به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سید مصطفی عقیلی نژاد، مدیریت شرکت ماهیان خاویاری استان گلستان گفت: با توجه به توافق روسای جمهور 5 کشور حاشیه دریای خزر مبنی بر ممنوعیت تجارت خاویار دریای خزر به دلیل کاهش شدید ذخایر طبیعی این ماهیان، صید ماهیان خاویاری صرفاً جهت تامین مولد مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر و امکان تکثیر مصنوعی انجام می شود.
وی افزود: کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر تحت تاثیر عوامل مختلف زیست محیطی شامل احداث سد بر روی رودخانه ها و کاهش بسترهای تخمریزی طبیعی و بویژه صید غیر قانونی باعث شد تا این ماهیان در لیست گونه های در معرض خطر کنوانسیون بین المللی CITES و IUCN قرار گیرند.
عقیلی نژاد تصریح کرد: جهت کاهش استرس و حفظ ماهیان مولد در مراحل اولیه، تمامی مراکز صیدگاهی به امکانات مورد نیاز و مناسب جهت نگهداری ماهیان مجهز شدند.
وی ادامه داد: از آنجایی که صید برخی از گونه های ماهیان خاویاری در طول سال بسیار محدود شده است از اینرو اقدامات عملی و فوری برای حفظ ذخایر ژنتیکی و جمعیت وحشی دریای خزر ضروری است.
عقیلی نژاد با بیان اینکه امروزه در برخی از زیستگاه های طبیعی در دنیا نسبت به احیای ذخایر ماهیان خاویاری اقدام شده است، گفت: ماهیان خاویاری بدلیل نوع شکل، اندازه جثه و قدمت و ارزش اقتصادی و بسیاری از خصوصیات زیستی دارای ارزش های ذاتی گرانبهائی هستند.
به گزارش روابط عمومی شیلات گلستان، به گفته وی، مهمترین اقدامات در شرایط فعلی حفاظت از باقیمانده ذخایر وحشی ماهیان خاویاری دریای خزر است.
عقیلی نژاد، جلوگیری از صید غیر قانونی و قاچاق بخصوص به علت ارزش فوق العاده قیمت خاویار یا مروارید سیاه امری اجتناب ناپذیر دانست و افزود: برقراری جریانات دبی آب مناسب و مستمر در رودخانه ها و از طرفی تجهیز و توسعه مراکز تکثیر مصنوعی می تواند در ابقاء و احیاء انواع گونه های ماهیان خاویاری تاثیر گذار باشد.
پایان پیام/
نظر شما