به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 30 مهر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان شاید وقتی دیگر به قلم حسین شریعتمداری به تحلیل نامه رییس جمهور به قوه قضاییه برای بازدید از زندان اوین و به تاخیر افتادن آن به دلیل مخالفت دستگاهه قضا و انتشار این درخواست در رسانه ها پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
متن نامه آقای رئیس جمهور حکایت از آن دارد که ایشان 10 روز قبل هم درخواست بازدید از زندان اوین را داشتند و قوه قضائیه بنا به علل و براساس مصالحی این بازدید را به روزهای بعد موکول کرده بود. این نکته باید بیشتر از نکات قبلی، مانع رسانه ای کردن نامه از سوی رئیس جمهور می شد. چرا که، اگر آن مصالح همچنان باقی باشد- که خواهیم دید هست- بازدید ایشان باز هم به تعویق می افتد و در این حالت از یکسو توهم اختلاف میان دو قوه پدید می آید و از سوی دیگر، دشمنان بیرونی و دنباله های داخلی آنها با بهره گیری از این تعویق و بدون اشاره به علت آن، زمینه تازه ای برای دروغ بافی های چندین و چند ساله خود درباره، زندان ها و از جمله زندان اوین پیدا می کنند! آیا رئیس جمهور محترم به این نکته بسیار بدیهی توجهی نداشته اند؟ و آیا مسئولان دستگاه قضایی ، مصلحت اندیشی های خود را که -چنانچه اشاره خواهد شد- برخاسته از رعایت عدالت وحقوق همگانی بوده است برای جناب رئیس جمهور بازگو نکرده اند؟
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان پیشرفت در گرو مقاومت و تدبیر به قلم صالح اسکندری به تحلیل بیانات رهبری در سفر به خراسان شمالی در مورد پیشرفت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
یکی از برکات سفر رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالی سرنخ نشانه های گفتمانی بود که معظم له در این سفر حول یک دال مرکزی و برتر طرح فرمودند و از عموم تریبون داران و کسانی که در فضای مدنی و اجتماعی بیش از سایرین تاثیر گذارند خواستند تا در این زمینه گفتمان سازی کنند. در واقع یکی از اتفاقات مهمی که در سفر رهبر انقلاب به خراسان شمالی رخ داد طراحی مقدمات یک منظومه و منشور گفتمانی بود که قاعدتا از یک سو ناظر به آرمانها و اهداف کلان انقلاب اسلامی و از سوی دیگر معطوف به واقعیت ها و متغیر های جدیدی بود که در فضای داخلی و خارجی به وجود آمده است. البته انتظار هم همین بود که مقام معظم رهبری استارت ماشین گفتمان سازی جدید را بچرخانند تا مقدمات یک حرکت جدید در کشور فراهم گردد چرا که به زعم راقم این سطور تا پیش از این سفر جامعه اعم از مردم و نخبگان ارگانیک و غیر ارگانیک تا حدودی از سردرگمی گفتمانی رنج می بردند. هر روز از گوشه ای از فضای
نخبگی سازی نواخته می شد که هارمونی گفتمانی در بین مجموعه نیروهای معتقد به انقلاب را تهدید می کرد. لذا به نظر می رسید گفتمان انقلاب اسلامی که در دهه 80 با هدایت مستقیم حضرت آیت الله خامنه ای بار دیگر احیا و تبدیل به سکه رایج کشور شد در دهه 90 می بایست مورد بازتولید و تاکید قرار می گرفت.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان لااقل در حد گوجه اظهار نظر بفرمایید به قلم محسن جندقی به تحلیل بازار نا ارام ارز در بازار پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
گوجه فرنگی آنقدر گران شده بود که با 10 کیلوگرم گوجه میشد یک ربع سکه طلا خرید. حباب قیمت گوجه موجب جنب و جوش مسؤولان شد و حتی در صحن علنی مجلس درباره چرایی افزایش بیرویه نرخ گوجه از بالاترین مسؤول اجرایی مملکت سوال شد. رئیسجمهور در همان جلسه جمله معروف «نزدیک خانه ما گوجه ارزان است» را بر زبان جاری کرد و در هیات دولت درباره ورود به بازار گوجه فرنگی و مبارزه با گرانفروشی، تصمیات گوجهای گرفته شد. واکنش رئیسجمهور در آن برهه بر ترکیدن حباب قیمتی این محصول کشاورزی تاثیر بسزایی گذاشت و قول وی مبنی بر ایجاد آرامش در بازار میوه و ترهبار موجب شد سودجویی سودجویان بیش از چند روز دوام نداشته باشد. شخص اول اجرایی کشور به مردم اطمینان داده بود این مشکل بزودی حل خواهد شد و حتی توصیه کرد برای خرید گوجه هیچ کس عجله نکند چون ارزان خواهد شد و همه دیدند این اتفاق افتاد. به مردم در روزی که به آرامش روحی احتیاج داشتند، خوراک روانی مناسبی داده شد و بازار گوجه آرام شد.
اما در بازار ارز چه اتفاقی روی داده است؟ واحد پول سایر کشورها در هر کشوری وسیلهای حیاتی برای انجام مبادلات تجاری و سایر هزینههاست
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان مسئولان پاسخگو باشند به قلم عماد افروغ به تحلیل واژگونی اتبوس دانش آموزان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تصور کنید داروسازی دارویی را تولید کرده اما این دارو عوارض سوء داشته است. چه دارو ساز متوجه این عوارض باشد و چه نباشد در هر دو صورت مسئولیت این عوارض متوجه اوست. چرا که حتی اگر این اقدام آگاهانه نباشد او باید تحقیق میکرده و در این باره کوتاهی کرده است.
در حادثه واژگونی اتوبوس دانشآموزان بروجنی که همه را متاثر کرده است نیز باید بررسی کرد که این اتوبوس در اختیار چه کسی بوده است. یعنی کدام دستگاه این اتوبوس را تهیه کرده است. براساس آنچه بازماندگان و شاهدان این حادثه گفتهاند و از صدا و سیما پخش شده است پیش از وقوع این حادثه، به راننده به علت سرعت غیرمجاز تذکر داده شده است. اگر از این موضوع، عوامل غیر مستقیم را کنار بگذاریم، با در نظر داشتن عامل مستقیم، باید مشخص شود چه کسی اتوبوس و راننده را انتخاب کرده است. در این موضوع هر دو نهاد آموزش و پرورش و ستاد راهیان نور؛ چرا که نمیتوان به اسم ارزشها، کاروانی را برای بازدید از مناطق جنگی راه انداخت و ایمنی کاروان را تامین نکرد. اگر قرار است به اسم ارزشها و دفاعمقدس چنین اقدامی رخ بدهد و کسی پاسخگو نباشد، ارزشها آسیب میبینند. اتفاقا همین ارزشهای دفاعمقدس میگویند که هر جا تخطی شد، باید مقصر را شناخت و پاسخ خواست.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان پشت پرده انفجار بیروت به تحلیل انفجار روز جمعه بیروت پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
روز جمعه انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در میدان "ساسین" واقع در منطقه الاشرفیه بیروت، قریب به 100 کشته و زخمی برجای گذاشت که یکی از کشته شدگان این انفجار سرتیپ "وسام الحسن" رئیس بخش اطلاعاتی نیروهای امنیتی لبنان بود. نحوه انجام این عملیات تروریستی وسعت آن، زمان عملیات و منطقهای که این عملیات در آنجا انجام شد هر کدام دارای پیامی هستند و نشان میدهند این انفجار اقدامی کاملاً برنامه ریزی شده، توطئه آمیز و در پی رسیدن به اهدافی خاص بوده است.
با توجه به اینکه جمعیت لبنان از پیروان ادیان و مذاهب مختلف، بخصوص مسیحیان مارونی و مسلمانان شیعه و سنی تشکیل یافته و هر کدام از آن ها به طور سنتی از احزاب و گروههای مختلف سیاسی حمایت مینمایند و در مواردی از گروههای شبه نظامی نیز برخوردار هستند و از سوی دیگر انفجار یاد شده در منطقه الاشرفیه در شرق بیروت که عمدتاً منطقه مارونی نشین میباشد صورت گرفته، تردیدی وجود ندارد که هدف اول این انفجار دامن زدن به اختلافات قومی و سیاسی در کشور لبنان بوده است. چه اینکه ساعاتی پس از وقوع این انفجار رسانههای وابسته به گروههای مختلف سیاسی در لبنان در تحلیلهای خود هر یک تلاش کردند گروه رقیب یا گروههای دارای اختلاف با یکدیگر را متهم به دست داشتن در این عملیات تروریستی نمایند.
پایان پیام/
نظر شما