به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، شب گذشته(6آبان) در مراسم اختتامیه همایش هم اندیشی شهر ایرانی، شهر تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارومیه، اظهار داشت: الگوسازی، هویت خواهی و هویت طلبی، احیای ارزش ها و تاریخ نگاری، چهار هدف عمده همایش هم اندیشی ارومیه، شهر ایرانی است.
وی، در این همایش که با حضور استاد علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر، جمعی از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه های ارومیه و مدیران دستگاه های اجرایی استان در سالن چمران دانشگاه ارومیه برگزار شد، گفت: اولین هدف از برگزاری همایش شهر ایرانی، شهر تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارومیه الگوسازی صحیح و متناسب با فرهنگ ایرانی و مذهبی در نسل جدید است.
جلال زاده ادامه داد: وقتی اسامی اشخاص و شخصیت هایی مثل صفی الدین اورموی، شهیدان حمید و مهدی باکری، مجاهد نستوه حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا حسنی و آیت الله علی اکبر قریشی در چنین همایشی مطرح می شود ما در واقع به دنبال الگو و مدل سازی برای جامعه امروز خود با بهره گیری از خصوصیات و شاخصه های برجسته اخلاقی، علمی، اعتقادی و فرهنگی این بزرگان هستیم.
وی، برگزاری این همایش را بر 4 محور دانست و گفت: بحث هویت خواهی و هویت طلبی دومین هدف این همایش است که با برزاری جلسات علمی و همچنین کتب و مقالاتی که در راستای شناخت زوایای گوناگون شهر ارومیه ارائه شد، این هدف را به خوبی دنبال کردیم.
استاندار آذربایجان غربی، تصریح کرد: احیای ارزش ها و هنجارها و زنده کردن آداب و سنن و رسوم بزرگان و مفاخر این خطه، از دیگر اهداف برگزاری این همایش بوده است.
وی افزود: چنین برنامه ها و همایش های فرهنگی که در استان برگزار می شود با توجه به وقت و هزینه ای که برای آنها صرف می شود باید به دنبال هدفی باشند و بتوانند چیستی و کیستی موضوع اصلی همایش را روشن سازند.
وی اضافه کرد: اگر در جامعه ای گذشته و هویت یک ملت برای تک تک مردم روشن شود می توانند آینده زیبایی را با تکیه بر تجارب گذشتگان بدست بیاورند که آینده و گذشته مکمل یکدیگرند.
استاندار آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: تاریخ نگاری چهارمین هدف همایش هم اندیشی شهر ایرانی، شهر تاریخی، مذهبی و فرهنگی ارومیه بود که نگاشته شدن برخی ادوار تاریخی شهر ارومیه از جمله کتاب ارومیه در دوران مشروطیت، اتفاق بسیار مبارکی بود که در این همایش به وقوع پیوست و انتظار داریم که محققان و پژوهشگران همچنان در مسیر شناخت و همچنین شناساندن پیشینه تاریخی استان آذربایجان غربی و شهر ارومیه تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما