به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشگاه هنر با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر دوشنبه 18 بهمن در سالن کنفرانس این معاونت برگزار شد.
حمید شاه آبادی دراین نشست اظهار داشت: مهم ترین انتظار از جامع دانشگاهی این است که راهکاریی ارئه نماید تا جایگاه هنر های تجسمی در متن جامعه و میان مردم روشن و ارتقا یابد.
در این جلسه، ابتدا هر یک از اساتید هنر حاضر در جلسه دغدغه هاو مشکلات موجود در جامعه هنر های تجسمی نیز همچنین مهم ترین معضلات دانشکده های هنری را بیان نمودند و سپس حمید شاه آبادی معاون وزیر در امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدگاه های خود را در ارتباط با صحبت های ایشان مطرح کرد.
وی سپس ادامه داد: در این 30 سال برای اعتلای هنر های تجسمی اقدامات مهمی انجام شده اما کارهای زیر بنای مهمی نیز مغفول مانده است که ما در صدد آن هستیم تا با مدون کردن قوانینی مشکلات این حوزه را برطرف سازیم تا بتوانیم قدمی علمی برای جلب اقبال عمومی به حوزه هنر های تجسمی برداریم.
معاون امور هنری در همین ارتباط افزود: اگر این اهتمام ملی صورت بپذیرد و نقش تعیین کننده هنر های تجسمی در جامعه تثبیت شود، آنوقت مقوله خرید آثار تجسمی سمت و سوی ملی خواهد یافت و همه فشار ها بر روی دوش دولت نمی افتد و البته این بخش نیز با این رقم ناچیز همراه نخواهد شد.
شاه آبادی تاکیید کرد: تصمیم سازان و مردم نمی دانند بسیاری از آنچه از هویت فرهنگی ایرانی بر جای مانده است از طریق هنر های تجسمی ماندگار شده است این مهم امروز وضوح لازمه را ندارد و می بینید که بسیاری فرق موزه هنر های معاصر با موزه های میراث فرهنگی را نمی دانند.
وی با اشاره به مدون شدن دو طرح ملی "نخبگان" و"المپیاد هنری" گفت باید برای اینکه آثار هنری رنگ و بوی ایرانی خود را حفظ نمایند تلاش و بستر سازی کنیم این بزرگترین ضرر است که یک اثر هنر ایرانی که هیچ ربطی به هویت ایرانی ندارد، در حراج کریستی در دوبی با رقم بالایی به فروش برسد و بخشی از جامعه نقاشی به پیروی از این اثر بپردازند و ما نیز لا به لای روزمرگی ها و کارهای اجرایی از اهمیت مغفول ماندن جهان بینی هویتی مان در آثار هنری غفلت کنیم.
این مقام مسئول فقدان جامعه آماری در هنر های تجسمی را یکی از مشکلات چون این حوزه نامید وگفت :جامعه آماری هنرهای تجسمی هنر مندان ومعلوم نیست هنرمندان آن در هر یک از بخش ها چند نفرند، میزان تحصیلات، تخصص ها و ... این هنرمندان روشن نیست و به تبع برنامه ریزی بر روی نیاز های آنها غیر ممکن است.
وی در پایان در باره آغاز به کار، شورای علائم و نشانه ها وجدی گرفتن مقوله اقتصاد هنر توضیحاتی داد و تصریح کرد: همراهی و هم اندیشی با اساتید هنر و چهره های دانشگاهی هنری نیاز داریم و "دفتر ارتباط هنر با دانشکده هنر راه اندازی می نماییم تا این تعامل وهمفکری تداوم یابد .
در ادامه این نشست محمود شالویی مدیر کل هنر های تجسمی معاونت امورهنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی گفت : با بودجه5/3 میلیاردتومانی وجود مرکز با این تنوع رشته ها وخوشبختانه فراوانی هنرمندان نمی توان پاسخگوی همه نیاز ها بود اما من در این سه سال تلاش کردم با ایجاد تعامل با هنر مندان تا حد ممکن قدم های جدی بردارم.
بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت هنری ، شالویی از راه اندازی شورای خرید ،شورای اعزام به ونیز ، ایجاد بانک اطلاعاتی برای هزار هنرمند شناسه دار کردن گنجینه موزه هنر های معاصر و .... به عنوان نمونه ایی از کار های انجام شده نام برد و گفت :اداره کل هنر های تجسمی همواره برای تعامل با انجمن های هنری و همه هنرمندان آماده و مهیاست.
گفتنی است، در این جلسه که علاوه بر سید عباس عظیمی مشاور اجرایی معاونت امور هنری ، چهره های هنری نظیر بهنام کامرانی ، جواد نوبهار ، رضوان صادق زاده ، رضا خدادادی ، سید حسن سلطانی ، ایرج اسکندری ، اوجی ،علیرضا اصفها نیزاده ، کشتی آراء ، سلطان کاشفی ، ابراهیم جعفری حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما