به گزارش خبرگزاری شبستان، رمئو کاستلوچی، کارگردان مشهور و صاحب سبک ایتالیایی امسال با نمایشی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارد. وی همچنین یک کارگاه آموزشی همزمان با ایام جشنواره برگزار می کند. در این راستا جهت آشنایی هر چه بیشتر به معرفی او میپردازیم.
رمئو کاستلوچی در سال 1960 در شهر چزنا ایتالیا به دنیا آمد. او دوران تحصیلش را در انستیتو کشاورزی چزنا تمام کرد و بعد در رشته طراحی صحنه و نقاشی از آکادمی هنرهای زیبای بولونیا فارغ التحصیل شد. بیست ساله بود که کارش به عنوان تهیه کننده تئاتر را شروع کرد و یک سال بعد در 1981 با کلودیا کاستلوچی و چیارا جیدی کمپانی رافائلو سانزیو را تأسیس کرد.
در سال های ابتدایی دهه 80 رمئو کاستلوچی زمانش را بین تئاتر و نقاشی تقسیم می کرد. از همان زمان در خلق آثار بسیاری به عنوان نویسنده، تهیه کننده، طراح صحنه و لباس و نور شرکت کرده و در سراسر جهان به عنوان خالق مفاهیم جدیدی درباره هنر شناخته شده است. او همچنین مقاله های متعددی درباره صحنه سازی نوشته که بسیاری از آنها حاصل تجربیات شخصی خودش است. آثار رمئو کاستلوچی خطوط دراماتیکی پیشنهاد می دهند که مبتنی بر تقدم ادبیات نیستند و در ضمن از پیچیدگی و غنای تصویری بالایی برخوردارند. او در طی سال ها موفق به خلق زبانی جهانی برای تئاتر شده است. زبانی که می توان آن را با زبان جهانی موسیقی، مجسمه سازی، نقاشی و معماری مقایسه کرد.
کاستلوچی همچنین کتاب های متعددی درباره دراماتورژی نوشته است که از بین آنها «تئاتر سوسیتاس رافائلو سانزیو» و «حماسه شاعرانه گرد و غبار» شهرت بسیاری دارند.
او به عنوان یکی از پیشروان تئاتر نوظهور با فرم ها و زبان جدید و از مهم ترین کارگردان ها در زمینه ارایه تعریف های نو درباره رابطه تئاتر با تماشاگر شناخته می شود.
رمئو کاستلوچی در سی و هفتمین بی ینال ونیز به عنوان مدیر بخش تئاتر انتخاب شد و پروژه اش با عنوان «پومپی، رمانی از خاکستر» سر و صدای زیادی به پا کرد.
مجموعه تراژدی های یازده گانه او با نام یازده شهر اروپایی اتفاق مهمی در تئاتر امروز اروپا محسوب می شوند و از آنها با عنوان مانیفست تراژدی روزگار ما یاد می شود.
در سال 2008، فستیوال آوینیون بخش ویژه ای در بزرگداشت کاستلوچی برگزار کرد و او همان سال سه گانه مشهورش بر اساس کمدی الهی دانته را خلق کرد.
سال 2010، روزنامه لوموند این سه گانه را به عنوان بهترین اثر نمایشی دهه اول قرن بیست و یکم انتخاب کرد.
فهرست جوایز:
1996) جایزه ویژه انجمن منتقدان هنری ایتالیا برای تلاش جهت توسعه و معرفی تئاتر تجربی
1997) جایزه ماسک طلایی جشنواره تئاتر مونترال برای بهترین نمایش خارجی
2000) برنده جایزه بهترین کمپانی تئاتر اروپا
2000) برنده جایزه بهترین نمایش جشنواره دوبلین
2000) برنده جایزه بزرگ انجمن منتقدان تئاتر پاریس
2002) دریافت نشان شوالیه فرهنگ و هنر از وزارت فرهنگ فرانسه
2004) دریافت جایزه ویژه انجمن منتقدان هنری ایتالیا برای پروژه تراژدی های یازده گانه
2005) مدیر بخش تئاتر بی ینال ونیز
2006) نشان ویژه دانشگاه بولونیا برای تلاش های مثمر ثمر در زمینه ایجاد زبان جهانی تئاتر
2008) در این سال جشنواره تئاتر آوینیون بخش ویژه ای در بزرگداشت رمئو کاستلوچی برگزار کرد
2010) روزنامه لوموند «کمدی الهی» را به عنوان بهترین اثر نمایشی دهه اول قرن بیست و یک انتخاب کرد
پایان پیام/
نظر شما