درخواست کشور همسایه برای جذب 30 هزار پرستار با حقوق 2000 دلار

رییس سازمان نظام پرستاری از درخواست هفته گذشته یکی از کشورهای همسایه برای جذب 30 هزار پرستار ایرانی با حقوق ماهانه 2 هزار دلار خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، غضنفر میرزابیگی رییس سازمان نظامی پرستاری در نشست خبری امروز خود با انتقاد از عدم تصویب قانون تعرفه پرستاری در شورای عالی بیمه سلامت اظهار کرد: در ادامه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری لزوم تصویب تعرفه های خدماتی پرستاران در شورای عالی بیمه مطرح است و ما به دنبال تایید آن از سوی شورای عالی بیمه هستیم.

 

وی اظهار کرد: این مطالبه یک جور سهم خواهی و انحصارطلبی حرفه ای نیست بلکه ما می خواهیم با استراتژی مردم و نظام سلامت مردم حرکت کنیم.

 

وی افزود: چیزی که در حال حاضر تحت عنوان بیمه داریم، بسیار محدود بوده و مربوط به خدمات پزشکی می شود و این به معنای این است که مردم مجبورند خدمات سلامت را انحصاراً از گروه پزشکان آن هم گران قیمت و محدود دریافت کنند.

 

میرزابیگی با مقایسه بیمه های سایر کشورهای دنیا و ایران گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا خدمات برای گروه درمان است و بین گروه درمان و پزشک خدمات مثبتی وجود دارد که باعث شده بیمه ها این خدمات را از کسانی خریداری کنند که قیمت آن در سطح پایین و با کیفیت بالاتری از طرفداران ارایه می شود.

 

تصویب قانون تعرفه گذاری در مجلس و عدم بررسی آن در شورای عالی بیمه

رییس سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاران در مجلس به تصویب رسیده که بیش از 5 سال از آن می گذرد و هنوز در شورای عالی بیمه تایید نشده است.

 

وی با اشاره به اینکه در دنیا 17 نوع سرویس برای خدمات درمانی وجود دارد گفت: بدترین نوع این سرویس سی فور سرویس یعنی دریافت پول در ازای خدمات درمانی است که متاسفانه در حال حاضر در بیمارستان های ما در حال اجرا است و این نوع ارایه خدمت برای مردم گرانتر تمام می شود.

 

عدم رضایت طرفداران از وضعیت ارایه خدمات به بیماران

میرزابیگی همچنین با اشاره به اینکه جامعه پرستاری نسبت به وضعیت ارایه خدمات خود به بیماران ناراضی هستند، گفت: ما خواستار ارایه خدمات کیفی به مردم هستیم که یکی از راه های اساسی ارایه خدمات بهتر براساس تعرفه گذاری انجام می شود.

 

وی با اشاره به مزایای تصویب تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: با تصویب این قانون پرداخت ها هدفمند شده و براساس الگوهایی که تعریف کرده ایم بیماران با پرکردن برگه نظرسنجی هنگام ترخیص در نظام پرداخت تاثیرگذار خواهند بود.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر خودمان حاضر هستیم بیمارستان هایی را تقبل کرده و خدمات پرستاری را با سطح کیفی و براساس قانون تعرفه در آن اجرا کنیم.

 

میرزابیگی تاکید کرد: براساس این تعرفه ها هم هزینه بیمه کاسته می شود و هم هزینه اضافی نظام سلامت محدودتر شده و رضایت پرسنل پرستاری تامین و مردم که در راس موضوع هستند به حقوقشان دست پیدا می کنند.

 

ایران در فراگیری علوم و فنون پرستاری رتبه 5 دنیا را دارد

میرزابیگی در ادامه با اشاره به اظهارات رییس ITM درخصوص ایران اظهار کرد: در سفر رییس ITM سه هفته ای خود به ایران با ارزیابی تسلط و فراگیری علوم و فنون پرستاران ایران را جزو 5 کشور اول دنیا برشمرده اما از لحاظ نوع ارایه خدمت کشورمان را جزو کشورهای آخر دنیا به حساب آورده بود.

 

وی با اشاره به وضعیت بحرانی درخصوص کمبود نیروی پرستاری تاکید کرد: پرستاران حاضر نیستند در شرایط فعلی به کار گرفته شوند این در حالی است که هفته گذشته یکی از کشورهای همسایه پیشنهاد جذب 30 هزار پرستار ایرانی را با 2 هزار دلار حقوق مطرح کرد اما مخالف خروج پرستاران از کشور هستیم.

 

وی با هشدار به شورای عالی بیمه درخصوص تصویب تعرفه خدمات پرستاری گفت: به شورای عالی بیمه هشدار می دهیم تا تعرفه خدمات پرستاری را به سرعت به تصویب برساند وگرنه ممکن است پرستارها را از دست بدهیم.

 

میرزابیگی در ادامه با تاکید بر نیاز بیمارستانهای تهران مخصوصاً بخش خصوصی به جذب پرستار تاکید کرد: بیمارستان های مربوط به دانشگاه شهید بهشتی به 500 پرستار و بیمارستان های مربوط به دانشگاه تهران به 700 پرستار نیاز دارند که این نیاز در بیمارستان های خصوصی بسیار بیشتر است.

 

نیم پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی

رییس سازمان نظام پرستاری با اشاره به استانداردهای دنیا در مورد پرستار به ازای هر تخت گفت: کف استانداردهای دنیا به ازای هر تخت بیمارستانی دو پرستار است که این میزان در کشور ما نیم پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است. که در بعضی از شهرستان ها که شرایط بهتر است این میزان به 7 دهم نفر به ازای هر تخت می رسد.

 

وی خاطرنشان کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید تعداد پرستاران را به ازای هر تخت به یک و نیم نفر برسانیم و بهترین توصیه برای قانونگذاران این است که اگر قانون تعرفه گذاری را تصویب و اجرایی کنند کار پرستاری ارزشمند می شود و نیازی به استخدام نیست و باید جاذبه ای برای اشتغال پرستاران ایجاد کرده و در نظام سلامت با عدالت با آنها رفتار شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 184442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha