مسجد نقش بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم دارد

رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به افزایش پرونده‌های ورودی به دادگستری در سال‌های اخیر، گفت: مسجد به عنوان یک کانون مذهبی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه ایفا می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، غلامحسین حیدری، رئیس کل دادگستری استان یزد در همایش نقش ائمه جمعه و جماعات در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی با اشاره به این که برخورد قضایی با مجرمین تنها راه سالم سازی جامعه نیست و با این شیوه مشکلات حل نمی‌شود، اظهار کرد: انجام اقدامات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ارشادی در کنار برخورد کیفری منجر به سالم سازی جامعه خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش پرونده‌های ورودی به دادگستری در سال‌های اخیر، گفت: در سال گذشته نزدیک به یک هزار و 500 فقره پرونده طلاق در استان به ثبت رسیده که تبعات زیادی برای جامعه به همراه دارد.

حیدری، تعداد زندانیان استان یزد را در حال حاضر بیش از سه هزار نفر ذکر کرد و گفت: جرایم بیشتر زندانیان مربوط به مواد مخدر و سرقت است.

وی تشکیل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را در راستای جلوگیری از وقوع جرائم در جامعه عنوان کرد و گفت: جرائم و مفاسد پیشرفت جوامع را مختل می‌کند و باید از طریق کارهای پیشگیرانه و پیوند عمیق با نسل جوان جامعه را اصلاح کرد.

رئیس کل دادگستری یزد در جمع ائمه جمعه و جمامعات استان یزد با بیان این که مسجد به عنوان یک کانون مذهبی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه دارد، افزود: می‌توان با جذب جوانان به مساجد و تفهیم معارف دینی و تحکیم مبانی اعتقادی آنان جلوی وقوع بسیاری از جرائم در جامعه را گرفت.

وی برقرای رابطه صمیمانه با مردم و تفهیم مبانی دینی به آنها و همچنین رونق بخشیدن به کانون‌های فرهنگی مساجد با کمک بسیجیان توسط روحانیون را عامل مهمی در جهت پیشگیری از وقوع جرم در جامعه دانست.

حیدری با اشاره به این که نباید بین علما و مردم فاصله بیفتد، افزود: روحانیون باید با ترویج معارف دینی جامعه را اصلاح نمایند.
 

رئیس کل دادگستری استان یزد افزود: وظیفه اصلی روحانیت آشنا ساختن مردم به این قوانین و حفظ اسلام ناب است.

سید علی اصغر رفاهی،  معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مقابله قضایی و پلیسی با جرائم، حبس، مجازات و اعدام در کاهش جرائم تاثیر چندانی ندارد، اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی در کنار برخورد با مجرمین طبق قانون اساسی از وظایف اصلی قوه قضائیه می‌باشد که از ابتدای انقلاب تاکنون مغفول مانده است.

وی پیشگیری از وقوع جرم در جامعه را یکی از اصل‌های قانون اساسی عنوان کرد و گفت: این امر در جامعه باید نهادینه شود.

رفاهی تصریح کرد: تمامی دستگاه‌ها باید در زمینه پیشگیری از وقوع جرم به صورت هماهنگ و منسجم و با مدیریت واحد قوه قضائیه بدون دخالت در وظایف ذاتی خود انجام وظیفه نمایند.

وی افزود: به زودی لایحه پیشگیری از وقوع جرم که به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است، به تصویب می‌رسد و از لحاظ قانونی دیگر مشکلی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

معاون پیشگیری از وقوع جرم استان با بیان این که از لحاظ جرم شناسی سه نوع پیشگیری وجود دارد، خاطرنشان کرد: پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی از جمله این پیشگیری‌ها است که 70 درصد کار مربوط به همین مبحث می‌باشد.

به گفته وی، 20 درصد کار مربوط به پیشگیری‌های وضعی، امنیتی و اجتماعی و ده درصد نیز مربوط به پیشگیری‌های کیفری است.

رفاهی، بیشترین جرائم استان را مربوط به مواد مخدر، سرقت، تصادفات، بکارگیری اتباع بیگانه و طلاق دانست و افزود: در حال حاضر پرونده‌های طلاق ابتدا جهت مصالحه به بهزیستی فرستاده می‌شود و اقدامات روانی، اجتماعی و ... انجام می‌گیرد و اگر موثر واقع نشد بعد از دو ماه وارد دادگستری می‌شود.

حجت الاسلام قاصدی، رئیس شعبه چهار دادگاه ویژه روحانیت استان‌های یزد و اصفهان و چهارمحال بختیاری که در این مراسم حضور داشت، با اشاره به اینکه جامعه روحانیت افتخار نظام و کشور می‌باشد، گفت: روحانیت در تمامی صحنه‌ها به خصوص خدمت به اسلام و مردم همواره طلایه‌دار بوده است و کمترین آمار تخلفات در جامعه نیز مربوط به این قشر است.

وی افزود: آسیب‌ها و تخلفات در همه زمینه‌ها وجود دارد و ضرورت دارد با اقدامات پیشگیرانه آنها را محدود کنیم.


حجت الاسلام قاصدی تصریح کرد: اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در پیشگیری از وقوع جرم از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه روحانیون الگوی جامعه هستند و مردم به آنها اعتماد و اطمینان دارند، تاکید نمود: روحانیون باید مراقب باشند حتی در مظان اتهام هم قرار نگیرند و دچار لغزش و خطایی نشوند که اعتماد مردم به خود را از بین ببرند.

غلامحسین دشتی، معاون سیاسی امنیتی استانداری یزد نیز در این همایش نقش فرهنگ و تربیت دینی را در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه یادآور شد و افزود: حلال اصلی مشکلات ما دین، اخلاق و معنویت است.

وی خاطرنشان کرد: وقوع جرم در جامعه تک عاملی و مربوط به منطقه خاصی نیست بلکه فضای اجتماعی و گروه‌های مهاجر‌پذیر و ... تاثیر زیادی در وقوع آن دارند.

به گزارش روابط عمومی دادگستری استان یزد، دشتی تصریح کرد: آسیب‌های جدیدی نیز در جامعه شکل می‌گیرند و تا شناسایی شوند، تبعات زیادی به وجود می‌آورند، نظیر اندیشه‌ها و جریانهای کاذب که مردم را به سمت خود جذب می‌کنند.

معاون سیاسی امنیتی استان یزد گفت: باید با این جریانات مقابله نمود و اخلاق و تربیت را از مرحله تذکر و توصیه به مرحله علمی و عملی وارد نمائیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 184484

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha