بنای آرامگاه بوعلی سینا گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است

به دنبال برگزاری نخستین بزرگداشت "ابن سینا" در ایران، بنای یادبودی برپاشد که تا کنون گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است.

 خبرگزاری شبستان// همدان
 

ساخت آرامگاه ابن سینا توسط روس‌ها انجام شده و به دنبال برگزاری نخستین بزرگداشت "ابن سینا" در ایران، بنای یادبودی برپاشد که تا کنون گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است.
 

تولد ابن سینا
به دلیل تولد،"ابوعلی سینا" در "بخارا" و تحصیل در این مکان، مردم این بخش که زمانی جزو قلمرو سامانیان بوده و بخشی از جمهوری ازبکستان است، او را ازبک و ترک می‌دانند.
 

بنای آرامگاه بوعلی سینا
در شمال آرامگاه، خانه‌های مسکونی و در قسمت جنوب آن، حیاط آرامگاه قرارداشته است. کتابخانه‌ی آرامگاه که 649 مجلد کتاب داشته به قرائت خانه‌ ابوعلی سینا موسوم بوده است. در داخل آرامگاه، دور دو سنگ قبر ابوعلی و ابوسعید، نرده چوبی کوتاهی قرارداده‌اند.
 

معماری آرامگاه بوعلی سینا
نظر اعضا انجمن آثار ملی ایران در مورد بنای جدید آرامگاه بوعلی بر آن بود که اصول معماری قدیم و جدید هر دو رعایت شود. به همین خاطر در خرداد ماه سال 1324 هـ‌. ش طرح نقشه‌ی آن بین مهندسان و فارغ التحصیلان رشته معماری به مسابقه گذارده شد.
 

مقبره ابن سینا
اکنون مقبره "ابن سینا" در ضلع غربی خیابان ابوعلی همدان یعنی خیابانی که از مرکز شهر رو به جنوب و کمی مایل به غرب امتداد دارد واقع شده و در کنار آن قبر "ابوسعدی دخدوک" قرار گرفته است.
 

سنگ مقبره ابن سینا
به دستور شاهزاده "نگار خانم" نخست همسر "عبدالله‌خان صارم‌الدوله" از طایفه "حاجی‌لر" ، به جای چهارطاق قدیم، گنبدی از آجر ساختند و دو سنگ، یکی روی قبر "ابن سینا" و دیگری روی قبر "ابوسعید دخدوک" گذاشتند. پس از درست شدن آرامگاه با شکوه جدید، سنگ قبرهای مذکور را در سرسرای آرامگاه قرار داده‌اند.
 

آثار ابن سینا
بیش از 20 اثر فارسی به او منسوب است که از میان آن‌ها، بی گمان «دانشنامه علائی» و «رگشناسی» (رساله نبض) از نوشته‌های او است. آثار فارسی ابن‌سینا، مانند سایر نثرهای علمی زمان وی، با رعایت ایجاز و اختصار کامل نوشته شده‌است.
 

فلسفه ابن سینا
ابن سینا بسیار تابع فلسفه ارسطو بود و از این نظر به استادش فارابی شباهت دارد. مبحث منطق و نفس در آثار او در واقع همان مبحث منطق و نفس ارسطو و شارحان او نظیر اسکندر افرودیسی و ثامیسطیوس است. اما ابن سینا هرچه به اواخر عمر نزدیک می‌شد، بیشتر از ارسطو فاصله می‌گرفت و به افلاطون و فلوطین و عرفان نزدیک می‌شد. داستان‌های تمثیلی او و نیز کتاب پرحجم منطق المشرقین که اواخر عمر تحریر کرده بود، شاهد این مدعاست. متاسفانه امروزه از این کتاب تنها مقدمه اش در دست است. اما حتی در همین مقدمه نیز ابن سینا به انکار آثار دوران ارسطویی خویش مانند شفا و نجات می‌پردازد.
 

علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: هم اکنون چهار هزار و 342 جلد کتاب فارسی و عربی در کتابخانه‌ی ابن سینا موجود است که سی مجلد آنها از کتاب های خطی بوده و برخی از آنها بسیار نفیس و قابل توجه است.
 

وی با بیان اینکه کتاب های ابن سینا به زبان های زنده دنیا ترجمه شده است، افزود: 590 مجلد کتاب به زبان های فرانسه، انگلیسی، آلمانی و غیره نیز در کتابخانه وجود دارد.
 

وی در خصوص طرح آرامگاه بوعلی سینا، تصریح کرد: طراح ساختمان نشان داده که ابن سینا یک فیلسوف و متفکر بزرگ اسلامی است که بنای افکارش بر علوم و اطلاعاتی که ازملل قدیمه رسیده، قرار دارد.
 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان اظهار داشت: از طرف انجمن آثار ملی به استاد "ابوالحسن صدیقی" ماموریت داده شد تا با توجه به تصویر تمام رخ ابن سینا، مجسمه ایستاده ای از شیخ بسازد تا در میدان بوعلی در شهر همدان نصب شود.
 

ایزدی خاطرنشان کرد: مجسمه‌ا‌ی به ارتفاع سه متر و ده سانتی متر و عرض 90 سانتیمتر و به وزن تقریبی چهارتن، نیمی از این تندیس، از سنگ یکپارچه‌ی مرمر سفید قم تهیه شده و هم اکنون بر روی پایه‌ای در میدان بوعلی در انتهای خیابان بوعلی همدان قرار دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 187086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha