به گزارش خبرنگار شبستان جلیل دارا، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری درباره دومین جشنواره شعر طلاب و دانشجویی گفت: ایران کشور هنرخیزی است که در عرصه شعر و ادبیات، شعرای بنامی را تربیت کرده است.
وی با بیان اینکه کشور ایرانیان پتانسیل بالایی را در مسیر حفظ تمدن داشته اند، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که شعرا میتوانند انجام دهند حفظ و حراست فرهنگ غنی ایران است.
وی با بیان اینکه شعر به حفظ آداب و رسوم و آرمانها کمک میکند، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی نقطه عطفی برای بروز نبوغ و ذوق شعرا بوده است و یک نگاه جدید را به انسان نشان داده است.
دارا درباره دومین جشنواره شعر طلاب و دانشجویان گفت: فراخوان جشنواره شعر طلاب و دانشجویان از اسفند سال 90 زده شد که تعداد 9 هزار اثر از 700 شاعر به دبیرخانه ارسال شد.
وی با بیان اینکه آثار ادبی در سه بخش اشعار منتشر نشده، مقاله و تکاثری ارایه شده، خاطرنشان کرد: شهدای جهاد علمی، انقلاب اسلامی و بخش آزاد از موضوعات این جشنواره بودهاند.
به گفته وی، شعر دانشجویان و طلاب، به سمت مضامین معارف دینی و آرمانهای انقلاب اسلامی است که نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد داشته است.
وی با تأکید بر پیوند حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: حدود 80 درصد دانشجو و 20 درصد طلاب در این جشنواره شرکت کردهاند.
وی از پایان این جشنواره در روز دوم آبان خبر داد و گفت: اول آبان شب شعری درباره شهدای جهاد علمی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در جشنواره مذکور 70 درصد آقا و 30 درصد خانم شرکت کردهاند، خاطرنشان کرد: جایزه ادبی شهید احمد زارعی به برگزیدگان مجموعه شعر منتشر نشده تعلق گرفت.
دارا خاطرنشان کرد: تعداد 29 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند که جوایز نقدی دریافت میکنند و یک کتاب جامع به عنوان دومین دوره شعر دانشجویان و طلاب چاپ میشود.
همچنین، میلاد عرفانپور، دبیر دومین دوره شعر طلاب و دانشجو گفت: شعر جوان امروز، زبان گویای معارف انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: شعر امروز شعر پیشروندهای است که رو به سمت تعالی و هدفهای والای انقلاب اسلامی می رود.
وی با بیان اینکه یکی از معایب جشنوارههای کشور دید برداشتمحور است، اظهار کرد: در این جشنوارهها کمتر به تربیت شاعران توجه میشود. در جشنواره طلاب و دانشجویان استعدادهای برتر برگزیده و به دورههای آموزشی فرستاده میشوند.
به گفته وی، در دومین دوره جشنواره طلاب و دانشجویان 14 داور آثار منتخب را داوری کردهاند.
عرفانپور با بیان اینکه 14 داور در این جشنوار حضور داشتند اظهار کرد:در کل 29 نفر برگزیده شدهاند که در بخش مقاله شش برگزیده، در بخش مجموعههای منتشر نشده 4 برگزیده و در بخش شعر تکاثر 19 نفر برگزیده شدهاند.
پایان پیام/
نظر شما