به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 3 آبان نمایندگان مجلس با 153 رای موافق، 31 رای مخالف، یک رای ممتنع از مجموع 214 رای با یک فوریت لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم موافقت کردند.
حسینی وزیر اقتصاد و دارایی با حضور در جلسه علنی امروز در مورد این لایحه گفت: قانون برنامه پنجم توسعه تصویب شده است و ما در آستانه تدوین قانون بودجه 92 هستیم که یکی از مهمترین تکالیف و جهت گیری های قانون بودجه تکالیف و جهت گیری های مالیاتی در کشور است.
وی بیان کرد: لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم حمایت از توسعه و سرمایه گذاری نیروهای ایرانی است و از این منظر این لایحه دارای ابتکاراتی است که باید یک فوریت آن به تصویب برسد.
حسینی تصریح کرد: ما برای مقابله با برخی از نوسانات و مشکلات نیازمند قانون مالیاتی مدون هستیم و امروز این نیاز بیش از دیروز احساس می شود.
بهروز نعمتی نماینده اسدآباد در مخالفت با این لایحه گفت: با توجه به شرایطی که امروز در کشور و رابطه با بحث های تورمی داریم فرصتی که بخواهد این لایحه را بررسی کند فرصت کمی است.
وی با بیان اینکه این لایحه اولویت ندارد اظهار کرد: ظاهراً دوستانی که در امور مالیاتی کشور هستند خیلی نسبت به مسائل کشور آشنا نیستند یا آگاهی ندارند نظام ما با هزاران شهید آزاده و بسیجی امروز به جایی رسیده است که ما نمی توانیم با تصمیمات خلق الساعه به گونه ای تصمیم می گیریم که باعث مشکلاتی در کشور بشویم.
نعمتی تصریح کرد: اصلاح قانون مالیات های مستقیم باعث مشکلات فراوانی در این عرصه از نظام می شود زیرا ما در حال حاضر نیازمند آرامش در کشور هستیم و با دست خودمان باعث نابسامانی هایی عظیم در کشور می شویم و این لایحه شرایطی ندارد که امروز به صورت فوریت مطرح شود.
حجت الاسلام مصباحی مقدم رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در موافقت با این لایحه گفت: این لایحه دومین محور طرح تحول اقتصادی محسوب می شود، اولین محور هدفمندکردن یارانه ها بود که بسیار نیز مهم بود و دومین محور نیز اصلاح قانون مالیات های کشور است.
وی بیان کرد: ما در شرایطی قرار داریم که اتکا به بودجه نفت به شدت کاهش یافته است اگر بتوانیم در راستای اقتصاد مقاومتی اتکا به نفت را کاهش دهیم ضرورت تحول مالیات های مستقیم چیزی نیست که در مورد آن تردید داشته باشیم.
حجت الاسلام مصباحی مقدم یادآور شد: آنچه مهم است فوریت این بحث است که اگر امسال آن را تصویب کنیم در قانون بودجه 92 می توانیم به خوبی از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به سخنان نعمتی که گفت: این طرح نیازمند بررسی های دقیق تر است بیان کرد بر این لایحه بیش از 3 سال وزارت امور اقتصادی و دارایی، امور مالیاتی کشور و دبیرخانه طرح تحول اقتصادی کار کرده اند و این لایحه ای نیست که بدون مطالعه قبلی از سوی نمایندگان ارایه شود که در آن تردید داشته باشیم.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه باید برای بودجه سال 92 تغییرات جدی ایجاد کنیم و اتکا به مالیات ها را بالا ببریم فوریت این لایحه را تصویب کنیم و مراد از این لایحه این نیست که ما ضرایب مالیاتی را بالا ببریم بلکه هدف این است سازوکارها را به گونه ای سامان دهیم که این موضوع شفاف شود و ابزار و نیروهای انسانی لازم در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما