به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل به عنوان بازدارندگی، مقاومت ملی و توسعه پایدار با اشاره به شکلگیری این سازمان از سال 82 گفت: روز هشتم آبان سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری به عنوان روز ملی پدافند غیرعامل نامگذاری شده است و امسال اولین سالی است که یک هفته با عنوان بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل نامگذاری میشود. نامگذاری این هفته از سوی هیئت دولت در تقویم نیز ثبت شده است.
وی با بیان اینکه هفته پدافند غیرعامل از ششم آبان آغاز میشود، اظهار کرد: شنبه روز اول این هفته است که با عنوان فرهنگسازی، آموزش، پژوهش و تولید علم پدافند غیرعامل نامگذاری شده است.
وی گفت: شنبه ششم آبان برنامههایی در حوزه دانشگاهی برگزار میشود. در این روز اولین دوره کارشناسی ارشد دفاع سایبری به طور رسمی افتتاح میشود و همچنین جشن فارغالتحصیلی دانشجویان ارشد پدافند غیرعامل به همراه تجلیل از پایاننامههای برتر و رونمایی از چند عنوان کتاب برگزار میشود.
سردار جلالی خاطرنشان کرد: رشته پدافند غیرعامل به طور مستقیم با کنکور ارتباط دارد و برای تربیت دانشجو از میان دانشجویان کنکور دانشجو تربیت میکند. جایگاه علمی ایران در این رشته بسیار خوب است.
سردار جلالی با بیان اینکه یکشنبه هفتم آبان با عنوان اقتصاد مقاومتی، پیشرفت پایدار و پدافند غیرعامل نامگذاری شده است، تصریح کرد: در این روز مباحثی از اقتصاد و پدافند غیرعامل در زمینه تولید ملی عنوان میشود و همچنین همایشی با این مضمون در مرکز همایشهای صدا و سیما با موضوع اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل برگزار میشود و از اساتید نمونه و همچنین شرکتهای نمونه و فعال در این زمینه تقدیر میشود.
وی دوشنبه هشتم آبان را روز آمادگی، مقاومت همهجانبه و پدافند غیرعامل معرفی کرد و افزود: در این روز مانورهای زیادی با توجه به اقدامات انجامشده در این سازمان انجام میشود، سال گذشته هزار مانور در زمینه پدافند غیرعامل برگزار شد. امسال اولین مانور سراسری در مدیریت بحران به طور همزمان در هزار مدرسه برگزار میشود.
سردار جلالی گفت: این مانورها در شش حوزه سایبری برگزار میشود و هدف آن سنجش میزان آسیبپذیری و تست نفوذ است که در مقیاس زیرساختهای مهم مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به برگزاری مانور بیولوژیک خاطرنشان کرد: در این مانور بررسی احتمالی آلودگی در هوا، فضا، آب، انسان، دام و گیاه در استان البرز مورد بررسی قرار میگیرد و دستگاههای ذیربط برای سنجش میزان آلودگی احتمالی در این مانور حضور دارند.
وی با اشاره به برگزاری مانور رافع (مانور هستهای) خاطرنشان کرد: در این مانور روشهای کشف آلودگی، مدیریت و کنترل هستهای مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی گفت: همچنین مانور دیگری با عنوان بمباران گرافیکی در نیروگاههای برق استان خراسان برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری مانورهای سراسری در استفاده از ژنراتورها در مراکز خدماتی، بیمارستانی و استفاده از برق اضطراری اظهار کرد: این مانور به صورت سراسری برای آزمایش سیستم برق اضطراری در مراکز خدماتی و بیمارستانی اجرا میشود.
سردار جلالی اظهار کرد: همچنین مانورهایی به صورت همزمان در کارخانجات برگزار میشود. موضوع این مانورها مقابله با تهدید و ایجاد آگاهی و آمادگی کشور است. مانورهای آمادگی ملی در کشور برای تلاش در زمینه فرهنگسازی و آمادگی است و ارتباطی به دوری و نزدیکی دشمن ندارد.
وی با بیان اینکه سهشنبه نهم آبان دفاع سایبری، فناوری نوین و پدافند غیرعامل نامگذاری شده است، یادآور شد: در این روز از سند راهبردی دفاع سایبری رونمایی میشود. این سند با همکاری اساتید برجسته و متخصصان داخلی با نگاه به مباحث دفاعی تنظیم شده است. شناخت قدرت سایبری، بازدارندگی و ارتقای سایبری از محورهای این سند است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل چهارشنبه دهم آبان را روز تأمین انرژی پایدار و پدافند غیرعامل معرفی کرد و افزود: در این روز همایشی در حوزه برق، گاز، نفت و انرژی با حضور مسئولان کشوری در این حوزه برگزار میشود.
وی گفت: پنجشنبه یازدهم آبان روز تولید ملی، صنعت و پدافند غیرعامل نامگذاری شده است و مباحث مربوط به صنعت و اقتصاد مقاومتی در کارخانجات و صنایع مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و در روز جمعه 12 آبان نیز که با عنوان مردم، بسیج و پدافند غیرعامل نامگذاری شده است در حوزه اطلاعرسانی و فرهنگسازی مباحثی دنبال میشود. این همایشها تا دهه فجر ادامه دارد و برنامههای استانی نیز در تمام استانها در هشت محور پدافند غیرعامل برگزار میشود.
سردار جلالی با اشاره به برگزاری همایشها و نشستهای تخصصی در مراکز علمی و اجرایی و کارگاههای آموزشی در وزارتخانهها خاطرنشان کرد: در این هفته طرحهایی با رویکرد پدافند غیرعامل در حوزههای مختلف با این موضوع تهیه شده است.
وی با اشاره به افتتاح اورژانس هستهای در اصفهان اظهار کرد: این اورژانس برای درمان مصدومان هستهای در هفته پدافند غیرعامل افتتاح میشود. همچنین در این هفته از VPN بومی بهرهبرداری میشود.
وی با اشاره به نقش رسانهها در اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم اظهار کرد: رسانه یکی از ابزارهای اطلاعرسانی پایدار در شرایط بحران است، در حمله به کشور عراق نیز آمریکا ابتدا دکلهای رادیو و تلویزیون را نشانه گرفت. با توجه به امکانات موجود ما نیز سعی کردهایم تمرکز اصلی را در رسانه ملی قرار دهیم و برای اطلاعرسانی در این حوزه 5 لایه ارتباطی ایجاد کردهایم که در شرایط بحران کارآیی خود را نشان میدهد.
سردار جلالی با بیان اینکه 140 کشور در فضای سایبری ساختارهای امنیتی دارند، یادآور شد: 20 کشور نیز در این حوزه ساختار دفاعی تولید کردهاند، بیشترین کشور سرمایهگذار در حوزه پدافند غیرعامل آمریکا است که حدود 17 هزار نیروی متخصص جذب کرده است که بیشتر این نیروها هکرها هستند که از آنها برای تهاجم و حمله در فضای سایبری استفاده میشود.
وی گفت: در فضای سایبری به دنبال ملی، بومی و دفاعی کردن این حوزه هستیم و در این حوزه از الگوی سایر کشورها نیز استفاده کردهایم اما این الگوها را باید به شکل بومی در کشور استفاده کنیم.
وی در مورد اقتصاد مقاومتی در این حوزه اظهار کرد: در سازمان پدافند غیرعامل کارگروه دفاع اقتصادی متشکل از سازمانها و نهادهای مختلف تشکیل شده است که در گام اول با نگاه امنیتی به این موضوع نگاه میکنند. از جمله محورهای این کارگروه حفظ ذخایر ملی و استراتژیک در شرایط مختلف، توسعه ذخایر استراتژیک و یا به طور مثال مدیریت ذخایر استراتژیک گاز در شرایط بحران را میتوان نام برد.
وی گفت: در جایی که بحث تعادل بازار و نظم روابط جاری در میان باشد در آن دخالت نمیکنیم اما در جایی که اقتصاد به بخش امنیتی آسیب میزند آن را مدیریت میکنیم.
سردار جلالی با بیان اینکه تهدید امنیتی با سه منشأ ویروسی، بیوتروریسم و سلاح سایبری تعریف میشود که در شش حوزه آب، هوا، غذا، دام، گیاه و انسان تعریف میشود که هر یک از این حوزهها مربوط به یک وزارتخانه است.
سردار جلالی اظهار کرد: هماهنگی لازم در میان این حوزهها در قالب کارگروه قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل تعریف میشود که هماهنگی دفاع زیستی را در این شش حوزه دنبال میکند.
وی با اشاره به شیوع آنفولانزای خوکی و یا مرغی در سالهای گذشته یادآور شد: این نوع از حملات نیز که در حوزه انسان تعریف میشود با ساختن انواع واکسنهای مختلف مدیریت شد.
وی با بیان اینکه روزانه 55 هزار ویروس در دنیا تولید میشود، اظهار کرد: برخی از این ویروسها بیخطر هستند و برخی نیز در فضای ذاتی سایبر تعریف میشوند اما انواع دیگری از ویروسِها هستند که از لحاظ قابلیت قدرت بالایی دارند که به سلاح سایبری تبدیل میشوند که برخی از آنها دارای نقشههای پیچیدهای هستند که تشخیص آن اولین قدم است.
وی با اشاره به فعالیت آزمایشگاه وزارت دفاع افزود: بخشی از این آزمایشگاه در این وزارتخانه فعالیت میکند و بخش دیگری از آن تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
سردار جلالی با اشاره به تولید اسکاتای بومی (نرمافزار مقابله با حملات احتمالی در حوزه صنعت و انرژی) اظهار کرد: برای تولید این نرمافزار از بخشهای داخلی تولید حمایت میشود، این نرمافزار میتواند خطرات بسیار زیادی را در حوزه انرژی برطرف کند.
سردار جلالی با اشاره به ضعف ما در مقابله با اسکاتای خارجی افزود: به دلیل بستهبودن برنامه این نرمافزار و پیچیدگی آن قادر به مقابله با آن نیستیم اما رویکرد ما تولید نرمافزارهای بومی و اساسی در حوزه امنیت کشور است که نهادینهسازی این فعالیت در حوزه دفاع سایبری نیز از جمله رویکردهای سازمان پدافند غیرعامل محسوب میشود.
پایان پیام/
نظر شما