مدیریت اسلامی، مدیریت مشارکت همگان براساس شایستگی ها

حجت الاسلام آل هاشم در گردهمایی فرماندهان مناطق و پایگاه های نیروی دریایی ارتش گفت: مدیریت اسلامی، مدیریت مشارکت همگان براساس شایستگی ها در اداره امور است

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام آل هاشم، رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش صبح امروز طی سخنانی در گردهمایی فرماندهان مناطق و پایگاه های نیروی دریایی ارتش به انتظارات، باید ها و نباید های مدیریتی و اصول مدیریت علوی از دیدگاه امام علی(ع) پرداخت و افزود: اساس مدیریت اسلامی به عنوان مبانی اصول حکمرانی در نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر ذکر شده است.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه مدیریت اسلامی را جزئی از متن دین دانست که لازمه اسلام و ایمان هرمسلمانی است.

حجت الاسلام آل هاشم سپس دیانت، عبودیت و بندگی خدا را از الزامات مدیریت اسلامی برشمرد و افزود: جوهرمدیریت سیاسیت است وسیاست عین هدایت وجوهر آن نیز هدایت است.

وی همچنین پیوند زدن انسان ها به یکدیگر با محوریت قرار دادن محبت و خدا را از وی‍ژگی های مدیریت اسلامی عنوان و تصریح کرد: پیوند دنیا به آخرت و رفع مشکلات در راه سعادت ابدی، تنظیم اداره امور برای رشد و شکوفایی و به کمال رسیدن انسان ها، دانش و تجربه و نافع نمودن علم و بکارکرفتن آن از جمله مواردی است که امام علی (ع)در خصوص مدیریت اسلامی در نامه خود به مالک اشتر به آن اشاره نموده اند.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش خاطر نشان کرد: فرمانده باید کارخود را با نام خدا آغاز کند و خود را بنده خدا دانسته و دارای هدف، برنامه وسیاست باشد و در این راستا رویکرد توانمندسازی، مشارکت دهی و عمومیت سازی را مدنظر قرار دهد.

حجت الاسلام آل هاشم روزمرگی و بی برنامه گی را آفت مدیریت دانست وگفت: یک مدیر موفق می بایست اهداف و انتظارات خود را از مجموعه و سازمان تحت امرش بداند و آن را اعلام کند و در بیان اهدافش نگاه جامع و فراگیر داشته و در این بین مسائل فرهنگی، اقتصادی و امنیتی را در اولویت قرار دهد.

 

وی در ادامه ی بحث رفتارهای مدیریتی از دیدگاه امیرالمومنین(ع) به ذخیره سازی عمل صالح، توکل به خدا، تقوا و پیروی از کتاب آسمانی پرداخت و دراین باره گفت: یک مدیری خوب، مدیری است که کارهای خوب مدیران قبلی را به رخ کشیده و تعریف کند و درصدد رفع اشتباهات او برآمده و دراین خصوص سخن نگوید و بداند که مردم همواره براعمال او ناظرهستند.

 

آل هاشم درپایان سخنان خود در بحث رفتارهای مدیریتی به وی‍ژگی های یک مدیر خوب از دیگاه امام علی پرداخت و افزود: داشتن انصاف، عیب پوشی، روحیه مشورت خواهی، گزینش افراد صالح وشایسته و دوری از مدح بی جا از جمله این خصوصیات است.

 

پایان پیام/

کد خبر 186964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha