به گزارش خبرگزاری شبستان، آیدا پناهنده درباره تحلیل و ارزیابی خود از برگزاری جشنواره های فیلم کوتاه موضوعی گفت: وجود جشنوارههای موضوعی نشان دهنده رونق فیلمسازی در کشور است. وجود جشنوارههای مختلف نشان دهنده اهمیت رسانه سینما است و اینکه مدیران به تأثیر و قدرت هنر هفتم پی بردهاند. این جشنوارهها به تنوع فضای سینما کمک میکنند و بودنشان بهتر از نبودنشان است.
این کارگردان گفت: اگر این جشنوارهها وجود نداشتند گرفتار فضای سکون و سکوت در عرصه فیلم کوتاه میشدیم. من مزیت برگزاری جشنوارههای موضوعی فیلم کوتاه را رد نمیکنم و نمیتوانم هم رد کنم. اما نکتهای که وجود دارد این است که فیلمسازان مستقل فیلم کوتاه در این جشنوارهها جایی ندارند.
کارگردان «خانه قمر خانم» ادامه داد: این جشنوارهها به دلیل محدودیت موضوع و سیاستگذاری نمیتوانند پذیرای فیلمهای کوتاه مستقل باشند و فیلمهای مستقل در قاب این جشنوارهها نمیگنجند و به راحتی حذف میشوند.
وی ادامه داد: تنها محمل فیلم کوتاه مستقل، جشن خانه سینما بود که متأسفانه برچیده شد. حتی فیلم کوتاه تهران نمیتواند جای آن را پر کند. امسال اخبار زیادی از ضعف داوری و اعمال سلیقههای احتمالی در جشنواره فیلم کوتاه تهران به گوشم رسید و آزرده خاطر شدم که این با سابقهترین جشنواره فیلم کوتاه ایران نسبت به برخی آثار مستقل و ارزشمند سکوت کرد و از کنار آنها به راحتی گذشت.
پناهنده اشاره کرد: من به سلیقه برخی دوستان فیلمساز که محدودیت جشنوارههای موضوعی را دوست دارند و به دنبال این نگاه هستند احترام میگذارم و درک میکنم اما به این دلیل که هیچ وقت فیلم موضوعی نساختهام، جشنوارههای مستقل فیلم کوتاه را بیشتر دوست دارم.
وی افزود: نبود فضای کافی برای فیلمسازان مستقل جوان، آنها را دلشکسته و دل آزرده میکند و این اتفاق خوبی نیست. جشن خانه سینما تبدیل به مهمترین جشنواره مستقل فیلم کوتاه ایران شده بود و هر سال تعدادی از استعدادهای ناب جوان در این جشنواره کشف و معرفی میشدند اما حالا در غیاب خانه سینما گمان نمیکنم جشنواره فیلم کوتاه تهران توانسته باشد در این استعدادیابی و تشویق فیلمسازان جوان و بالندگی فیلم کوتاه مؤثر بوده باشد.
پایان پیام/
نظر شما