مخالفان: تریسی مبلغ عرفان نوظهور است/موافقان:او تنها از موفقیت می‌گوید

نشست بررسی حضور برایان تریسی در ایران و حاشیه های آن در حالی برگزار شد میزبان تریسی پیشنهاد کرد مخالفان او سال آینده و در حاشیه همایش موفقیت، در مناظره با این نویسنده شرکت کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، در روزهای گذشته حضور برایان تریسی از نویسندگان حوزه موفقیت و کار در ایران حاشیه‌هایی را به همراه داشته است تغییر محل سخنرانی تریسی از مرکز همایش‌های صدا و سیما به هتل هما، حمله برخی سایت‌های خبری به میزبانان او در ایران و انتصاب وی به فرقه‌های عرفانی از جمله این حاشیه‌ها است.

 

نشست مناظره موافقان و مخالفان سخنرانی تریسی در ایران با حضور احمد حلت مدیرمسئول مجله موفقیت، سپهر تاروردیان میزبان تریسی در ایران، امیرحسین مظاهری مؤسس مؤسسه ثروت‌آفرینان و حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری در تالار کوثر دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست و پس از توضیحات حلت، حجت‌الاسلام مظاهری در نقد خود با اشاره به مواجهه ایران با تمدن غرب اظهار داشت: امروز با تمدنی مواجه‌ایم که دامنه گسترده در جهان یافته و ما به اندازه‌ای که تحت تأثیر این تمدن هستیم، غربی شده‌ایم. این موضوع روندی فزاینده دارد و مبانی فرهنگ غرب که مبتنی بر سکولاریسم، دنیاگرایی و لذت‌گرایی است بیش از پیش زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است.

 

وی ادامه داد: از همان زمان که دین از سوی غرب خرافه معرفی شد هوشیارانی بودند که گفتند دین از زندگی انسان حذف‌شدنی نیست و غرب می‌بایست این خلأ را با دینی تازه پر کند.

 

مظاهری تأکید کرد: در قرن جدید تفکری نوین که قرار است آلترناتیوی برای دین باشد از سوی غرب ارایه شد که در کشور ما به عرفان‌های کاذب معروف است. این تفکر چهره‌ها و پدیده‌های خود را جهانی کرده است و تلاش می‌کند با درونی‌کردن دین سرمایه‌داری به اهداف خود برسد. برایان تریسی یکی از مبلغان این دین جدید است.

 

مهندس امیرحسین مظاهری، رییس مؤسسه ثروت‌آفرینان اما در ادامه این نشست با اشاره به دو رویکرد اساسی در برخورد با این موضوع گفت: از سویی باید به تفکری که به دنبال یکپارچه‌کردن جهان در جهت بازارهای مشترک است، توجه داشت و از سوی دیگر روش مبارزه با این تفکر در دنیا برای مبارزه با یک جریان فکری جریانی جایگزین پیدا می‌کنند و در واقع آن را استحاله می‌کنند.

 

وی افزود: برایان تریسی 53 کتاب دارد که به زبان‌های مختلف ترجمه شده است. آیا روش مبارزه با او ایجاد اختلال در برنامه و جلوگیری از سخنرانی اوست، همین رویکرد اشتباه در مواجهه با این‌گونه موضوعات موجب شده طبق آمارهای رسمی به واسطه گلدکوئیست 47 میلیارد ریال پول از کشور خارج شود.

 

سپهر تاروردیان، میزبان تریسی در ایران دیگر سخنران این نشست بود که با دفاع از حضور او در ایران گفت: افرادی مثل تریسی در حوزه عرفان‌های نوظهور هیچ سخنانی ندارند و تنها اصول مدیریتی را مطرح می‌کنند. تریسی خود نیز اذعان می‌کند که در حوزه‌های عرفانی سخنانی ندارد و خود را یک مسیحی معتقد می‌داند.

 

تاروردیان افزود: حتی اگر تریسی حرفی در زمینه عرفان‌های نوظهور داشته باشد باز هم روش مقابله با او این‌گونه نیست که در ایران اتفاق می‌افتد چرا که سخنرانی این افراد موجب تزلزل در اعتقادات ما نمی‌شود.

 

احمد حلت، مدیرمسئول هفته‌نامه موفقیت نیز در پایان دور اول سخنرانی میهمانان با اشاره به گفت‌وگوی خود با تریسی در حاشیه کارگاه تهران گفت: او 53 کتاب در حوزه موفقیت و بهبود زندگی فردی دارد و خانواده و معنویت را مهم‌تر از پول می‌داند.

 

حلت از نحوه مواجهه نهادها با مؤسسات فعال در زمینه موفقیت نیز انتقاد کرد و افزود: در شرایط کنونی بسیاری از فعالان حوزه موفقیت امکان فعالیت شفاف در سطح جامعه را ندارند و متأسفانه این‌گونه فعالیت‌ها در حال زیرزمینی شده است که حاشیه‌های بسیاری را نیز به همراه خواهد داشت.

 

دور دوم سخنرانی میهمانان با اظهارات تند حجت‌الاسلام مظاهری آغاز شد: "در کتاب‌های عرفان‌های جدید حرف‌های تریسی است و در حرف‌های تریسی عرفان‌های جدید"."بیشتر کار کنید، زودتر شروع کنید، دیرتر از محل کار بروید، همچون حیوانات دست‌آموز که از صاحب خود هدیه می‌گیرند در پایان هر مرحله از کار به خود هدایای کوچک بدهید". این تربیت برایان تریسی است که با موضوعات معنوی آمیخته شده است و به بهانه موفقیت در جهت منافع اقتصادی دنیای امپریالیسم حرکت می‌کند.

 

سخنان حجت‌الاسلام مظاهری اما واکنش تند تاروردیان را برانگیخت: "ثروتمند بودن اشکالی ندارد تاکنون تنها نیمی از کتاب‌های تریسی به فارسی ترجمه شده است چون با فضای فرهنگی کشور ما انطباق بیشتری داشته است. حضور تریسی در ایران به معنای پذیرش صددرصد او نیست. سال آینده به تریسی پیشنهاد می کنم تا در حاشیه همایش خود در تهران، در مناظره ای با مخالفان شرکت کند و به همه پرسش ها پاسخ دهد."

 

مهندس مظاهری نیز در ادامه با انتقاد از نامه عده‌ای به ضرغامی برای جلوگیری از سخنرانی تریسی در مرکز همایش‌های صدا و سیما گفت: در این نامه ناشیانه ملیت تریسی و میزبانان او اشتباه ذکر شده است. طبیعتا همه اعتقادات تریسی صحیح نیست اما نمی‌توان به هر چه رنگ و بوی موفقیت دارد انگ معنویت کاذب زد و آن را حذف کرد.

 

دور سوم سخنرانی‌های این همایش با توضیحات حجت‌الاسلام مظاهری پی‌گیری شد. او گفت تریسی سعادت را تعریف می‌کند: "پول بیشتری بدست آورید و از زندگی‌تان لذت بیشتری به دست آورید". آموزه‌های تریسی خیلی عمومی در حال عرضه است اما چهارچوب آن فاسد است، به واقع جریان فکری فاسدی وجود دارد که تریسی سخنگوی آن است باید توجه داشت بر اساس آموزه‌های ما ثروت هم می‌تواند نعمت باشد و هم عذاب. ثروت نقش ابزاری دارد ولی در آثار تریسی نقش غایی پیدا می‌کند.

 

وی تصریح کرد: ما با یک جریان فکری روبرو هستیم نه چند سمینار چند ساعته. بررسی بسیاری از اندیشه‌های اقتصادی غرب به ایده تناسخ بازمی‌گردد اما این جریان برای تسلط خود در جهان باید باورها را در یک سطح یکسان‌سازی کند.

 

سپهر تاروردیان نیز در بخش پایانی سخنان خود به شایعه‌سازی برخی رسانه‌ها درباره درآمد حاصل از همایش و هویت میزبانان تریسی در ایران پرداخت و همه این حاشیه‌ها را بی‌اساس خواند.

 

گفتنی است، پرسش و پاسخ میان حاضران و میهمانان پایان‌بخش این نشست بود.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 185626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha