به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهل و پنجمین جلسه ستاد پشتیبانی و هماهنگی امور مساجد کشور در سازمان اوقاف که با حضور حجت الاسلام محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و اعضای این ستاد برگزار شد، گفت: مسایل فرهنگی در مساجد را باید به صورت جدی هم در بعد نرم افزاری و هم بعد سخت افزاری پیگیری کنیم که البته در بخش نرم افزاری، عمده فعالیت ها با سازمان تبلیغات است و دستگاه های دیگر نیز مثل کانون های فرهنگی، هنری مساجد در فعالیت های فرهنگی مسجد نقش دارند به عنوان مثال در هفته کتاب برای همین امر حدود 40 میلیارد ریال به کانون های فرهنگی هنری مساجد اختصاص دادیم که نزدیک 10 میلیارد ریال را برای تجهیز کتابخانه ها و اینگونه اماکن در نظر گرفته ایم.
وی ادامه داد : با توجه به اینکه حدود 30 درصد از جمعیت کشور را عشایر و روستاییان در برگرفته اند، قصد داریم در مباحث فرهنگی این قشر نیز وارد شویم و در بخش فرهنگی انسجام ایجاد کنیم.
حسینی افزود: برای تقویت انسجام در بخش فرهنگی مناطق روستایی باید با محوریت مسجد فعالیت کنیم و نمی توانیم تشکیلات جدیدی را ایجاد کنیم و باید مساجد را با کمک کانون های فرهنگی هنری مساجد، خانه فرهنگ ها و دیگر موسسات فرهنگی تقویت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد : اکنون دولت در قانون برنامه خود موضوع پیوست فرهنگی را نهایی و قطعی کرده است و اگر بخواهند پیوست فرهنگی را هر گونه که تفسیر کنند، قطع یقینش مسجد است. به عنوان مثال وقتی محلی مثل جاده، شهرک و نیروگاه احداث می شود باید مسجدی هم برای پرسنل آنجا بنا شود.
بنابرگزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، حسینی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: در کشورهای غربی وقتی شاخص فرهنگی مطرح می شود منظور احداث و توسعه سالن های ورزشی، سینما، تئاتر و پارک است در صورتی که در جامعه ای اسلامی وقتی شاخص فرهنگی بیان می شود هدف این است که در کنار توسعه سایر اماکن فرهنگی، مسجد هم به عنوان شاخص توسعه فرهنگی مد نظر قرار گیرد و نباید به آن بی توجهی کرد.
وزیر ارشاد گفت: ما باید نیازها و کمبودهای مناطق محروم را شناسایی و این مناطق را تقویت کنیم چرا که این مناطق به علت حضور وهابیون و دیگر ادیان نوظهور آسیب پذیرتر است.
پایان پیام/
نظر شما