خلف وعده های طرابلس؛ آه و پشیمانی برای دولت تونس

در حالی که مقامات طرابلس با وعده های فراوان تونسی ها را مجاب کردند که آخرین نخست وزیر رژیم معمرقذافی را به این کشور تحویل دهند اما خلف وعده سیاستمداران لیبیایی سبب پشیمانی بی نتیجه دولتمردان تونسی شده است.

مقامات جدید لیبی پس از آنکه معمر قذافی دیکتاتور این کشور را از میان برداشتند و رژیم وی را سرنگون کردند کوشیدند که مقامات وابسته به این رژیم را از کشورهای همسایه تحویل بگیرند.
آنها در این راستا عبدالله السنوسی رئیس سرویس اطلاعاتی قذافی را اخیرا از موریتانی و البغدادی المحمودی 67 ساله که آخرین نخست وزیر رژیم سابق محسوب می شود را در اوایل تابستان گذشته از تونسی ها تحویل گرفتند.
تحویل البغدادی که چندین ماه در تونس زندانی بود اختلافاتی را میان گروههای مختلف سیاسی این کشور به وجود آورد. منصف المرزوقی رئیس جمهوری تونس با اشاره به اینکه حمادی الجبالی نخست وزیر تونس این تصمیم را به شکل انفرادی گرفته است اعلام کرد که وی حکم تحویل البغدادی را امضا نکرده است.
در همین راستا روزنامه القدس العربی در مطلبی با عنوان تحویل البغدادی المحمودی و پشیمانی دیر هنگام تونسی ها آورده است: درگیری ها و کشمکشها در تونس همچنان ادامه دارد.
درگیری ها و تنشها در این روزها نه تنها کاهش نیافته است بلکه گسترده تر نیز شده است و در ابعاد سیاسی، رسانه ای و قضایی و قانون اساسی بیشتر خود را نشان داده است و امید به برقراری دموکراسی در تونس را در دوره انتقالی دشوار ساخته است.
این درگیری ها به ویژه میان حزب النهضه به رهبری راشد الغنوشی و تشکل نداء تونس به رهبری الباجی قائد السبسی نخست وزیر اسبق تونس شاهد تنش بیشتری است.
این روزنامه در ادامه می افزاید: در کنار تنشهای سیاسی گروههای تونسی، تنشهای قضایی درباره چرایی تحویل زودهنگام البغدادی المحمودی آخرین نخست وزیر معمر قذافی به حکومت طرابلس است.
قصه زمانی آغاز شد که نیروهای امنیتی تونسی البغدادی المحمودی را هنگام فرار به تونس دستگیر کردند. وی که نتوانسته بود به الجزایر بگریزد درخواست پناهندگی به تونس را داشت.
این روزنامه می افزاید: حمادی الجبالی نخست وزیر تونس بدون مشورت با منصف المرزوقی رئیس جمهوری تونس البغدادی المحمودی را تحویل داد.
المنصف المرزوقی تحویل المحمودی را مخالف قانون می دانست و بر این اعتقاد بود که مطابق قانون تصمیم گیری در این باره بر عهده رئیس جمهوری بوده است و آن را نادیده گرفتن اختیارات خود دانست.
این در حالی بود که حمادی الجبالی نخست وزیر تونس تصمیم خود درباره تحویل المحمودی را قانون می دانست.سازمانهای حقوق بشری وشخصیتهای حقوقی نیز به این تصمیم معترض بودند.
دلیل مخالفت آنها نبود دستگاه قضایی مستقل در لیبی که عدالت را به خوبی برقرار کند و نفوذ گسترده شبه نظامیان لیبیایی بر این کشور و انتقام جویی شدید آنها بود.
القدس العربی می نویسد: دولت کنونی تونس هم اکنون تحت فشارهای سنگینی به خاطر این تصمیم خود قرار گرفته است و تحویل البغدادی المحمودی روابط میان حزب کنگره به رهبری المرزوقی و حزب النهضه را با چالش جدی روبرو کرده است.
نکته دیگری که قابل تامل است بهره نبردن حکومت تونس از این تحویل است زیرا مقامات جدید لیبی به وعده های خود درباره گشودن بازارهای لیبی به سوی کارگران تونسی برای کاستن از مشکلات دولت در زمینه برخورد با پدیده بیکاری این کشور و کمک به اقتصاد تونس هرگز عمل نکردند.
یکی از مقامات مسئول وابسته به حزب النهضه تونس درباره تحویل البغدادی المحمودی می گوید: تنها نفع تونس از تحویل المحمودی افرایش مشکلات از جانب لیبی برای تونس بوده است.
وی می افزاید: تحول البغدادی هیچ ثمری برای تونس نداشته است.
روزنامه القدس العربی این اظهار نظر یک مقام وابسته به دولت حمادی الجبالی نخست وزیر تونس را نشانه پشیمانی از تحویل زودهنگام البغدادی المحمودی می داند اما پشیمانی دیگر سودی ندارد.
 

 

کد خبر 185978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha