مجلس برای واردات کامیون‌های دسته دوم مجوز داد

سیاسی: نمایندگان مجلس به شرکت‌های ایرانی حمل و نقل جاده‌ای اجازه دادند که کامیون‌های مورد نیاز خود را که استانداردهای روز را دارا بوده و عمری کمتر از سه سال دارد، وارد کند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلس علنی بعدازظهر دوشنبه یک آذر و در بررسی جزییات لایحه برنامه پنجم توسعه و در ماده 147 این لایحه و بخش حمل و نقل آن به شرکت‌های ایرانی حمل و نقل جاده‌ای اجازه دادند که با تأیید و تشخیص سازمان راه‌داری و حمل و نقل جاده‌ای، کامیون‌های مورد نیاز خود را که استانداردهای روز را دارا بوده و عمری کمتر از سه سال داشته باشند مشروط به وجود خدمات پس از فروش موضوع قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب 23/3/1386 به نام شرکت‌ خود وارد کنند.

 

 

در ادامه این بند، دولت نیز مجاز شد تا در این رابطه تخفیفات و تسهیلات گمرکی را اعمال کند و استفاده از این تخفیفات منوط به خروج یک کامیون فرسوده با عمر بیش از 25 سال به ازای هر کامیون وارداتی است.

 

بر اساس رأی مجلس، دستورالعمل نحوه اجرای این بند از سوی وزارتخانه‌های راه و ترابری و امور اقتصادی و دارایی تهیه و پس از تأیید معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور حداکثر ظرف شش ماه پس از تصویب این قانون ابلاغ می‌شود.

 

در هنگام مطرح شدن این بند، مهدوی ابهری، نماینده ابهر در مجلس شورای اسلامی در پیشنهادی تقاضای حذف این بند را کرد و گفت: ما نمی‌توانیم اجازه واردات کامیون‌هایی را بدهیم که در واقع دست دوم هستند و همان‌طور که می‌دانید کامیون‌ها در کشورهای دیگر مسافت بیشتری را نسبت به کشور ما طی می‌کنند.

 

وی اظهار کرد: یک کامیون در اروپا با یک سال کار معادل است با یک کامیونی که در ایران سه سال کار کرده باشد و همان‌طور که می‌دانید کامیون دست دوم خدمات پس از فروش ندارد و قطعات این کامیون‌ها قطعا نیاز به تعویض دارند.

 

مهدوی ادامه داد: ورود این کامیون‌ها یعنی ورود قطعات خارجی و این به اصل اقتصاد ما ضربه می‌زند. پیشنهاد حذف مهدوی ابهری که با مخالفت نماینده دولت و سخنگوی کمیسیون تلفیق مواجه شد از سوی نمایندگان حاضر در جلسه نیز با عدد دو دو گفتن آنها مورد مخالفت قرار گرفت و سرانجام پس از رأی‌گیری این پیشنهاد حذف رأی نیاورد.

 

همچنین محمدمهدی صادق، نماینده آستانه اشرفیه نیز در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصل 43 گفت: جلوگیری از سلطه اقتصاد بیگانه بر کشور یکی از اصول قانون اساسی است و در حال حاضر ما در کشور در تولید کامیون کاملا خودکفا هستیم و واردات آن مغایر با اصل 43 قانون اساسی است.

 

وی اظهار کرد: ما در حال حاضر 13 کارخانه کامیون‌سازی در کشور داریم که تنها 20 درصد ظرفیت تولیدی آنها فعال است و 80 درصد آن تخلیه است و ما باید این 80 درصد را فعال کنیم.

 

لاریجانی نیز در پاسخ به این اخطار صادق آن را وارد ندانست و گفت: ما اینجا فقط به دولت اجازه داده‌ایم و آن را ملزم نکرده‌ایم و این به معنای سلطه اقتصادی بیگانه نیست.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 1863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha