روز 9 ربیع به عنوان عیدالله الاکبر و غدیر دوم نامگذاری شده است

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز نخصصی مهدویت روز 9 ربیع الاول را به عنوان سالروز آغاز ولایت امام زمان(ع) عیدالله الاکبر و غدیر دوم عنوان کرد و گفت: این نامگذاری به دلیل قتل عمر در این روز نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا نصوری، معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت به خبرنگار شبستان گفت: روز 9 ربیع الاول یک روز بعد از شهادت امام حسن عسکری(ع) در سامرا است و بنا بر روایات وارد شده که زمین خالی از حجت نمی ماند، امام زمان(ع) به عنوان امام، بعد از امام حسن عسکری(ع) است، یعنی سال 260 سال آغاز ولایت امام زمان(ع) شمرده شده و اکنون نزدیک به 12 قرن است که در غیبت امام زمان(ع) به سر می بریم و مهمترین اهمیتی که این روز دارد این است که به عنوان سالروز امامت حضرت ولی عصر (عج) شناخته شده است.


وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف شیعیان در دوران غیبت احترام گذاشتن به مناسبت هایی است که به اهل بیت ارتباط دارد، گفت: باید به هر بهانه ای مردم را با امام زمان(عج) آشنا کنیم و با استناد به روایت امام صادق (ع) حقی که اهل بیت بر گردن ما دارند معرفت آنهاست، 9 ربیع بهانه خوبی است که تجدید بیعت جدیدی با امام زمان(ع) انجام دهیم که از فضای آلوده و ضد مذهبی ای که ایجاد شده فاصله بگیریم و مردم را با معارف ناب مهدوی آشنا کنیم و بین مردم و خرافات و بدعت ها فاصله بیندازیم تا بتوانیم از یاران و سربازان آن حضرت باشیم.


وی پیرامون وظایف مسئولان فرهنگی و دستگاه های اجرایی برای تبیین جایگاه نهم ربیع الاول گفت: به فرموده مقام معظم رهبری در پی ترویج فرهنگ مهدویت باید گام های اساسی برداریم وامام زمان(عج) را به عنوان رحمة للعالمین و امام خوبی ها معرفی کنیم و دستگاهها و متولیان امر فرهنگی در بخش داخلی یا بین المللی باید این فرهنگ را در بین مردم پیاده کنند و اگر این کار صورت نگیرد افراد فرصت طلبی می ایند و مطالبی را عرضه می کنند که در شأن امام زمان(ع) نیست.


حجت الاسلام نصوری با اشاره به فعالیت های موثری که در این عرصه صورت گرفته است، اظهار کرد: به منظور آشنا کردن دانش آموزان با امام زمان(ع) صبح ها زنگ بیعت با حضرت ولی عصر در مدارس زده می شود و پس از قرائت دعای عهد آثار و برکات این دعا به دانش آموزان تعلیم داده می شود.

وی به وظیفه هر یک از نهاد های فرهنگی در تببین روز 9 ربیع اشاره کرد و گفت: از جمله وظایفی که بر دوش رسانه ها، آموزش و پرورش، دانشگاهها، دستگاه های فرهنگی جامعه قرار گرفته این است که این روز را در اذهان مردم برجسته کنند تا سطح معرفتی مردم و روحیه اطاعت پذیری مردم در دوران غیبت کبری بالا رود.


معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز نخصصی مهدویت با اشاره به اینکه نهضت امام خمینی به نظام امام خمینی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: برای اینکه جمهوری اسلامی ایران را به عنوان نظام جمهوری ایران بشناسیم باید در راستای اهداف امام زمان(ع) حرکت کنیم، به این معنا که سیره فرهنگی و اخلاقی را بر اساس معارف ناب جمع بندی کنیم و بهترین بهانه ومناسبت برای انجام این کارها روز نیمه شعبان و 9 ربیع الاول ست.


وی با تاکید بر شفاف سازی این این روز و کمرنگ نمودن اموری چون جشن و پایکوبی روز قتل عمر، تصریح کرد: طبق مستندات ذکر شده 9 ربیع روز قتل عمر نیست و با توجه به هجمه ها و توهین هایی که به اسلام و قرآن و پیغمبر می شود در موقعیتی نیستیم که به بهانه قتل خلیفه دوم جشن و پایکوبی کنیم.
حجت الاسلام نصوری اذعان کرد: اینکه روز 9 ربیع الاول به عنوان عید الله الاکبر وغدیر دوم نامگذاری شده است به دلیل قتل عمر در این روز نیست بلکه به دلیل اهمیت این روز بزرگ به عنوان سالروز آغاز ولایت امام زمان(ع) است، مانند ماه رمضان که اهمیت آن به روزه گرفتن در این ماه نیست بلکه به نزول قرآن در این ماه است به همین خاطر این ماه به نام ماه میهمانی خدا نامگذاری شده است.


وی با اشاره به اینکه این روز، روز جدیدی برای شیعه است، گفت: مسلمانان باید این حجت آخر را حفظ کنند و از برپایی جشن های عید الزهراء و از ادبیات زننده و زشت که در شأن مسلمانان نیست پرهیز کنند تا دشمن از این فرصت به منظور از بین بردن وحدت مسلمانان استفاده سوء نکند که در این صورت جریان نبوت و امامت نابود می شود.
 

وی به تشریح برنامه هایی که در این روز بزرگ از سوی مرکز تخصصی مهدویت برگزار می شود، پرداخت و گفت: اعزام 5 کارشناس از قم به هر یک از استان های کشور، توزیع ویژه نامه 9 ربیع الاول، نمایشگاه خاتم(ص) تا خاتم(عج)، برگزاری همایش در مراکز استانها، همایشی از منتخبین دانشگاه سراسر کشور و تهیه بروشور و پوستر از جمله فعالیت های این مرکز در روز نهم ربیع الاول است.


پایان پیام/ 
 

کد خبر 18657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • استاذنا IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    1 2
    صداي پاي بهاران مي آيد .صبا در گوش گل نواي سروش مي خواند . سرو ها به احترام قدومش قيام کرده اند و لاله ها قنوت نيايش مي خوانند. بوي باران پيچيده در قلب عالم . پنجره ها به نور گشوده شده اند . شبنم اشک ؛شادمانه چهره ي گل را شست و آفتاب به تبرک دستي بر سر شاخه کشيد . عشق و ايمان شفاف تر شدند و خاک بوي افلاک گرفت . دستان هستي براي بيعت با بهار بالا آمدند و بانوي مهر به اجتماع شکوفه ها و بلبلان لبخند زد. منادي مي خواند : اي آنان که از غدير بازمانده ايد پيش آييد . پيام الهي که رسيد، رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم خطبه خواند. تمام هستي چشم به ماه پار ه اي دوخته اند ؛ که بر تخت امامت تکيه زده است .سرود نبوي جان ها را لبريز از شور کرد :" اي امت من! اي شيعيان! اين کودک ذخيره انبياء الهي است . او عزيز ما وتمام آسمانيان است . با او بيعت کنيد که او جان من است . خدايا وال من والاه ..." نواي هستي ساز شد و ربيع، گلباران شور و شعف .آري بهار آمد براي ستيز با سردي و خمودي . بهار آمد با چشمه و گلزار و پروانه ؛ با ايمان و اميد و با لبخندي مهربان بر گوشه ي لبان زندگي ! همه يک صدا خواندند :"السلام عليک يا ربيع الانام و نضره الايام " سلام بر تو اي بهار مردمان ؛سلام بر تو اي سر سبزي دوران ؛ سلام بر تو اي جان عالم ، اي آينه ي تمام نماي همه ي آيينه ها ، تو اي نبض پنهان هستي !بخ بخ يا مولاي . اي بهار عشق ، آغاز فصل سبز امامت ، فصل زيباي بيداري ،بر منتظران چشم به راهت ؛ مبارک.