به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدینژاد ظهر امروز (شنبه) در اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی فارابی با بیان اینکه، بهتر است به جای اصطلاح تولید علم که ذهن را به سمت اقتصاد و فرهنگ سرمایهداری سوق میدهد از اصطلاح دریافت علمی یا نیل به مراتب بالاتر علمی استفاده شود، گفت: علم مفهومی است که در جهان هستی و نهاد تک تک انسانها وجود دارد و فقط باید آن را کشف کرد و نسبت به آن معرفت حاصل نمود.
رییسجمهور با بیان اینکه امروز علوم انسانی تعریف رایجی دارد و به آن دسته از علومی اطلاق میشود که رفتار انسان و جامعه انسانی را پیشبینی و مدیریت میکند، افزود: شاید بهتر این باشد که علوم انسانی را در دایرهای تعریف کنیم که ناظر بر حرکت کمالی انسان برای نیل به قلههای تعالی باشد اگر نه، طبیعتاً همه علوم موجود در عالم مختص انسان بوده و علم در زندگی سایر موجودات مفهوم و تأثیری ندارد.
احمدینژاد با بیان اینکه انسان مهمترین مخلوق هستی بوده و همه خلقت به واسطه انسان مفهوم مییابد، اظهار داشت: خداوند انسان را در بالاترین مرتبه خلق کرده به این معنا که بالاترین ظرف کمال را در وجود او قرار داده و انسان میتواند، تجلی همه اسماء و صفات الهی در عالم شود.
رییسجمهور تصریح کرد: خداوند انسان را از خاک آفرید و به او مأموریت داده تا با تلاش خود و کمک خدا از اسارت نبات، جماد و حیوانیت رها شده و استعدادهای الهی و خدایی شدن خود را به فعلیت برساند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه عبور از مرحله جماد و نبات آسان است، اما عبور از مرحله حیوانیت به دایره انسانیت سختترین مرحله کمال انسان است، خاطر نشان کرد: همه گرایشات حیوانی در کنار گرایشات تعالی طلبانه و خداجویانه در وجود انسان به ودیعه نهاده شده است و این انسان است که باید خود را از گرایشات و تمایلات شخصی، منیتها و هویتهای جعلی که جزء خصوصیات حیوانی است، رها کرده و متعالی شود.
رییسجمهور با بیان اینکه انسان هم میتواند به مرتبه بالاتر از ملکوتیان، کمال یافته و هم میتواند به جایگاهی پایینتر از دایره حیوانیت سقوط کند، گفت: آن انسانی که با استفاده از بمب اتم صدها هزار انسان را میکشد و برای نسلهای متوالی مشکل ایجاد میکند و اگر بتواند میلیونها انسان را برای دستیافتن به اغراض خودخواهانهاش به کشتن میدهد، از هر حیوانی پستتر است.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه علم انسانی حقیقی، آن علمی است که دست انسان را گرفته و راه کمال او را تا خدا نشان دهد، افزود: هر علمی این چنین باشد علم انسانی است و به این ترتیب هر علمی که راه کمال انسان را بگشاید انسانی، اسلامی، الهی و دینی است.
رییسجمهور با طرح این سوال که معیار تشخیص علوم انسانی از غیرانسانی کدام است؟ اظهار داشت: انسان آفریده شده است تا از خاک به خدا برسد و معیار تشخیص علوم انسانی و غیرانسانی آن است که معیار رسیدن به خدا چیست و چگونه میتوان مقصود از خلقت انسان را محقق کرد؟
احمدینژاد ادامه داد: انسان باید ابتدا خدا را بشناسد بعد خودش را و بعد نسبت به حقیقت خود شناخت پیدا کند و آنگاه که خدا به عنوان مقصد و انسان به عنوان مبدأ حرکت شناخته شد، باید«راه» شناخته شود.
رییسجمهور با بیان اینکه مقصد رسیدن به جوار رحمت الهی است، تصریح کرد: خداوند بر انسانها، محاط است و انسان اشرافی بر خدا ندارد تا بتواند او را بشناسد لذا باید خداوند را از روی نشانههای او شناخت و در این مسیر همه عالم و همه مخلوقات، نشانههای خدا هستند.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: درست است که همه عالم تجلی خداوند است، اما انسان برای هدایت باید به دنبال نشانهای بگردد که کاملترین تجلی خدا بوده و بهترین تجلی خدا را به او عرضه کند؛ خدا را باید در تجلی کامل او که در دسترس ما قرار گرفته، بشناسیم و بزرگترین آیه الهی و نشانه خالق و برترین تجلی خدا، انسان کامل است که تمام اسماء و صفات خدا در او به بهترین و کاملترین شکل متجلی شده است.
رییسجمهور با اشاره به اینکه خداوند در هر عصری انسانی کامل در دسترس بشریت قرار داده است، گفت: اگر خداوند انسان کامل را در دسترس انسانها قرار نداده باشد، نمیتواند از آنها بازخواست کند، چرا که انسان برای شناخت خدا، نیازمند انسان کامل است.
احمدینژاد اضافه کرد: انسان پس از شناخت بالاترین تجلی خدا در انسان کامل، باید حقیقت انسانی خود را نیز در وجود انسان کامل ببیند و خود را با او بشناسد.
رییسجمهور اظهار داشت: هر فرد کامل هم قله است، هم راه و هم راهنما و علوم انسانی حقیقی، علومی هستند که انسان را به فهم، شناخت و همراهی انسان کامل نزدیک کنند و هر علمی غیر از این جهل است.
احمدینژاد شرط تبعیت انسانها از علوم حقیقی و هدایت شدن و یا نشدن آنها را در نیات و اغراض آنها دانست و اینکه به دنبال چه اهدافی باشند و تصریح کرد: هرکس باید تحولات درونی و روحی خود را به صورت دائمی رصد کرده و خود را بسنجد که آیا هر روز که میگذرد به انسان کامل نزدیک شده یا از او دورتر میشود؟
رییسجمهور خاطر نشان کرد: انسان برای کمال، نیازمند عشق، معرفت و محبت است و انسان کامل که خود سرشار از این حقایق است، بهتر از هر کسی میتواند، دیگران را هدایت کرده و این حقایق را در ظرف وجودی افراد جاری کند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه در طول تاریخ کارهای علمی زیادی صورت گرفته و تلاشها و مجاهدتهای زیادی بویژه از سوی پیامبران صورت گرفته تا اندیشهها و دلهای افراد به انسان کامل نزدیک شود، گفت: بزرگترین موفقیت شیطان در طول تاریخ این بوده که علیرغم همه مجاهدتها، توانسته یک غفلت تاریخی را از انسان کامل، به بشریت تحمیل کنند.
پایان پیام/
نظر شما