استفاده از بودجه دولتی برای آموزش های فنی و حرفه ای سیاست ما نیست

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: وزارتخانه هایی که از بودجه دولتی آموزش هایی که مربوط به بخش مردمی و آموزش های فنی و حرفه ای است، را ارایه می دهند، مطابق سیاست ما نیستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در همایش روسای انجمن های صنفی آموزشگاه های فنی و حرفه ای با اشاره به سیاست های اصل 44 خاطرنشان کرد: در این بخش و اجرای این اصل فراز و فرودهایی وجود داشت، اما محقق شد و تاکید بر این است که بخش های اقتصادی که خود مردم می توانند به وجود آورند سپرده شود و وزارتخانه هایی که از بودجه دولتی آموزش هایی که مربوط به بخش مردمی و آموزش های فنی و حرفه ای است را ارایه می دهند مطابق سیاست ما نیستند.
 

وی با تاکید بر اینکه کارهای اقتصادی باید به مردم واگذار شود، گفت: اگر نگاه کشور این است که توسعه دقیق و براساس دانایی داشته باشید باید به آموزش های فنی و حرفه ای توجه خاص کنیم و باید از ظرفیت مردمی در بخش های اقتصادی استفاده کنیم و در زمینه تولید ملی گام بلندتری برداریم.

 

لاریجانی ادامه داد: باید به طور طبیعی به سمتی حرکت کنیم که براساس این قوانین زمینه هایی برای اجرای اصل 44 و خصوصی سازی فراهم کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید بار مالی کشور را کاهش دهیم، یادآور شد: در این زمینه باید از ظرفیت مردمی استفاده کنیم تا بتوانیم گام های بلندتری را در تولید ملی برداریم که این امر منوط بر آموزش های مهارتی است و در این وضعیت کشور باید تولید را رونق دهیم.

 

نیروی مهارتی باید بیشتر از افراد دانشگاهی باشد

لاریجانی با اشاره به تحریم هایی که از سوی دولت های غربی علیه ایران شده است، خاطرنشان کرد: در این شرایط باید اهتمام مضاعفی به بخش مهارتی داشته باشیم و اما یک عدم تواضع نیز در آموزش ها از نظر نیروی انسانی وجود دارد. قاعدتاً باید نیروهای تکنسین و مهارتی بیشتر از افراد دانشگاهی باشد.

 

وی با بیان اینکه در کشور داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد خیلی زیاد است، اظهار کرد: درست است باید سطح دانش در کشو بالا برود البته به شرطی که به همین میزان هم در زمینه مهارتی رشد پیدا کنیم و به میزانی که مهندسی تربیت می شود چند برابر آن تکنسین تربیت کنیم.

 

توسعه آموزشهای صنعتی و دامپروری با روش های نوین

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه و 10 هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای در کشور وجود دارد اما تنها 900 آموزشگاه در زمینه آموزش های صنعتی فعالیت می کنند، اظهار کرد: باید روشهایی پیدا کنیم تا آموزشگاه ها بتوانند آموزش صنعتی را گسترش دهند که این موضوع نیاز به تجهیزات دارد که باید این تجهیزات را فراهم کنند.

 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در کشور جهشی در اقتصاد پیدا کنیم باید صنعت و دامداری را با روشهای نوین توسعه دهیم و با روشهایی نوین محصولات استراتژیک تولید کنیم، خاطرنشان کرد: باید این کار با یارانه یا تحصیلات دولتی صورت گیرد که آموزشگاه ها تشویق شوند به سوی آموزشهای صنعتی حرکت کنند.

 

لاریجانی گفت: اگر متن این درخواست زودتر به دست بنده برسد در بودجه سال 92 تسهیلاتی را برای بخش صنعتی آموزش های فنی و حرفه ای تعیین می کنیم تا جهشی در این زمینه داشته باشیم.

 

حمایت از معافیت مالیتی و بیمه آموزشگاه های فنی و حرفه ای

رییس مجلس شورای اسلامی درخصوص درخواست مسئولان مربوط به آموزش فنی و حرفه ای تامین اجتماعی آموزشگاه ها گفت: برای اینکه مسئولان آموزشگاه های آزاد و فنی و حرفه ای تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند حمایت می کنیم تا این درخواست به سامان برسد.

 

وی در پاسخ به درخواست دیگری از سوی رییس انجمن های صنفی کشور درخصوص معافیت مالیاتی آموزشگاه ها، خاطرنشان کرد: معافیت مالیاتی مربوط به آموزش های آموزش و پرورش است که باید در همین قانون با اصلاح بخش هایی مشکل معافیت مالی آموزشگاه های آزاد را هم حل کنیم.

 

به گفته لاریجانی معافیت عوارض شهرداری آموزشگاه های آزاد باید طوری باشد که در شهرداری سلیقه ای با این موضوع برخورد نشود و ما حمایت می کنیم تا این آموزشگاه ها از عوارض شهرداری معاف شوند.

 

همایش روسای انجمن های صنفی آموزشگاههای فنی و حرفه ای در سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 184878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha