باید تفریحات سالم برای جوانان در جامعه کنونی ما تعریف شود

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جایگاه فعالیت کارشناسان اجتماعی را فراتر از زمینه های کاری سایر کارشناسان دانشگاه ها دانست و گفت: باید تفریحات سالم برای جوانان در جامعه کنونی ما تعریف شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، جلیل دارا، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روز گذشته (26 مهر) در دومین نشست کارشناسان اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور، از دانشگاه ها به عنوان مبدا اصلی تحولات یاد کرد و گفت: هر فعالیتی که در دانشگاه ها صورت می گیرد می تواند در سطوح مختلف جامعه تأثیرگذار باشد و بدین لحاظ باید به نقش آن توجه ویژه ای داشت.

 

دکتر دارا، موضوعات اجتماعی را بسیار پراهمیت و دغدغه هایی این حوزه را گسترده عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت تدوین یک نظام نامه برای کار و فعالیت اجتماعی در دانشگاه ها، گفت: امیدواریم کارشناسان شرکت کننده در این نشست ها ماحصل حضور خود در این جلسات را با برنامه ریزی برای تشکیل چنین شورایی با شاخصه های مشخص نشان دهند و ما بتوانیم از این بحث استفاده کنیم.


وی بر ضرورت بکارگیری اساتید علوم اجتماعی در برنامه ریزی های فعالیت های اجتماعی دانشگاه ها تأکید کرد و گفت: در قالب آیین نامه ارتقاء اساتید بهره گیری از اعضای هیئت علمی در این فعالیت ها به شکل مشخصی تعیین شده و با شناسایی آنان می توان در این زمینه ها با تشکیل شوراهای اجتماعی بهره کافی را برد.


مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دانشگاه اسلامی، دانشجوی مسلمان عالم، دیندار، متعهد، جامعه دوست، خانواده دوست و دارای رفتار و اخلاق شایسته مدنظر است و باید تمام فعالیت ها در تربیت دانشجو در این سمت باشد. دانشگاه و دانشجو یک سرمایه ارزشمند اجتماعی است و ما باید با بسترسازی لازم به دنبال حفظ این سرمایه باشیم.


دکتر دارا با تأکید بر اینکه اکنون دنیا به سمت معنویت خواهی حرکت می کند، اظهار کرد: جهان کنونی به دلیل کالازدگی، فرهنگ زدگی و پیچیدگی حاکم بر آن و روبرو شدن با پدیده های جدید به دنبال انسانیت است.


دکتر دارا، جایگاه و نحوه فعالیت کارشناسان اجتماعی را فراتر از زمینه های کاری سایر کارشناسان دانشگاه ها دانست و گفت: کسانی که در حوزه های اجتماعی فعالیت می کنند باید مسایل متفاوت و گسترده ای را رصد کنند و بدین لحاظ ما باید همواره به مباحث اجتماعی نظری جدی داشته باشیم.


وی با تأکید بر اینکه جوان پرانرژی است، گفت: ذهن جوان را باید با تحصیل و ورزش، تفریح سالم مشغول کنیم تا او بتواند این انرژی فعال خود را تخلیه کند.


دکتر دارا با بیان اینکه در حال حاضر تفریحات سالم برای نسل جوان پررنگ نیست، تصریح کرد: نمی توان تنها با استفاده از برخی آموزه های فرهنگی با جوان برخورد کرد بلکه باید به ذهن او نیز استراحت داد و اوقات فراغت آنان را با تفریحات سالم پرکرد.


وی با تأکید بر اینکه باید تفریحات سالم در جامعه کنونی ما تعریف شوند از کارشناسان اجتماعی دانشگاه ها خواست تا در این زمینه به برنامه ریزی بپردازند.


مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه پویایی در حوزه اجتماعی بیشتر از سایر حوزه¬هاست گفت: بایستی فعالین این حوزه با دقت مسایل و دغدغه های این حوزه را رصد و به مدیران فرهنگی انتقال دهند.


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تبریز نیز در ادامه گفت: این نشست سه روزه به منظور تبادل نظر و بحث و بررسی پیرامون آسیب های اجتماعی در دانشگاه ها، ارتباط دانشگاه با جامعه و مطالعات اجتماعی برگزار شد.


دکتر قادر حسین زاده با بیان اینکه بخشی از این نشست به بازآموزی کارشناسان و شرکت آنها در کلاس های آموزشی اختصاص دارد، افزود: در این کلاس ها با حضور مدرسین صاحب نظر به نحوه مواجهه با آسیب های اجتماعی در دانشگاه ها و خوابگاه ها، برنامه ریزی جهت پرکردن اوقات فراغت دانشجویان، ازدواج دانشجویی، راه های مقابله با عرفان های نوظهور و فرق انحرافی و نحوه تلفیق فعالیت های فرهنگی و اجتماعی با نگاه کارشناسی پرداخته خواهد شد.
 

لازم به ذکر است، این نشست به مدت سه روز از 25لغالیت 27 مهر ماه سالجاری در دانشگاه تبریز برگزار و 2کارگاه آموزشی با عناوین: اصول مخاطب شناسی و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی و هم چنین آسیب شناسی فرهنگی واجتماعی در دانشگاه ها با حضور دکتر طیب نیا و دکتر علیان استاد دانشگاه برپا شد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 184845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha