به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت آیت الله انواری فردا 30 آبان با حضور مسئولان کشوری، سیاسی، اجتماعی و مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در مسجد جامع بازار تهران برگزار می شود.
آیتالله انواری در مقطعی که انجمن های ایالتی و ولایتی در هیئت دولت تصویب شد، امامت جماعت مسجد «چهلتن» در بازار تهران را عهدهدار بود و با سخنرانی در هیئت های مذهبی به روشنگری و تبیین مسائل مختلف سیاسی پرداخت و در شناساندن شخصیت امام خمینی و ترویج نظریات ایشان بین مردم تهران فعالیت چشمگیری داشت. همچنین حامل نامه امام (ره) به محسن حکیم در نجف در خصوص طرح انقلاب سفید و توطئههای پیدرپی رژیم شاه بود. در جریان قیام پانزده خرداد و دستگیری امام، بسیاری از علمای طراز اول حوزههای علمیه قم، مشهد و سایر شهرستان ها در اعتراض به اقدامات رژیم به تهران مهاجرت کرده و رسماً خواستار آزادی بیقید و شرط امام شدند.
وی از جمله علمایی بود که در تهران سکونت داشت، وی دوشادوش علمای مهاجر در فعالیت های مختلف آنان نظیر انتشار اعلامیه و... شرکت میکرد و در کنار شهید مطهری، بهشتی و مولائی یکی از 4 نفر اعضای شورای روحانیت جمعیت مؤتلفه اسلامی بود که از طرف امام تعیین شدند. وی همچنین در تشکیل شاخه نظامی مؤتلفه نقش مؤثری ایفا کرد.
در پی اعدام انقلابی حسنعلی منصور؛ توسط مأمورین اطلاعات شهربانی دستگیر و روانه بازداشتگاه شد. دادگاه، وی را به اتهام برهم زدن اساس حکومت، قتل نخستوزیر و... به 15 سال حبس با اعمال شاقه محکوم نمود. با اعلام محکومیت انواری، برخی از بزرگان نظیر آیتالله محسن حکیم، آیتالله اسدالله مدنی، محمدتقی فلسفی و ... با ارسال نامه و تلگراف و یا ملاقات حضوری با مسؤلین خواهان آزادی ایشان شدند ولی تمام این تلاشها بی نتیجه ماند.
آیتالله، بیشترین دوران محکومیت خود را در زندان قصر سپری نمود. در زندان نیز با تشکیل جلسات مختلف و کلاس درس به وظیفه و رسالت خود که روشنگری و نشر معارف دینی بود ادامه داد. ساواک، وی را یکی از محرکین اصلی زندانیان سیاسی در زندان قلمداد میکرد. انواری از جمله کسانی بود که به ماهیت منافقانه اعضای سازمان مجاهدین خلق پی برد و پس از اعلام رسمی تغییر ایدئولوژی از سوی آنان به مخالفت با آنان پرداخت.
هر چه به روزهای پایانی عمر رژیم پهلوی نزدیکتر میشد، دامنه فعالیت های آقای انواری نیز گستردهتر میشد. نام وی در ذیل غالب اعلامیههایی که در آن روزها از سوی شخصیت ها و مجامع روحانی منتشر می شد به چشم میخورد.
در کمیته استقبال از امام، مسئول نظارت بر انتظامات 60 هزار نفری این کمیته بود و در اسفند 57 جهت تنظیم امور اصناف از طرف امام در کمیته امور صنفی مسؤلیت یافت و تا سال 1358 در این سمت انجام وظیفه کرد. علاوه بر آن از سوی امام در تاریخ 23 اسفند 1357 به امامت جماعت مسجد جامع نارمک منصوب شد. در سال 1358 به عنوان نماینده امام و سرپرست حجاج ایرانی در مراسم حج حضور و تلاش چشمگیری داشت و نمایندگی امام در ژاندارمری کل کشور طی حکمی در سال 59 به ایشان داده شد. وی در شوراى مرکزى جامعه روحانیّت مبارز تهران عضویّت داشته و در انتخابات اولین و دومین دوره مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از سوی مردم شهرستان رزن و همدان انتخاب شد و در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نقش بسزایی ایفا نمود و در انتخابات دوره دوم مجلس شوراى اسلامى نیز از سوى مردم تهران به نمایندگى این مجلس برگزیده شد.
در دوره اول و دوم مجلس خبرگان حضوری فعال داشت و با تأسیس مرکز رسیدگی به امور مساجد ریاست این مرکز بنا به دستور مقام رهبری به عهده ایشان گذارده شد.
همچنین در اوّلین دوره مجلس خبرگان رهبرى، از سوى مردم استان همدان به نمایندگى این مجلس برگزیده شد و در دوره دوم نیز از استان تهران به این مجلس راه یافت. وی به نمایندگى از سوى آیت اللّه خامنهاى در خدمت ائمّه محترم جماعات استان تهران در مرکز رسیدگى به امور مساجد انجام وظیفه مىکرد.
آیت الله محمد باقر محی الدین انواری، روز شنبه 23 مهرماه 1391 در سن 86 سالگی دار فانی را وداع گفت.
پایان پیام/
نظر شما