به گزارش خبرنگار شبستان از بيست و هفتمين جشنواره فيلم کوتاه، نشست "سينما بيداري" با حضور دني شکتراز آمريکا، آساکو کاگياما، فيلمساز ژاپني و نادر طالبزاده، کارشناس و فيلمساز ايراني در سالن شماره 3 سينما فلسطين برگزار شد.
در اين برنامه که نادر طالبزاده اجراي آن را به عهده داشت، جواد شمقدري، معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت ارشاد و هاشم ميرزاخاني، مديرعامل انجمن سينماي جوان نيز حضور داشتند.
در ابتداي اين مراسم خانم کاگياما با اشاره به فيلم کوتاهش با عنوان "اشغال" گفت: آمريکا بيش از 100 پايگاه در جزيره اوکيناواي ژاپن ايجاد کرده است که در آن نيروهاي آمريکايي به تمرينهاي نظامي ميپردازند.
وي با اشاره به عنوان فيلمش توضيح داد: هدفم از انتخاب اين عنوان تنها انتخاب عنوان جذاب نبود. من در ژاپن کشاورزي را ميشناسم که 37 سال است در برابر نيروهاي آمريکايي تسليم نشده و زمين کشاورزي خود را در اوکيناوا حفظ کرده است و درميانه تمرينهاي نظاميان آمريکايي با فرزندان خود زندگي ميکند.
اين فيلمساز تصريح کرد: بيش از 45 هزار نيروي آمريکايي در 100 پايگاه نظامي ژاپن حضور دارند که هر هفته 500 نيروي جديد نيز به آن ها اضافه ميشود. در اين پايگا ها تابلوها و علايمي ديده مي شود که به زبان غير انگليسي است و از حمله يا اعزام قريب الوقوع نيروهاي آمريکايي به کشورهاي ديگر خبر مي دهد.
وي گفت: در جنگ جهاني دوم 30 ميليون غير نظامي کشته شدند که قريب سه ميليون آن ها ژاپني بودند. پس از پايان اين جنگ، اوکيناوا به طوررسمي توسط نيروهاي آمريکا اشغال شد. از سال 1972 اين سرزمين به ژاپن برگردانده شد، اما از آن زمان تاکنون نيروهاي آمريکايي در آنجا باقي ماندهاند. شايد برخي تعجب کنند اما آنها به بهانه دفع خطر احتمالي چين و کره و دفاع از ژاپن در اين سرزمين ماندهاند.
کاگياما در پايان اذعان کرد: سياسيون ژاپني با کلمات بازي ميکنند و هر زمان که ميخواهند از اين 47 هزار نيروي آمريکايي صحبت کنند، نميگويند "نيروهاي آمريکايي" بلکه ميگويند "نيروهاي دفاعي"، چرا که بر اساس قانون اساسي کشور ما حضور نيروهاي بيگانه در داخل کشورغيرقانوني است.
پايان پيام/
نظر شما