به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در روز یکشنبه 23 مهرماه 91 اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در هفته ای که گذشت برگزار شد. در این جلسه علی لاریجانی رئیس مجلس با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به استان خراسان شمالی گفت: سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی علاوه بر خیر و برکت برای مردم این خطه در شرایط حساس فعلی حاوی تحلیل جامع از وضعیت و ارایه طریق روشن برای ملت ایران، قوای سهگانه و نخبگان کشور بود که امیدواریم مبنای عمل همگان قرار گیرد.
در ادامه جلسه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی جزئیات طرح دو فوریتی اصلاح (جزء 1 بند 22 قانون بودجه سال 1391) کل کشور را تصویب کردند. نمایندگان در این طرح دولت را مکلف کرده است در راستای بیمه کشاورزی اعتباری معادل 8 هزار و 500 میلیارد ریال در قالب حق بیمه سهم دولت و مازاد خسارات پرداختی موضوع مواد 32 و 33 اساسنامه صندوق بیمه کشاورزی از محل اعتبارات (بند ش ماده 224) قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران (ماده 10 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور) تامین و پرداخت کند.
همچنین احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در هنگام بررسی طرح حمایت از سرمایه گذاری های عمرانی در تذکری شفاهی و با استناد به ماده 23 اظهار کرد: طرح این پیشنهاد با شان مجلس مغایر است یک شان مجلس نظارت است که دولت در طول 6 الی 7 ماه گذشته صدها میلیون دلار به واردات کالاهای غیراساسی، لوکس و غیرضروری اختصاص داده است و چندصدمیلیارد تومان برای ماشین پورشه برای اینکه اعیان و اشراف در خیابان ها مانور تجمل دهند اختصاص داده است که همه اینها با ارز غیرقانونی که دولت نام آن را ارز مرجع گذاشته است انجام شده است.
در همان روز فراکسیون روحانیون مجلس با صدور بیانیهای اظهارات ضدایرانی یوسف قرضاوی، مفتی مصر را محکوم کرده و در ادامه در حاشیه جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اقدام به اهدای خون کردند.
همچنین کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه یکشنبه 23 مهر در مورد انتخابات ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران گفت: در مورد انتخابات نباید هر کسی بر طبل منافع خودش بکوبد چون کشور یک رییسجمهور یا یک تیم احتیاج دارد. اگر اصولگرایان در مورد کلیت اداره کشور در دوره ریاستجمهوری بعدی که کار سادهای نیست به تفاهم برسند و بر اساس آن مدل حرکت کنند شاید بتوان تجمیع نیروها را در کنار هم داشت.
وی در مورد اینکه در اظهارنظری بیان کرده است که لاریجانی کاندیدای بالقوه فراکسیون رهروان ولایت برای ریاستجمهوری است، گفت: خبرنگار مهر در قم با من مصاحبه داشت و در این زمینه کملطفی کرد زیرا در آن مصاحبه از من پرسید که نظرتان در مورد ریاستجمهوری لاریجانی چیست و من گفتم او فرد بالیاقت، شایسته و توان اداره کشور را دارد اما در مورد اینکه وی کاندیدا میشود یا نه بحث دیگری است که گویا دوستان علاقهمند به تیترهای جنجالساز در این زمینه هستند و نظر دلخواه خود را در این زمینه درج کردهاند.
علاوه بر این در ادامه جلسه علنی یکشنبه 23 مهر نمایندگان جزئیات طرح حمایت از سرمایه گذاری های عمرانی و تولید ملی اصلاح قانون بودجه سال 1391 کل کشور را بررسی کردند.
یک اتفاق مهم دیگر در جلسه یکشنبه مجلس این بود که طرح استیضاح صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی با 39 امضاء و با بیش از 35 بند اعلام وصول شد.
در ادامه جلسه علنی یکشنبه 23 مهر استیضاح صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی از سوی حجت الاسلام سبحانی نیا عضو هیئت رییسه مجلس با 39 امضا و در 36 بند اعلام وصول شد.
در جلسه علنی روز چهارشنبه هفته گذشته مجلس شورای اسلامی، طرح حمایت از سرمایه گذاری عمرانی و تولید ملی و اصلاح قانون بودجه سال 1391 کل کشور که نمایندگان در روز یکشنبه هفته جاری بررسی جزئیات آن را آغاز کرده بودند، به ادامه بررسی جزئیات پرداختند و مجدداً بررسی این طرح را پس از دو جلسه علنی به جلسه آینده مجلس موکول کردند.
در ادامه جلسه این روز مهدی کوچکزاده، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی در تذکری آییننامهای گفت: ماده 17 آییننامه داخلی به سوگند هیئترییسه برمیگردد که عضو هیئترییسه باید مراعات بیطرفی را داشته باشد.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی چهارشنبه 26 مهر در مورد سرانجام طرح سوال از رییسجمهور گفت: فکر نمیکنم این طرح منتفی شود، درست است سه نفر امضایشان را پس گرفتهاند ولی شش نفر نیز آن را مجدد امضا کردند.
یونس اسدی، نماینده مشکین شهر در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 26 مهر به عنوان یکی از طراحان طرح الزام دولت به تمرکززدایی گفت: همه ما شیوه توزیع اعتبارات در استانها را می دانیم و این طرح دلیل اصلی من مبنی بر ایراد به لایحه بودجه است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم اتحادیه اروپا مورد شبکه های رادیو و تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه جلسه علنی چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: تحریم شبکه های نمایشی جمهوری اسلامی ایران ضعف دشمنان است و اقدام اخیر آنها در تحریم این شبکه ها خط بطلانی بر ادعای آنها در مورد دفاع از آزادی بیان، دموکراسی و شعارهایی است که به ویژه فرانسوی ها سر می دهند.
همچنین در همان روز غلامعلی حداد عادل، رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه علی مطهری اعلام کرده است که طرح سؤال از رییسجمهور منتفی نشده است در جمع خبرنگاران گفت: آقای مطهری نظر خودش را دارد، فراکسیون اصولگرایان نیز نظر خودش را دارد و آقای مطهری عضو فراکسیون ما نیست.
وی اظهار کرد: ما بسیار علاقهمندیم که سوال از رییسجمهور منتفی شود زیرا تجربه کردهایم و دیدهایم چه اتفاقی میافتد و این تجربه، تجربه موفقی نبوده است و باید جلوی چشم ما باشد.
وی در مورد اینکه آیا هیئترییسه مجلس با طرح سوال از رییسجمهور موافق هستند یا نه، اظهار کرد: ما نظر خودمان را داشتیم و هیئترییسه مجلس نیز مأمور اجرای آییننامه است، نمایدگان نیز تکلیف خودشان را میدانند و نظر ما به عنوان فراکسیون اصولگرایان این است که طرح سوال از رییسجمهور مفید و به مصلحت کشور نیست.
بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه 26 مهر در تذکری شفاهی گفت: دشمن به شدت رفتار ما را چک میکند و خدایی ناکرده وجود اضطراب در مجلس و بدنه دولت را نیز چک میکند. ما باید با عملکردمان دشمن را ناامید کنیم.
محمدرضا باهنر، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه 26 مهر اعلام کرد: یک سری از همکاران طرح استیضاح یکی از وزرا را به هیئترییسه ارایه کردهاند.
پایان پیام/
مجلس شورای اسلامی در هفته ای که گذشت علاوه بر اعلام وصول استیضاح دو وزیر کابینه دولت به اختلافات بین نمایندگان برای سوال از رئیس جمهور پرداخت.
کد خبر 184763
نظر شما