گزیده صفحات اجتماعی روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان، وطن امروز، تهران امروز، ایران و شرق در صفحه اجتماعی امروز خود به موضوعاتی چون حل مشکلات دارویی کشور پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های ایران، تهران امروز، وطن امروز، شرق در گزارشات صفحه اجتماعی خود به موضوعاتی چون حل مشکل دارویی کشور، آلودگی هوای تهران، دانشگاه های پولی و انتظار ده ساله زنان خانه دار برای بیمه شدن پرداخته اند.
ایران:
روزنامه ایران در گزارش امروز خود به حل مشکلات دارویی کشور در گرو برخورد با اخلالگران و محتکران پرداخته است که در بخشی از این گزارش آمده: دارو به‌عنوان یک کالای استراتژیک در دنیای امروز به حساب می‌آید به گونه‌ای که آن را در کنار غذا و اسلحه از جمله کالاهای اساسی برای رقابت در جهان به حساب می‌آورند، بازار دارو در جهان سالانه گردشی حدود هزار میلیارد دلار را به خود اختصاص می‌دهد که امریکای شمالی بیشترین سهم را با 38 درصد در اختیار داشته و پس از آن اروپا، آسیا و اقیانوسیه در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.


روند خودکفایی در این محصول از گذشته تا امروز تفاوت‌های بسیاری کرده است در حالی که ما پیش از انقلاب اسلامی صنعت داروسازی نداشتیم هم‌اکنون در تولید موارد مختلف دارویی بیش از 95 درصد استقلال داشته و در تولید مواد اولیه دارویی نیز قریب به30 درصد نیاز خودمان را تولید می‌کنیم.


با این وجود مشکل دارویی کشور در جای دیگری است؛ به گونه‌ای که از بازار حدود 350 هزار میلیارد ریالی دارویی کشور، از لحاظ حجمی کمتر از 5 درصد داروهای ما وارداتی است، ولی همین 5درصد نزدیک به 40 درصد بازار دارویی را از نظر مالی به خود مشغول داشته است.


یکی از مشکلات عمده در موضوع تولید دارو عدم تعلق گرفتن ارز دولتی است، بدین معنی که علیرغم آنکه ارز دولتی برای مواد اولیه دارویی در اختیار شرکت‌های دارو‌سازی قرار می‌گیرد اما در بخش‌های جانبی تولید از جمله در قسمت بسته‌بندی و سایر موارد ارز تعلق نمی‌گیرد و این مشکلی است که برخی از داروسازان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که با بروز برخی مشکلات همواره سودجویانی در پی اختلال بوده و در این حوزه نیز اقدام به احتکار دارو می‌کنند، این همان نکته‌ای است که وزیر بهداشت نیز بدان اشاره داشته و می‌گوید: با وجود مشکلات موجود، ذخیره استراتژیک دارو در کشور کافی و مناسب است اما افراد سودجو با احتکار و ذخیره کردن دارو برای خودشان بازار کاذب ایجاد می‌کنند.


وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در گزارش امروز خود به هوای ناسالم تهران در فصل زمستان و وارونگی هوا پرداخته است که در بخشی از این گزارش آمده: هوای تهران که سرد می‌‌شود انتظار وارونگی هوا و افزایش آلودگی آن دوچندان می‌‌شود و روزهایی را به یاد اهالی این کلانشهر می‌‌آورد که نفس کشیدن در آن سخت است. کارگروه آلودگی هوای استان تهران هم که هر از گاهی در طول سال جلسه‌ای برای این موضوع تشکیل می‌‌دهند تا تصمیماتی را برای حل این معضل اتخاذ کنند،‌ دیروز بار دیگر گرد هم آمدند تا شاید با تصمیمات جدید از وقوع آلودگی پیشگیری کنند.


مرتضی تمدن، استاندار تهران در حاشیه این جلسه به جمع خبرنگاران آمد و اظهار داشت: کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران با 4 دستور کار تشکیل شد تا پیش‌بینی‌های لازم در فصل سرما برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا و نرسیدن به شرایط اضطراری در این جلسه انجام شود. تمدن بیان داشت: همزمان با آغاز فصل سرما با پدیده وارونگی هوا در تهران مواجه می‌‌شویم که از هم‌اکنون باید پیش‌بینی‌های لازم انجام شود تا در صورت افزایش آلودگی هوا آثار منفی آن را کاهش دهیم. استاندار تهران با اشاره به اینکه برای کاهش آلودگی هوا در این کارگروه 25 اقدام مصوب شده است، بیان داشت: برخی از این اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت است که تشدید برخورد با خودروهای دودزا و متخلفانی که به محدوده زوج و فرد و طرح ترافیک بدون مجوز ورود می‌‌کنند از جمله این مصوبات است. استاندار تهران به وضع هوای تهران در 7 ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در 7 ماه نخست امسال که حدود 220 روز می‌‌شود 17 روز هوای پاک، 198 روز هوای سالم، 5 روز هوای ناسالم و یک روز نیز وضعیت هوا در شرایط بسیار ناسالم بوده است.


تمدن خاطرنشان کرد: از حدود 220 روز قریب به 215 روز در محدوده هوای سالم و پاک بوده‌ایم که نسبت به سال‌های 89 و 90 روند مثبتی داشته‌ایم.


وی به اقداماتی که در کاهش آلودگی هوا انجام شده است، اشاره داشت و افزود: کاهش ساعت کار در ادارات استان، تعطیلی پنجشنبه مدارس، افزایش محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد و تغییر سوخت گازوئیلی به گازسوز از جمله اقداماتی است که در کاهش آلودگی هوا موثر بوده است. وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل عمومی از 7 هزار دستگاه اتوبوس شرکت واحد حدود 3 هزار و 500 دستگاه گازسوز شده که تاثیر مثبتی در کاهش آلودگی هوا داشته است. وی با اشاره به افزایش جایگاه‌های سی‌ان‌جی در استان تهران اظهار داشت: 207 جایگاه سی‌ان‌جی در استان تهران ساخته شده و 30 واحد دیگر نیز در دست ساخت است. تمدن خاطرنشان کرد: 10 درصد از 20 میلیارد مترمکعب گاز مصرفی در استان تهران به صنایع اختصاص دارد که این موضوع تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا داشته است.


تهران امروز:
تهران امروز نیز در گزارشی به انتظار بیمه ده ساله زنان خانه دار پرداخته و در آن آورده است: اوایل دهه 80 طرحی از سوی بهزیستی و مرکز امور زنان و خانواده مبنی بر بیمه زنان خانه‌دار مطرح شد. از آن زمان بیش از یک دهه می‌گذرد اما همچنان18 میلیون زن خانه‌دار ایرانی در انتظار تحقق وعده‌های گاه و بیگاه مسئولان هستند. در سال های ابتدایی دهه 80 که طرح بیمه زنان خانه دار مطرح شد، تعدادی از زنان در سازمان بهزیستی ثبت‌نام کردند و البته اعتباری خاص نیز برای اجرای طرح اختصاص داده شد اما پس از آن نه از اعتبار خبری بود و نه از بیمه کردن زنان.


در سال 82 مرکز امور مشارکت زنان عنوان کرد، طرح بیمه زنان خانه دار با اختصاص مبلغ دو میلیارد ریال در 6 استان به صورت آزمایشی اجرا می شود و براساس آیین نامه اجرایی آن زنان خانه دار متقاضی در سنین 20 تا 60 سال تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند. پس از گذشت این سال و اخبار دلخوش کننده برای زنان، این طرح به یکباره متوقف و اعلام شد که اجرای گسترده بیمه زنان خانه دار نیاز به اعتبارات زیادی دارد که از توان دولت خارج است و همین کمبود اعتبارات دلیلی شد برای اجرایی نشدن و ناامید کردن زنان خانه داری که انتظار داشتند در صورت بیمه شدن شاید شغلشان دیده شود و آینده آنان تامین شود.


در ادامه این گزارش به موضوعاتی چون: مشکلات اجرایی،کمبود اعتبار، بیمه زنان ایده ای بیش نبود، اصرار مرکز امور زنان بر اجرای بیمه پرداخته شده است.


کیهان:
روزنامه کیهان نیز در گزارشی مفصل به آسیب شناسی تعویق افتادن اجرای قانون حذف کنکور پرداخته در بخشی از این گزارش آمده است: سایه سهمگین کنکور در حالی بر سر دانش آموزان افتاده و بر شانه های نحیفشان سنگینی می کند که در دست اندازهای متعدد اداری بالا و پایین می رود. از اول که بحث حذف کنکور و شرط معدل برای ورود به دانشگاه مطرح شد، این بحث مثل سیبی سرخ هزار چرخ بر هوا خورد و هنوز به زمین نرسیده است و همه منتظرند تا ببینند کی و چگونه به زمین می رسد؟


اول قرار بود سال 91-90 قانون حذف کنکور اجرا شود بعد شنیدیم که به سال 93 موکول شده اما چند روز قبل در اخبار رسمی و غیررسمی شنیدیم که قرار است به سال 95 یعنی دولت بعدی موکول شود و در خبری دیگر هم از اجرای حذف کنکور در سال 97 با خبر شدیم!


واقعا آیا این امروز و فردا کردن ها خانواده ها، دانش آموزان و بخصوص مربیان و معلمان آموزشی را در گرداب بلاتکلیفی نمی اندازد؟ آنچه از دور به نظر می رسد این است که ظاهرا تکلیف کنکور با خود آموزش و پرورشی ها و مسئولان ذیربط هم روشن نیست و در بودن یا نبودن کنکور با هم اتفاق نظر ندارند. هر روز یک تصمیم جدید و هر ماه یک قانون نو وضع می شود. آنقدر بحث حذف کنکور امسال و سال بعد می شود که می ترسیم آخرش هم کنکور حذف نشود اما بچه های ما پشت کنکور بمانند.


قانون حذف کنکور در سال 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که مطابق آن، کنکور باید تا سال 1390 حذف و رقابت داوطلبان براساس سوابق تحصیلی صورت می گرفت. با این حال این اتفاق نیفتاد و در توافق بعدی اعلام شد که تا 3 سال آینده یعنی سال 1392 کنکور حتما حذف خواهد شد.


اما حالا که یک سال برای اجرای این طرح مانده حرف و حدیث ها برای حذف کنکور فراوان است. برخی از کارشناسان معتقدند احتمالا کنکور برای برخی رشته ها حذف می شود شاید هم کنکور برای بعضی دانشگاهها حذف شود. پیشنهاد شده است که کنکور برای دانشگاههای دولتی شهرهای بزرگ همچنان برگزار شود و عده ای دیگر از صاحب نظران مسائل آموزشی بر این عقیده هستند که شاید مبنای قبولی، سوابق تحصیلی دوره دانش آموزی باشد و شاید هم هر دانشگاه برای خودش آزمون ورودی جداگانه در نظر بگیرد و آنگونه که رئیس سازمان سنجش در گفت و گو با خبرگزاری ها اعلام کرده، پیشنهادها برای نحوه حذف کنکور بی شمار است و هنوز به راه حل مناسبی در این زمینه نرسیده اند.


پایان پیام /
 

کد خبر 188407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha