به گزارش شبستان، به نقل از خبرگزاری رسمی اوکراین؛ آخرین آمار صندوق بین المللی پول نشان می دهد، اوکراین توانسته است طی ده سال گذشته سرانه تولید ناخالص داخلی خود را به میزان دو برابر افزایش بدهد. این آمار بر اساس شاخص PPP گرفته شده است. با توجه به این گزارش، دو نکته اساسی شایان توجه است. اول، اوکراین از سال 2008 که سال آغاز بحران مالی بود، روند بهبود اقتصادی را تجربه کرده است و دوم این که، با وجود رشد چشم گیر حجم اقتصاد کلان این کشور، در رتبه بندی های جهانی هنوز از جایگاه چندان مناسبی برخوردار نیست.
در واقع، افزایش حجم اقتصادهایی مانند اوکراین و روسیه، در نتیجه افزایش بهای جهانی نفت و گاز صورت گرفته است. به عنوان مثال، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با استفاده از این منابع مالی بادآورده، توانست حجم اقتصاد روسیه در دهه اول قرن بیستم را نسبت به دهه پیش از آن، دو برابر افزایش دهد. در این رابطه، داده های انتشار یافته توسط صندوق بین المللی پول ثابت می کند که بر اساس شاخص PPP، درآمد سرانه روسیه به رقم 17.687$ دلار آمریکا رسیده است. بر این اساس، میزان درآمد سرانه روسیه نسبت به اوکراین بیش از 2.5 برابر است. بلاروس، دیگر همسایه اوکراین نیز با رقم 16.088$ دلار آمریکا، بیشتر از اوکراین توانسته در یک دهه گذشته اقتصاد خود را توسعه دهد.
اوکراین از جمله کشورهای اروپایی است که پس از فروپاشی شوروی، نسبت به دیگر جمهوری های سابق این ابرقدرت، توانست سطح نسبتاً بهتری از رفاه و تولید ناخالص داخلی را حفظ کند. بیشتر صنایع اسلحه سازی و هواپیماسازی اتحاد شوروی، در خاک اوکراین مستقر بودند که با فروپاشی، اوکراینی ها بار دیگر، این صنایع را احیاء کرده و توانستند ارزهای بیسیاری را به اقتصاد بیمار خود تزریق کنند. همچنین با استفاده از حق ترانزیت گاز صادراتی روسیه به اروپای غربی، سالانه میلیاردها دلار، درآمد را نصیب خود می کنند.
با وجود نزدیکی دولت پیشین اوکراین به غرب و به خصوص آمریکا، مقامات کی اف هیچ گاه نتوانستند سایه نفوذ کرملین را بر سر خود کاهش دهند و بر این اساس، هرگونه تحرک و برنامه ریزی کلان توسعه ای در این کشور، همواره با همکاری و مشورت مقامات روسیه انجام می شود.
کمیساری عالی اوکراین اعلام کرد، GDP این کشور طی ده سال گذشته به بیش از دو برابر رسیده است. صندوق بین المللی پول نیز طی گزارشی، این رقم را تایید کرد.
کد خبر 186744
نظر شما