حجت مداحی با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در اراک گفت: خشم حالت طغیانی است که میتوان با خودشناسی و تمرین تقوا بر این بیماری روحی غلبه کرد.
وی افزود: خشم یک حالت طغیانی در نفس است که باعث ایجاد عوامل منتظره و غیر منتظره در انسان می شود و عقل را از فعالیت باز میدارد، خشم تسلط عقل را بر اعضا و جوارح بدن متوقف میکند.
مداحی ادامه داد: خشم رابطه عقل را با اراده و اندیشه قطع میکند و در نتیجه مزاج آدمی مختل شده و اعضای بدن را برای حمله و انتقام آماده میکند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی، تصریح کرد: قوه غضب از نیازهای حیاتی وجود انسان است و بدون غضب انسان نمیتواند هیچ خطری را از خود دفع و یا با هیچ دشمنی مقابله کند.
وی ادامه داد: قرآن کریم در این مورد میفرماید، «والکاظمین الغیظ» آنان که خشم خویش را فرو میبرند در حالیکه اگر نداشتن خشم پسندیده بود میفرمود: «والفاقدین الغیظ» آنان که هیچ خشمی ندارند.
مداحی گفت: وراثت، حساسیت زیاد اعصاب بدن، تربیت نامناسب و تغذیه که موجب مسموم شدن مزاج میشود از جمله دلایل بروز خشم است.
وی نخوت و تکبر، خودخواهی، شوخی بیمورد، تمسخر، اهانت، ننگ و رسوایی، حیلهگری و فریب، حرص زیاد برای بهدست آوردن مال و مقام را از دلایل اساسی خشم از دید روانشناسان عنوان کرد.
مداحی با بیان اینکه در برخورد با این معضل اخلاقی باید به خودشناسی روی آورد، اذعان کرد: انسان باید بداند که از خاک آفریده شده و همانند سایر انسانها دارای معایب و نواقصی است.
پایان پیام/
نظر شما