به گزارش خبرنگار شبستان، سالهای سال، از زمانی که اولین بار کارخانههای چیپس، پفک، نوشابه و برخی مواد غذایی ناسالم بسیاری در ایران شکل گرفتند، تبلیغات آنها در رسانهها به ویژه رسانه ملی، به بخشی جدا نشدنی در این رسانهها دارد، سهم این نوع تبلیغات به صورت قارچ گونهایدر تلویزیون و تعدادی از رسانهها رو به افزایش بود، تا اینکه سال گذشته وزارت بهداشت و درمان، مصوبهای را خطاب به سایتها و رسانهها اعلام کرد، مبنی بر اینکه دیگر این نوع مواد غذایی جای تبلیغ نخواهند داشت. اما بعد از گذشته شاید تنها یک هفته از این فراخوان وزارت بهداشت نگذشته بود که باز هم شاهد نمایش این مواد غذایی و میان وعدهای در سایتها و رسانهها بودیم.
بر این اساس، امسال نیز چنین اتفاقی افتاد؛ معاون وزیر بهداشت در سومین جشنواره ملی رسانه های سلامت، از ابلاغ لیست ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت توسط وزیر بهداشت به وزارتخانه ها و دستگاههای مربوطه خبر داد که از آن جمله میتوان به ممنوعیت تبلیغ و نمایش چیپس و پفک در تلویزیون اشاره کرد. وی همچنین یادآورشد: هر چند در زمینه پزشک خانواده اطلاع رسانی شده، اما این اطلاع رسانی ها باید افزایش یابد.
این موضوع در تاریخ 25 شهریورماه امسال اعلام شد و در حالی است که کمتر از یک ماه از این ابلاغ نگذشته بود که در رسانه ملی و در خلال برخی از برنامههای پربازدید شبکه های مختلف سیما (از جمله مسابقات فونتبال و سریالها)، شاهد تبلیغات کارخانههای پفک و چیپس، آن هم از نوع تبلیغات گسترده و در فضای کارخانه، بودیم. و از آنجایی که قشر نوجوان و کودک از این ناحیه بسیار آسیب پذیر هستند، باید دید که چرا هیچ گونه اقدامی از سوی مقامات ذیربط صورت نمیگیرد.
شیوه نمایش و پخش این تبلیغات و رپرتاژ آگهی آنها از شبکههای سیما به گونهای است که نشاندهنده سلامت و سالم بودن کالاهای آنهاست؛ به این معنی که یکی از این کارخانهها در تبلیغ خود، مجوزها و جوایزی که از وزارت بهداشت دریافت کرده را به نمایش میگذارد! این در حالی است که لیست ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت توسط وزارت بهداشت ابلاغ شده است!
به گزارش شبستان، با انجام حسابی سرانگشتی، میتوان محاسبه کرد که هر سال میلیاردها تومان از محل تبلیغات چیپس و پفک نصیب صداوسیما میشود. از طرفی شرکتهای بزرگ تجاری و تولیدکننده این نوع محصولات، برای تبیلغ محصولاتشان که به سلامت مردم آسیب وارد میکند، عوارض پرداخت می کنند و این در حالی است که وزارت بهداشت نمیتواند سهمی از تبلیغات چیپس و پفک را از صدا وسیما بگیرد. بنابراین پیش بینیها درست از آب درمیآید که وزارت بهداشت نمیتواند عایدی از این مبالغ از رسانه ملی دریافت کند!
پایان پیام/
نظر شما