شود و در آینده نزدیک شاهد راه اندازی موزه مطبوعات خواهیم بود.

 

به گفته معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح تالیف دانشنامه مطبوعات جهان اسلام و ایران به همت اساتید روزنامه نگاری و رسانه آغاز شده است.

 

وی با اشاره به نوسانات قیمت کاغذ اظهار داشت: برای کاهش قیمت کاغذ یارانه نقدی 20 درصد ارزانتر ارایه شد و تعرفه واردات کاغذ روزنامه حذف شد معافیت مالی مطبوعات نیز اعلام شد و تمام این اقدامات برای حمایت از مطبوعات صورت گرفت.

 

محمدزاده با اشاره به اینکه تنوع و تعداد رسانه ها باید به تناسب فرهنگ جامعه باشد از صدور پروانه برای 4 خبرگزاری جدید خبر داد و گفت: وفاق اهالی رسانه و افزایش همگرایی بین آنها دو محور تاثیرگذار در راستای افزایش کیفی مطبوعات است.

 

وی با بیان اینکه شعار نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات رسانه «کلام صادقانه و نگاه منصفانه» است، تصریح کرد: دو هزار و 380 رسانه در 830 غرفه و رسانه های 30 کشور همراه با 80 خبرنگار خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و روزنامه نگاران ایران و جهان اسلام در دومین اجلاس مطبوعات جهان اسلام در آبان گرد هم جمع می شوند.

 

وی برپایی ستاد پیام اعظم (ص) بخش عکاسی شهروندی دکه های پنج گانه، نمایشگاه عکس اجلاس متعهدان، غفلت های مطبوعات را از جمله برنامه های نمایشگاه اعلام کرد و افزود: تالار شهدای رسانه برپا شده و هر روز نشست هایی نیز در نمایشگاه برپا می شود.

 

به گفته معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه امسال از کتاب جامع مطبوعات و جلد دوم تیتر 2 و کتابهایی دیگری که در زمینه مطبوعات نوشته شده است رونمایی می شود.

 

وی با بیان اینکه نمایشگاه مطبوعات آیینه امروز و پنجره رو به فردای رسانه هاست اظهار داشت: ما نیاز به همدلی رسانه مردم و دولت داریم و با وحدت می توانیم با رسانه های زرد دشمنان مبارزه کنیم و راستی قول و فعل خود را به اثبات برسانیم و چنین اثباتی قطعاً نیازمند نیروی مومن متعهد و متخصص دارد.

 

محمدزاده با بیان اینکه بسیاری از رسانه ها یا سیاست زده اند یا تجارت زده خاطرنشان کرد: رسانه ها باید به دور از سیاست زدگی به دنبال آگاهی بخشی باشند و قدرت رسانه در انتقال اطلاعات است.

 

وی ادامه داد: وقتی رسانه ها از مسیر اطلاع رسانی به مجرای نگاه تک بعدی و جناحی بیفتد اعتماد مخاطبان را از دست می دهد و رسانه ای که اعتماد مخاطبان را نداشته باشد ارزش کیفی خود را از دست می دهد در حقیقت سلب اعتماد مخاطب مساوی از بین رفتن هویت رسانه است.

 

معاون مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اخلاق رسانه ای شعار نیست بلکه حقیقی دست یافتنی است که بر پایه هنجارها شکل می گیرد گفت: اخلاق رسانه ای باعث جذب اعتماد مخاطب می شود و ارتقاء فعالیت ها در گروی آن است.

 

وی یادآور شد: اخلاق رسانه ای باعث می شود که رسانه ها منطق را بپذیرند و به جای دیگرستیزی به نوعدوستی و به جای تیرگی به روشنایی فرا خوانند و به جای جنگ و ناآرامی صلح و آرامش را رواج دهند در حقیقت صدای اهالی رسانه صدای عدالت و صلح است.

 

محمدزاده اظهار داشت: رسانه ای که به رسالت خود واقف است آگاهی بخشی و دانایی را وظیفه خود می داند و تحقق این مهم از عهده کسانی برمی آید که به نظام راستین رسانه واقف باشند.

 

به گفته معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه نگار امروز باید علاوه بر اخلاق و تعهد به دانش روز مجهز باشد و با آگاهی و دانایی بهترین روش را برای تولید اخبار به کار گیرد.

 

محمدزاده در پایان خاطرنشان کرد: با ظهور رسانه های اینترنتی امروز رسانه ترکیبی از فن آوری روز و علوم انسانی است و اصحاب رسانه باید دانش و آگاهی خود را افزایش دهند و به روز کنندبراین اساس برای توسعه کیفی رسانه ها باید نگاهی همه سویه نگر داشته باشیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 188687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha