به گزارش خبرگزاری شبستان، مریم مجتهدزاده، مشاور رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری امروز در مراسم ارائه دستاوردهای 30 ساله انقلاب اسلامی در حوزه زنان گفت: انقلاب اسلامی ایران از بزرگترین وقایع دوران اخیر است و می توان از آن به عنوان یکی از جامع ترین قیام های الهی در دوران معاصر یاد کرد که با برهم زدن موازنه های سیاسی تحول عظیمی در جهان ایجاد کرد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین تحولات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نگرش حقیقی به جایگاه زن در عرصه های مختلف است. در قرآن کریم و سنت معصومین (ع) شخصیت و مقام زن مورد تکریم و تجلیل قرار گرفته و نسبت به رعایت حقوق زن سفارش شده است.
مجتهدزاده با بیان اینکه زن حافظ ارزش های والای انسانی و مسئول استحکام خانه و خانواده است، تصریح کرد: زن مظهر خلاقیت خداوند و عنصر اساسی در شکل گیری کل عالم هستی است.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به ارائه پژوهش علمی پیرامون تاثیر مدیریت زنان بر مصرف خانوار گفت: این کارنامه وضعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و آموزشی زنان را در سال های پس از انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف از این پژوهش، مطالعه وضعیت زنان با توجه به سند چشم انداز 1404 در توسعه جایگاه زنان متناسب با مقتضیات فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلابی با تاکید بر مردم سالاری دینی، عدالت های اجتماعی، آزادیهای مشروع و حفظ کرامت، حقوق انسانی و بهره مندی از حقوق اجتماعی و قضایی است.
مجتهدزاده تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تحولات فکری متناسب با ارزش های اسلامی، بالا رفتن نقش و موقعیت اجتماعی و فرهنگی بانوان، افزایش توانمندی های آنها در تولیدات کشاورزی، صنایع دستی، تولیدات فکری و فرهنگی در روند توسعه و پیشرفت اجتماعی در کشور بوده ایم.
وی ادامه داد: زن در جریان تحصیل علوم و فنون و کشف مهارت و تخصص و پذیرش مسئولیت های مهم علمی و فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.
مجتهدزاده با بیان اینکه یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران رشد شاخص های متعدد در همه حوزه های مختلف به ویژه حوزه زنان و خانواده است، ادامه داد: آمارها نشان می دهد که مردم ما ضمن همراهی به هنگام با دولت، رشد چشمگیری در طی کردن نردبان ترقی و کمال داشته اند.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده حضور و مشارکت زنان در فعالیت های سیاسی و مدیریتی از دیگر برکات انقلاب اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: مشارکت همه جانبه زنان در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از ویژگی های انقلاب ماست.
وی یادآور شد: زنان از ابتدای شکل گیری حرکت های انقلابی حضور آگاهانه داشتند و بدون هیچ آموزش و تشکل و فعالیت سازمانی وارد عرصه سیاست شدند و در تداوم این حرکت شاهد حضور پررنگ زنان در لایه های مختلف سیاسی و مدیریتی سه دهه بعد از انقلاب اسلامی هستیم.
وی با بیان اینکه از دید اسلام زن از سه دیدگاه مورد ملاحظه قرار می گیرد، ادامه داد: نقش زن به عنوان انسان در راه تکامل معنوی و انسانیت، نقش زن در فعالیت های سیاسی، علمی و اقتصادی (از نظر اسلام میدان تلاش و فعالیت برای زن به طور کامل باز است) و نگاه به زن به عنوان خانواده از جمله این دیدگاه هاست.
مجتهدزاده اظهار کرد: از دیگر برکات انقلاب اسلامی ایران تغییر نگرش های غلط و سودجویانه نسبت به زنان است. نگرشی که در اثر آن زنان متحمل ظلم و ستم فراوانی می شدند و به آنان به عنوان ابزاری برای بهره کشی و کامجویی نگریسته می شد.
وی ایجاد نگرش صحیح اسلامی نسبت به حقوق زنان، تلاش در راستای احقاق حقوق و دستیابی به عدالت اجتماعی را از اهداف و سیاست های نظام جمهوری اسلامی ایران و گفت: گام های بلندی در این راستا برداشته شده است.
شایان ذکر است، نشست علمی و تخصصی ارائه دستاوردهای انقلاب اسلامی پس از سی سال و مراسم ارائه دستاوردهای 30 ساله انقلاب اسلامی در حوزه زنان سه شنبه (19 بهمن) در تالار علامه طباطبایی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما