به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، علیرضا افشار، قائم مقام وزیرکشور، در هفتمین جلسه شورای اداری استان کردستان، گفت: نگاه اسلام و نظام اسلامی ما براین امر استوار است که مسائل فرهنگی و اجتماعی در راس سایر امور قرار دارند.
وی تصریح کرد: براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مسائل و اقدامات فرهنگی تاثیر به سزایی در پیشرفت و توسعه کشور در همه حوزهها دارد.
وی بیان داشت: در دوران دفاع مقدس که معادله قدرت دشمن بر ایران اسلامی برتری داشت وجود فرهنگ ایثار وشهادت در رزمندگان سلحشورکشورمان این معادله را به نفع ما تغییرداد و پیروزی نصیب ایرانیها شد.
قائم مقام وزیر کشور، موفقیت در حوزه اقتصادی را نیز در گرو نهادینه کردن فرهنگ کار و مصرف و فراهم کردن بستر تولید و کار سالم ذکر کرد.
افشار خاطرنشان کرد: کشور ما از نظر داشتن نیروی انسانی و سرمایه و دانش تکنولوژی وضعیت مطلوبی دارد کشور و آنچه اکنون به آن نیازمند هستیم فرهنگ سالم اقتصادی است.
وی طرح تحول اقتصادی را مقدمه طرح تحول اجتماعی خواند و اظهارداشت: باید در برنامهریزی ها و تخصیص منابع به طرح تحول اقتصادی توجه ویژه ای شود.
وی تصریح کرد: در دین مبین اسلام بر اصلاح رفتار و اخلاق انسان تاکید بسیاری شده لذا توجه اصلی درطرح تحول اجتماعی نیز معطوف به این بخش و عرصه شده است.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه آمار و ارقام موجود بیانگر پیشرفت و توسعه کشور در بخش های عمرانی، اقتصادی است، بیان داشت: در حوزه اجتماعی شرایط مطلوب و متناسب با آرمان های نظام و انقلاب را شاهد نیستیم و ارتقای این حوزه نیازمند همت و تلاش عموم مردم دارد.
افشار عنوان کرد: از آنجا که کشورهای غربی توسعه اقتصادی را مبنای پیشرفت خود قرار دادهاند و بیشتر خانواده ها از هم پاشیده شده وبنابراین این کشورها شرایط مطلوبی برای تبعیت جوامع اسلامی از آنها را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: بخشهای زیادی در کشور اقدامات فرهنگی انجام میدهند ولی به نتیجه نرسیدن کارهای انجام شده در این عرصه به دلیل ارائه برنامه های ناهماهنگ و جزیره ای است.
وی اظهارداشت: طرح تحول اجتماعی به دنبال برطرف کردن و جبران ضعف های موجود در بخش های مختلفی که کار فرهنگی و اجتماعی انجام می دهند است.
قائم مقام وزیر کشور ادامه داد: بیش از 250 نفر از کارشناسان از همه دستگاه ها و نهادهای زیربط اقدام به بررسی و بیان نقطه نظرات و نقدها براین طرح کردند.
افشار به بیان سیاست های راهبردی طرح تحول اجتماعی پرداخت و گفت: راهبرد اصلی این طرح ایجاد هماهنگی با مراجع ذی صلاح، مقابله با تهدیدهای نرم دشمن، اولویت به امر پیشگیری در سه رویکرد اصلی کاهش آسیب های اجتماعی و اخلاقی است.
وی از دیگر راهبردهای این طرح را شامل تعامل بسیار عمیق بین دو بخش اجتماعی و فرهنگی، ضرورت نهادینه سازی برنامه های اجتماعی فرهنگی، بومی سازی و توجه به آموزه های دینی در برنامه های فرهنگی ذکر کرد.
وی افزود: برخورد قاطعانه با جرایم سازمان یافته حوزه امنیت اجتماعی و اخلاقی ، شاخص سازی و پایش شاخص ها،تاکید بر آگاه سازی و جلب مشارکت مردم، نقش عوامل اقتصادی و امنیتی بر آسیب های اجتماعی از دیگر راهبردهای این طرح است.
قائم مقام وزیر کشور خاطرنشان کرد: برنامه های ملی برای کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی متشکل ازبرنامه های ویژه کاهش آسیب های اجتماعی، بسترهای عمومی اقدام فرهنگی، نشر معارف و اخلاق اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و تفکر بسیجی است.
پایان پیام/
نظر شما