به گزارش خبرنگار شبستان، رحیم قربانی در نشست خبری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به همکاری 10 دستگاه و نهاد اجرایی در برگزاری این جشنواره گفت: هرساله این جشنواره با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت-درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، جهاد دانشگاهی، دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری این جشنواره در دو بخش اصلی و جنبی گفت: در بخش اصلی رشتههای کتبی، شفاهی و پژوهشی شامل فرازهای قرآن و عترت، مفاهیم قرآن در بخش کتبی، دیدگاه و سیره معصومین (ع) و قرآنشناسی برگزار میشود.
مسئول مرکز قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی با معرفی رشتههای شفاهی این جشنواره افزود: تحقیق، ترتیل، حفظ 5 جزء، 10 جزء، 20 و کل قرآن کریم، مداحی با محوریت حضرت علی (ع)، شخصیت و فضایل ایشان، عید غدیر، دعاخوانی، فرازی از دعای عرفه حضرت اباعبداللهالحسین (ع) میشود.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره در 21 رشته برگزار میشود، ادامه داد: برای اولین بار عنوان عترت بر اساس طرح جامع مسابقات قرآنی شورای هماهنگی قرآن دانشجویان به این جشنواره اضافه شده است.
قربانی با بیان اینکه این جشنواره از 9 آبان با حضور جمعی از دانشجویان و مسئولان دانشجویی همزمان با هفته ولایت برگزار میشود، افزود: در روز افتتاحیه آزمون کتبی برای شرکتکنندگان در رشتههای شفاهی برگزار میشود.
وی ادامه داد: برگزاری جلسه توجیهی و تخصصی با حضور داوران جشنواره، بازدید از موزه اسناد لانه جاسوسی و موزه شهدا، شرکت در نمایش شب آفتابی، حضور در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و قرائت زیارت جامعه کبیره از جمله برنامههای روز اول جشنواره است.
مسئول مرکز قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی با معرفی سایر برنامههای جانبی این جشنواره افزود: بازدید از باغ موزه دفاع مقدس، برگزاری همایش ادیان در محکومیت هتک حرمت به مقدسات الهی با حضور استاد رحیمپور ازغدی و مسئولان و نمایندگان اقلیتهای مذهبی شامل ارامنه، کلیمیان و زرتشتیان از دیگر برنامههای جانبی بیست و هفتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور است.
حضور داوران برجسته قرآنی در جشنواره قرآن و عترت
قربانی گفت: حدود 40 نفر از داوران برجسته ملی و بینالمللی قرآنی در این جشنواره حضور دارند. وی با تأکید بر اینکه این جشنواره به منزله مرجعی برای معرفی نیروهای قرآنی به سایر مراکز است، افزود: استعدادهای قرآنی برتر در این جشنواره به مسابقات بینالمللی دانشجویان مسلمان جهت اعزام به خارج و معرفی به مراکز ارایه تسهیلات ویژه معرفی میشوند.
قربانی به معرفی یکی دیگر از برنامههای جانبی این جشنواره پرداخت و افزود: در این نمایشگاه دانشجویان مراکز آموزش عالی دستاوردهای قرآنی خود را در قالب 12 غرفه ارایه میدهند.
دیدار دانشجویان جشنواره با مقام معظم رهبری
قربانی ادامه داد: دیدار دانشجویان جشنواره قرآن و عترت برای اولین بار با مقام معظم رهبری از دیگر برنامههای دبیرخانه جشنواره است. مسئول مرکز قرآن و عترت سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به معرفی کمیتههای مختلف به جشنواره قرآن و عترت گفت: قرائت تحقیق مفهومی بر اساس آیاتی از قرآن کریم که با محوریت بیداری اسلامی و استکبارستیزی است از جمله برنامههای جدید این دوره از جشنواره است.
وی با بیان معرفی تعدادی از اهداف این جشنواره گفت: زمینهسازی برای الفت دانشجویان با قرآن، شناسایی دانشجویان مستعد و معرفی آنها به جامعه، ایجاد فضای معنوی در مراکز آموزش عالی از جمله اهداف این جشنواره است.
شایان ذکر است، بیست و هفتمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از نهم تا 12 آبان در مجتمع فرهنگی دانشجویی 13 آبان برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما