حضور عوامل مختلف مدیریت بحران در ساعت اول سانحه مهم است

معاون امور دولت و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، حضور عوامل مختلف مدیریت بحران در ساعت اول سانحه را مهم دانست و گفت: هر چه امداد رسانی سریع تر باشد امکان زنده ماندن افراد بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد مجیدی در کارگاه آموزشی مدیریت بحران در سوانح هوایی استان سمنان، گفت: از مجموعه حوادثی که در کشور ما وجود دارد علاوه بر حوادث طبیعی، یکسری حوادث انسان ساز بزرگ نیز وجود دارد که التهاب در جامعه ایجاد می کنند و باید از طریق ستاد مدیریت بحران، مدیریت شوند که از جمله آنها می توان به حوادث بخش حمل و نقل و سوانح هوایی اشاره کرد.


معاون امور دولت و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی با اشاره به فعالیت 89 فرودگاه فعال و 365 موقعیت فرودگاهی در کشور، اظهار داشت: دسترسی هوایی در مدیریت بحران از اهمیت بالایی برخوردار است و از موقعیت های فرودگاهی که کاربری کشاورزی دارند نیز می شود در زمان بحران سود برد.


وی از نشست وبرخاست 352 هزار هواپیما در کشور در سال گذشته خبرداد و افزود: 58 هزار و 500 کیلومتر مسیر هوایی در کشور وجود دارد.


مجیدی، تقویت تجهیزات زیرساختی خصوصا تجهیزات بی سیم در استانها را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در زلزله بم به دلیل قطع ارتباط بی سیمی و بی اطلاعی از شرایط، مسئولان ساعتها بعد در صحنه حضور پیدا کردند.


معاون امور دولت و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی با اشاره به نقش آموزش و تجربه در مدیریت بحران، ادامه داد: اگر این دو رکن نباشد تصمیم گیری ها در لحظه انجام می شود که ممکن است نتایج مطلوبی نداشته باشد.


وی با بیان اینکه روزانه 400 پرواز خارجی از آسمان کشور عبور می کند، افزود: مدیریت بحران استانها، در مورد سوانح هوایی، از زمانی که گزارش ناپدید شدن هواپیما در صفحه رادار داده می شود آغاز می شود.


مجیدی با تاکید برنحوه شناسایی قربانیان سوانح هوائی، اطلاع رسانی و امداد رسانی در مواقع بروز سانحه، اظهار داشت: مدیران و کارکنان دستگاه های دولتی می بایست با شرکت در دوره های آموزشی دانش و معلومات خود را در مورد نحوه برخورد با این حوادث افزایش دهند.


وی با بیان اینکه کارگروه تجسس، بهداشت و درمان، حمل و نقل و شریان های حیاتی، ارتباطات و فناوری، آموزش و اطلاع رسانی و بیمه، بازسازی، آواربرداری و آتش نشانی را از کارگروه های ثابت در هنگام بروز سوانح هوایی است ،افزود: نقش مردم در زمان وقوع حوادث و یاری رسانی به حادثه دیدگان از اهمیت فراوانی برخوردار است که در صورت عدم مدیریت کمک های مردمی در مناطق حادثه دیده زمینه ایجاد نابسامانی و هدر رفت وقت و سرمایه ایجاد می شود که در این راستا باید با اجرای مانورهای پیش گیری و امداد بر آمادگی خود در این رابطه اضافه نماییم.


استاندار سمنان در این کارگاه بر یکپارچگی در مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: مداخلات بی رویه و شلوغ کاری بیشترین آسیب را به مدیریت بحران در سوانح وارد می کند.


وی با بیان اینکه در زمان حادثه لازم نیست همه مسئولان و مدیران رده بالا در محل سانحه حاضر شوند، خاطرنشان کرد: مدیران رده اعمال کننده مدیریت بحران هستند و دست اندرکاران و متخصصان باید وارد صحنه حوادث بشوند.


وی تجزیه و تحلیل حوادث و مستند سازی سوانح و عملکرد مدیریت در زمان بحران را ضروری عنوان کرد و ادامه داد: اعمال مدیریت در این شیوه بررسی و نقاط ضعف و قوت با این روش مشخص می شود.


استاندار سمنان با بیان اینکه برای مقابله و کاهش خسارات ناشی از حوادث غیر مترقبه در جامعه مشارکت همگانی الزامیست، اظهار داشت: در زمان وقوع حادثه به دلیل وسعت خسارات همه باید با برنامه ریزی منسجم و هدفمند سعی خود را جهت مدیریت بحران و کمک به آسیب دیدگان حوادث به عمل آوریم.


رهی اظهار داشت: استفاده از امکانات و افراد آشنا و بومی تحت کنترل می تواند بیشترین کمک را به مدیریت بحران داشته باشد. باور نکردن امکان وقوع سوانح بزرگترین مشکل مدیریت بحران در کشور است


وی با اشاره به حساسیت اطلاع رسانی در زمان سوانح و بیان اینکه ابعاد سانحه در اطلاع رسانی نباید پیچیده شود، تاکید کرد: نباید گذاشت اطلاع رسانی نامناسب باعث ایجاد بحران شود و عملکرد رسانه ها در بازتاب آن بر مدیریت بحران تاثیر مستقیم دارد.


این کارگاه آموزشی از سوی شورای مدیریت بحران به مدت یک روز در سالن مدیریت بحران استانداری سمنان بر گزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 184731

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha