به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، تورج سعیدی، معاون برنامهریزی و اموراقتصادی سازمان جهادکشاورزی کردستان، در هشتمین نشست ستاد اجرایی طرح توسعه بخش کشاورزی استان به ارئه گزارشی از عملکرد طرح توسعه استان در سطح کشور پرداخت و گفت: کردستان از تعداد طرحهای مصوب ستادهای اجرایی این طرح به تفکیک اشخاص حقیقی، تعاونی و شرکت سهامی زراعی تا پایان شهریور امسال ششمین استان کشور بوده است.
وی تصریح کرد: از نظر تعداد مجریان طرحهای توسعه کشاورزی نیز در قالب تعاونی و شرکت سهامی، کردستان رتبه 11 کشور را دارد.
وی میزان اشتغالزایی پیش بینی شده در ستاد اجرایی کل کشور را 218 هزار نفر ذکر کرد و بیان داشت: کردستان رتبه چهارم اشتغالزایی طرحهای توسعه ای را در کشور به خود اختصاص داده است.
معاون برنامهریزی و اموراقتصادی سازمان جهادکشاورزی کردستان به وضعیت اراضی واگذار شده برای اجرای این طرح در استان اشاره کرد و اظهارداشت: کردستان از لحاظ واگذاری اراضی به شرکت های تعاونی مهر در کشور به عنوان استان برتر معرفی شده است.
سعیدی ادامه داد: زمین در استان برای اجرای این طرح به شرکت های سهامی زراعی و اشخاص حقیقی واگذار نشده است.
وی رتبه استان در جذب اعتبارات اختصاص داده شده به طرح های توسعه کشاورزی در سطح کشور را هفت ذکر کرد و اظهارداشت: این رتبه بندی مربوط به بازه زمانی اوایل امسال تا ششم مهرماه جاری بوده که در این مدت 310 میلیارد ریال تسهیلات به طرح های توسعه استان پرداخت شده است.
وی مقدار تسهیلات پرداخت شده تا 29 مهرماه جاری دراستان را 407 میلیارد ریال خواند و بیان داشت: این مقدار تسهیلات به هزار و 393 طرح توسعه پرداخت شده است.
معاون برنامهریزی و اموراقتصادی سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: در حال حاضر نیز 108 طرح تصویب شده با مبلغ 80 میلیارد ریال در بانک های استان وجود دارد.
سعیدی از معرفی 2 هزار و 372 طرح توسعه کشاورزی خبرداد و تصریح کرد: این تعداد طرح با مبلغ 2 هزار میلیارد ریال به بانک کشاورزی داده شده است.
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست گفت: تعیین سقف برای اعطای تسهیلات به طرحهای توسعهای به مانند ایجاد حصاری است که مانع حرکت و پیشرفت میشود.
سیروس شاهغیبی تصریح کرد: 16 طرح در بخش صنعت، معدن و تجارت با سرمایه گذاری 35 میلیارد تومان به ستاد اجرایی طرح توسعه استان معرفی شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون طرحی در بخش صنعت استان در قالب طرحهای توسعه کشاورزی استان تسهیلات دریافت نکرده و حتی به مرحله عقدقرارداد نیز نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی سقف تسهیلات پرداخت شده به طرحهای توسعه ای را 10 میلیارد ریال و جهادکشاورزی هم 20 میلیارد ریال تعیین کرده است، بیان داشت: تعیین سقف برای اعطای تسهیلات به مانند ایجاد حصاری است که مانع حرکت و پیشرفت میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بر پیگیری طرح های بزرگی که موجب اشتغالزایی زیادی در استان میشوند تاکید کرد و خواستار توجه جدی به بحث سرمایه در گردش شد.
مدیرشعب بانک کشاورزی کردستان نیز در این نشست گفت: روند پرداخت تسهیلات طرحهای توسعه کشاورزی کردستان تفاوت چندانی در مقایسه با دیگر استانهای کشور ندارد.
جمیل ویسی تصریح کرد: کردستان از لحاظ تعداد طرحهایی که تسهیلات به آنها پرداخت شده رتبه نخست کشور را داشت ولی به دلیل کوچک بودن این طرحها به لحاظ مبلغ به رتبه هفتم تنزل یافت.
وی از عدم پذیرش و تصویب طرح های بزرگ کشاورزی کردستان در قالب طرح های توسعه کشاوزی انتقاد کرد و بیان داشت: تعدادی طرح بزرگ کشاورزی استان به ستاد مرکزی معرفی شد که متاسفانه تصویب نشد و از مسئولان استان خواسته شده از منابع گران قیمت به این طرحها رسیدگی کنند.
مدیرشعب بانک کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که اجرای طرحها هر روز با تورم مواجه است منابع ارزان قیمت مفیدتر بوده و افزایش نرخ بازده داخلی سرمایهگذاری را نیز موجب میشود.
ویسی بر اجرای طرحهای بزرگ کشاورزی استان از محل منابع طرحهای توسعه کشاورزی تاکید کرد و از استاندار کردستان خواست پیگیری های لازم را در این رابطه انجام دهند.
پایان پیام/
نظر شما