به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، محمود چمنی، فرماندار تبریز، امروز (30 مهر) در جمع خبرنگاران گفت: در زلزله اخیر، 22 روستا به مرکزیت تبریز، دچار آسیبدیدگی شد اما این خبر، در روزهای نخست پس از زلزله به دلایلی رسانهای نشد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این روستاها، به مرکزیت تبریز بسیار نزدیک بود، در صورت اعلام رسمی این خبر، ممکن بود سیل کمکهای مردمی به طرف روستاهای تابع تبریز سرازیر شود و به این ترتیب، روستاهای شهرستانهای اهر، هریش و ورزقان، مورد غفلت واقع شوند.
چمنی افزود: برای جبران خلا کمکرسانی به مناطق زلزلهزده تابع شهرستان تبریز، طی جلساتی که در شورای شهر تبریز تشکیل شد، تصویب تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز به همراه تامین اقلام ضروری مورد نیاز، از قبیل چادر و پتو، مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در روزهای نخست بعد از آواربرداری، یک هزار و 500 واحد مورد آواربرداری قرار گرفت؛ تصریح کرد: حجم آواربرداری هر واحد مسکونی به طور متوسط، شامل 90کمپرسی بود که این رقم، گاه به 140 کمپرسی نیز میرسید.
فرماندار تبریز گفت: در هنگام آواربرداری، بیش از 140هزار کمپرسی حاوی خاک و آوار، در نقاط دوردست از روستاها تخلیه شد که این امر، نیازمند یک همت مضاعف بود؛ چرا که آوار باید در نقاطی تخلیه میشد که از نظر عدم تلاقی با خطوط برق و مسیرهای مواصلاتی، مانعی به شمار نمیرفت.
چمنی با اشاره به پیچیدگی عملیات آواربرداری و انتقال مصالح، یادآور شد: در مراحل مربوط به بازسازی واحدهای مسکونی روستایی، در مجموع، حدود یکمیلیونتن مصالح ساختمانی در مسیرهای روستایی منتهی به مراکز تولید و فروش مصالح، مدام در حال تردد بودد که این امر با توجه به سنگینی بار و تراکم مسیر، هر لحظه میتوانست منجر به اتفاق ناگوار شود.
وی بر اهتمام دولت در تامین مسکن زلزلهزدگان تاکید کرد و افزود: در این راستا، سههزار واحد مسکونی روستایی در نقاط زلزلهزده شهرستان تبریز آماده بهرهبرداری است و همزمان با سفر رئیسجمهور به استان، مورد بهرهبرداری قرار خواهند گرفت؛ ضمن اینکه حدود هشتهزار واحد مسکونی روستایی نیز در حال تکمیل است.
فرماندار تبریز از خاطرنشان کرد: دولت، وام مسکونی 14میلیون تومانی برای زلزلهزدگان در نظر گرفته است که بازپرداخت آن، بعد از سهسال، و طی تقسیط بندی 15ساله آغاز خواهد می شود.
پایان پیام/
نظر شما