به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، احمد همتیبوشهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس امروز (5آبان) با بیان اینکه میراث گذشته پایه موجودیت کنونی ایرانی ـ اسلامی و اساس هویت ماست، گفت: ما بر این میراث ریشه روییدهایم و بر ساقه آن شاخهها گستردهایم و سایبانی از برگهای سبز و شاداب گسترانیدهایم.
وی افزود: کمتر قومی در تاریخ همچون قوم ایرانی توانسته است هم با خودآگاهی و شعورِ تاریخی، فرهنگساز و تمدنساز باشد و هم در پیشبرد فرهنگ و تمدن بشری تاثیرگذار و از این رو تا امروز در صحنه تاریخ ماندگار رمز سازندگی، تاثیرگذاری و ماندگاری قوم ایرانی در عرصه فرهنگ و تمدن را باید در روح خلاق و جستجوگر آن دید و امروز بازشناسی مواریث و دستاوردهای آن ضرورت است.
همتیبوشهری با اشاره به اینکه یکی از شخصیتهای تاریخی ایران زمین که حلقه وصل و نماد پیوند فرهنگ و تمدن ایرانی پیش از اسلام با فرهنگ اسلامی است، جناب سلمان فارسی (س) است، اضافه کرد: مردی که نماینده تشنگی روح حقیقت در عصر و نسل خود بود و چون در خانه، زادگاه و وطن خود نیافت، گام در وادی طلب نهاد تا کام عطشناک خود را از چشمۀ زلال حقیقت سیراب سازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اضافه کرد: دل مشتاقش و دست تقدیر او را از دامن یاری به یاری دیگر و از دیاری به دیاری دیگر کشاند تا سرانجام رحل در واحه یثرب در دیار حجاز افکند و سرانجام به سرچشمه آب زلال حیات یعنی حقیقت محمدیه (ص) رسید و دل در رشته مهر و محبت و ولایت او کشید و پیمانهها از کوثر او چشید.
وی با اشاره به اینکه در سلک سالکان او چنان زیست که به شرف سلمان من اهلالبیت (ع) نائل آمد، اضافه کرد: پس از رحلت حضرت رسول (ص)، چنگ در رشته ولایت امیرولایت ایمان زد تا گوهر اسلام خود را از تلبیس ابلیس و وسوسه نفس خبیث حفظ کند، به امر ولایت حضرت علی (ع) و به وکالت او به مقتضای احوال در واقع فتح مداین پایتخت بیتخت دولت ساسانی حاضر شد و در آنجا به حکمت حکومت و بین ایرانیان و اعراب حکمیت کرد.
همتیبوشهری تصریح کرد: از اینجا بود که بذر فرهنگ ناب اسلامی و نیز ولایت علیبن ابیطالب (ع) در خاک ضمیر ایرانیان پاشیده شد و سرانجام سلمان فارسی این پیر پیرو ولایت در مداین چهره در نقاب خاک کشید.
این مقام فرهنگی با اشاره به اجرای کنگره بینالمللی سلمان فارسی (س) گفت: کنگره بینالمللی سلمان فارسی (س) گامی است نه فقط برای شناخت زندگی و ابعاد وجودی او که کوششی برای نشان دادن تعامل بین فرهنگ و تمدن ایران پیش از اسلام و فرهنگ اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه سلمان فارسی مسلمان جایگاه و سهم خاصی در طرح این تعامل داشته است، افزود: بر این اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری استانداری فارس و دانشگاه تهران بر آن شدند تا این همایش را در 10 و 11 آبانماه در شیراز برگزار کنند.
همتیبوشهری با اشاره به اهداف برگزاری این کنگره بینالمللی گفت: تجلیل از مقام شامخ سلمان فارسی (س)، شناخت ابعاد وجودی و معرفی شخصیت سلمان (س)، ایجاد فضای علمی ـ فرهنگی برای تبادل اطلاعات پژوهشگران داخلی و خارجی، پیوند بین نسل امروز جامعه ایرانی با مفاخر و مظاهر فرهنگی و تمدنی گذشته و کوشش در جهت وحدت فکری جهان اسلام از جمله اهداف برگزاری این کنگره است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به محورهای این کنگره اشاره کرد و افزود: شرح حال سلمان از ولادت تا وفات، سلمان در احادیث و روایات شیعه و سنی، ولایتمحوری سلمان، سلمان در آثار تاریخی، سلمان و فتوحات، حکومت از منظر سلمان، سلمان در آئینه متون عرفانی، سلمان، ایرانیان و اسلام، سلمان در آئینه شعر و ادب، سلمان از منظر خاورشناسان و سلمان و نیاز انسان امروز، محورهای این کنگره بینالمللی است.
پایان پیام/
نظر شما