ستاد پیشگیری از جعل دیپلم در آموزش و پرورش فعال شد

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: ستاد پیشگیری از جعل دیپلم در وزارت آموزش و پرورش فعال شده است که با ارایه هر نوع مدرک جعلی مقابله می‌کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، ابراهیم سحرخیز، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش امروز در نشست خبری که در محل ساختمان این معاونت برگزار شد، گفت: 16 و 17 آبان همایش توسعه آموزش‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش در افق 1404 میلادی با حضور معاون اول رییس‌جمهور، وزیر آموزش و پرورش و مسئولان سازمان فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

 

وی در خصوص اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد: معرفی نقش و اثربخشی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به جامعه، ایجاد زمینه‌ای برای تعامل میان بخش‌های رسمی و غیررسمی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، شناسایی چالش‌ها، تهدیدات و فرصت‌ها در حوزه‌ فنی و حرفه‌ای با توجه به سند تحول بنیادین و ارایه راهکارهای لازم برای توسعه آموزش فنی و حرفه‌ای از جمله اهداف برگزاری این همایش است.

 

سحرخیز ادامه داد: 164 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده است که در روز همایش 10 مقاله ارایه شده و 21 مقاله به عنوان برگزیده‌ها منتشر می‌شود.

 

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آمار دانش‌‌آموزان در حال تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش گفت: امسال 965 هزار و 364 نفر از دانش‌آموزان در پایه دوم متوسطه تحصیل می‌کنند که از این تعداد 416 هزار و 826 نفر در رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش حضور دارند.

 

وی بیان کرد: امسال 43 درصد از دانش‌آموزان پایه دوم دبیرستان در رشته فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند که این رقم در مقایسه با سال گذشته که 38 درصد بود جهش پنج‌درصدی داشته است که این موضوع در طول دو دهه گذشته از تاریخ آموزش و پرورش بی‌نظیر است.

 

سحرخیز با اشاره به اینکه کل دانش‌آموزان پایه دوم و سوم متوسطه یک میلیون و 825 هزار و 860 نفر هستند، افزود: از این تعداد 750 هزار نفر را دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای تشکیل می‌دهند یعنی سهم هنرجویان در رشته‌های فنی و حرفه‌ای 41 درصد است که در مقایسه با سال قبل چهار درصد رشد داشتیم.

 

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سال گذشته 5 هزار و 500 هنرستان در کشور وجود داشت که امسال به شش هزار و 730 هنرستان رسیده است؛ بخشی از دبیرستان‌ها به دلیل رویکرد دانش‌آموزان و علاقه‌مندی آنها به رشته‌های فنی به هنرستان تبدیل شده‌اند.

 

سحرخیز گفت: دانش‌آموزان کار و دانش صرفا یک مهارت را می‌آموزند، اما رشته فنی حرفه‌ای به سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات تقسیم می‌شود که 42 درصد دانش‌آموزان در بخش صنعت، 55 درصد در بخش خدمات و تنها 2 درصد در بخش کشاورزی مشغول به تحصیل هستند.

 

وی ادامه داد: آمار کم دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در رشته کشاورزی برای ما یک هشدار است و باید در سیاست‌های بالادستی و برنامه‌ریزی سازمان‌های متولی اقداماتی را اتخاذ کنیم که میزان رغبت جامعه به سوی رشته‌های کشاورزی افزایش یابد.

 

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌های کشاورزی بزرگی در سطح کشور وجود دارند، گفت: اما متأسفانه حتی دانش‌آموزان روستایی نیز علاقه‌مند به تحصیل در رشته کشاورزی نیستند.

 

وی اظهار داشت: 43 رشته فنی و حرفه‌ای و 243 رشته کار و دانش در مدارس کشور وجود دارد که هم‌اکنون در حال ایجاد و راه‌اندازی 22 رشته جدید متناسب با نیاز بازار کار هستیم و تلاش می‌کنیم تا رشته‌های کار و دانش را متناسب با نیاز جامعه گسترش دهیم.

 

سحرخیز ادامه داد: 90 درصد فارغ‌التحصیلان در رشته فنی و حرفه‌ای متقاضی ورود به دانشگاه هستند و می‌توانند وارد دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای و دانشگاه علمی و کاربردی شوند.

 

وی افزود: 80 درصد از فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها در رشته‌های مرتبط با تحصیل خود جذب بازار کار می‌شوند و در تلاش هستیم تا سیاست‌های تطبیقی اتخاذ شود تا در بین دانش‌آموزان انگیزه‌ای برای ورود به رشته‌های کشاورزی ایجاد شود چرا که در هنرستان‌های کشاورزی آموزش همراه با تولید است یعنی دانش‌آموز در برابر تولیدی که انجام می‌دهد، حقوق دریافت می‌کند.

 

سحرخیز تصریح کرد: بخشی از آموزش‌های هنرستان‌ها فروسپاری شده است و در این خصوص با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان فنی و حرفه‌ای و آموزشگاه‌های خصوصی وارد مذاکره شده‌ایم به گونه‌ای که امسال برون‌سپاری دانشگاه‌ها در بخش فنی و حرفه‌ای رشد بسیاری داشته است.

 

وی در خصوص آموزش یک مهارت به دانش‌آموزان رشته‌های نظری گفت: در سند تحول بنیادین تأکید شده دانش‌آموزان دوره دبیرستان در رشته نظری یک مهارت را آموزش ببینند، برای اجرای این موضوع تا پایان برنامه پنجم نیازمند تغییراتی در برنامه‌ درسی و زمان آموزشی دانش‌آموزان هستیم که این موضوع بر عهده شورای عالی آموزش و پرورش است.

 

سحرخیز بیان کرد: ما نمی‌توانیم به یکباره ظرفیت پذیرش آموزش یک مهارت به تمام دانش‌آموزان نظری را افزایش دهیم، توانایی داریم تا طی هر سال 600 هزار دانش‌آموز رشته نظری را در هنرستان‌ها آموزش دهیم.

 

وی در خصوص جعل دیپلم گفت: ستاد پیشگیری از جعل دیپلم در آموزش و پرورش فعال شده است و با هر نوع ارایه مدرک جعلی دیپلم برخورد می‌شود.

 

همچنین درج هرگونه آگهی در خصوص کتاب‌های کمک‌آموزشی در روزنامه‌‌ها، مجلات یا پخش آن از صدا و سیما باید با مجوز آموزش و پرورش باشد.

 

وی در خصوص تصویب هنرستان‌های کشور عنوان کرد: در بودجه سال گذشته ردیف مستقلی برای خرید تجهیزات اختصاص داده شد اما رقم آن هشت میلیارد تومان بود که این رقم امسال به 31 میلیارد تومان رسید. همچنین اگر استانداری‌ها در سراسر کشور 20 درصد از اعتبارات عمرانی خود را به آموزش و پرورش اختصاص دهند می‌توان تجهیزات هنرستان‌ها را نو کرد.

 

وی در خصوص ارتباط میان اردوهای راهیان نور و کسب نمره برای جذب آمادگی دفاعی گفت: اردوهای راهیان نور کاملا اختیاری است و هیچ ارتباطی میان درس آمادگی دفاعی و اردوهای راهیان نور وجود ندارد. نمره عملی جذب آمادگی دفاعی مربوط به اسلحه‌شناسی است که با حضور دانش‌آموزان در شهر خودشان و در محل پادگان‌ها صورت می‌گیرد و هیچ دستورالعملی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری اردوهای راهیان نور و ارایه نمره عملی به دانش‌آموزان برای درس آمادگی دفاعی وجود ندارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 188503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha