آن ها که دیروز به من جایزه دادند امروز به خاطر انتقاداتم مرا طرد می کنند

فرهنگی: دنی شکتر، مستندساز آمریکایی گفت: در آمریکا از فیلم‌سازان حامی سیاست‌های آمریکا تمجید می‌شود اما ما به عنوان منتقدان سیاست های آمریکا بیش از سانسور سیاسی با سانسور اقتصادی مواجهیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، کارگردان "سلاح‌های فریب‌جمعی پروفسور نورمن فینکلشتاین" در نشست سینما بیداری که در جشنواره فیلم کوتاه برگزار شد گفت: این فیلم در یک شبکه تجاری و چندین شبکه غیرتجاری منتشر شده است و در کشورهای متعددی از جمله کشورهای آفریقای جنوبی پخش شده اما مشکل اصلی این است که چطور این فیلم را در دسترس عموم مخاطبان قرار دهیم.
وی افزود: همان‌طور که در فیلم اشاره شده با گذر زمان فعالیت شرکت‌های مختلف آمریکایی در چند شرکت خاص جمع شده و شرکت‌های باقیمانده یا جزء طیف راست هستند یا تعداد معدودی شرکت‌های میانه‌رو.
وی با طرح این پرسش که چه گروهی کشور آمریکا را کنترل می‌کنند، گفت: این گروه‌ها و شرکت های چند ملیتی هستند که بر اساس منافع خاص خود آمریکا را کنترل می‌کنند نه دولت آمریکا.
 شکتر افزود: رسانه‌ها نیز زیرمجموعه این شرکت‌ها هستند و برای اطلاع‌رسانی درست باید به رسانه هایی غیر از رسانه‌های بزرگ و اصلی مراجعه کرد که درستی این گفته از آنجایی روشن می شود که رسانه‌ها از حضور نظامی آمریکا در سایر کشورها دفاع می‌کنند و این در حالی است که 60 درصد مردم آمریکا با این حضور مخالف اند.
این مستندساز آمریکایی در پاسخ به پرسش طالب‌زاده که "چه اتفاقاتی در جنگ ویتنام و عراق افتاده است"، تصریح کرد: زمانی که خبرنگاری در آمریکا وجاهت خود را یافت، مطالب جراید بازتاب وقایع حقیقی بود اما با گذر زمان بحث های جدیدی وارد رسانه‌های آمریکا شد که بازتاب واقعیت‌ها نبود. تحقیق و ریزبینی در مسایل رفته رفته از بین رفت و احساس استقلال در اطلاع‌رسانی جای خود را به پول‌سازی داد. نتیجه چنین رویکردی این بود که خیلی‌ها خبر را می‌نوشتند اما چیزی از آنها نمی‌فهمیدند که من در این زمینه کتابی نیز نوشته ام.
 وی همچنین ادامه داد: در شکست آمریکا در ویتنام رسانه‌ها نقش داشتند اما دلیل شکست آمریکا ضعف نیروهای نظامی آمریکایی بود. در جنگ عراق نیز اگرچه به نظر می‌رسد آمریکا شکست خورده اما این کشور تلاش می‌کند تا در ظاهر هم که شده خود را پیروزجلوه دهد.
این فیلم‌ساز با اشاره به تظاهرات ضد جنگ در دهه 60 بیان کرد: این دهه، دهه تظاهرات فرهنگی ضد جنگ بود. اگرچه ما نتوانستیم به جایی برسیم اما مردم آمریکا توانستند در حوزه فرهنگی خود را ضد جنگ نشان دهند، آنها در این دوره به حرکت‌های انقلابی در سایر کشورها علاقه نشان دادند.
 دنی شکتر در بخش دیگری از سخنان خود و با اشاره به اعتراف رسانه‌ها پیرامون شکست سیاست‌های موسوم به "تغییر" اوباما گفت: مردم آمریکا از اوباما قطع امید کرده‌اند اما آنها نسبت به آینده آمریکا خوشبین اند.
وی یادآور شد: البته من به اینجا نیامده‌ام که به آمریکا حمله کنم. من در رسانه‌هایی چون پرس تی وی از ایران نیز انتقاداتی داشته  ام. اگرچه نقطه ضعف من عدم تسلط به زبان فارسی است اما از مطالبی که در رسانه‌ها شنیده‌ام به نظرم می‌رسد که باید فضا در ایران مقداری بازتر شود.
وی در این زمینه افزود: من با هر رسانه‌ای گفت‌وگو می‌کنم اما برخی از رسانه‌ها مثل بی‌بی‌سی و رسانه‌های آمریکایی نظر مرا قبول ندارند اما رسانه‌هایی مثل پرس‌‌تی‌وی همکاری‌های متعددی با من دارند و از نظراتم راضی هستند.
این فعال ضدجنگ اضافه کرد: امروز همان‌هایی که دیروز به من جایزه داده بودند به دلیل انتقاداتم نسبت به من بی‌اعتنایی می‌کنند. در آمریکا از فیلم‌سازان حامی سیاست‌های آمریکا تمجید می‌شود اما ما به عنوان منتقدان سیاست های آمریکا بیش از سانسور سیاسی با سانسور اقتصادی مواجهیم.
وی در ادامه پیرامون رابطه مردم ایران و آمریکا گفت: ما امروز بیشتر از گذشته به مکالمه مردم ایران و آمریکا نیاز داریم چراکه برخلاف تصور غلطی که در جهان وجود دارد مردم آمریکا از ایران متنفر نیستند بلکه بیشتر آنها اطلاعاتی درباره ایران ندارند، به همین دلیل باید برای ایجاد این مکالمه مشارکت بیشتری داشته باشیم.
دنی شکتر هم چنین گفت: بیشترین موضوعی که دوست دارم درباره آن فیلم بسازم بررسی افکار کسانی است که از حمله آمریکا به ایران دفاع می کنند. امروز همان‌هایی که خواهان حمله آمریکا به عراق بودند همان‌ها بر طبل جنگ می‌کوبند. این ها همان  گروه‌های دارای منافع خاص اند نه مردم آمریکا.
 وی تصریح کرد: فیلم‌سازی مستقل در آمریکا دشوار است. چندی پیش خانمی ایرانی به من پیشنهاد داد تا فیلم بسازم اما منابع مالی برای این کار وجود نداشت. ما را در ایران کارگردان مستقل می نامند اما کارگردانان مستقل نیز نمی‌توانند بدون منابع مالی در آمریکا فیلمی بسازند.
شکتر در پایان با اشاره به مخالفت‌هایش با انرژی هسته‌ای نیز گفت: من کلاً با انرژی هسته‌ای مخالفم چرا که متقاعد نشده‌ام که چرا باید انرژی هسته‌ای راهکار پیش روی بشر باشد. این انرژی گران‌ است و با مشکلاتی که ایجاد می کند خیلی به سود مردم دنیا نیست و ما باید دنبال انرژی کم‌هزینه تری باشیم.
وی همچنین افزود: ممکن است پافشاری ایران برای دست یابی به انرژی هسته‌ای از یک سو به خاطر اهمیت مسئله انرژی باشد، از سوی  دیگر موفقیت در دستیابی به این انرژی به نوعی موجب غرور ملی ایرانیان می شود چرا که برخی سعی می کنند ایران را از این حق محروم کنند.
وی در پایان درباره نشت نفت در خلیج مکزیک گفت: رسانه‌های آمریکایی این مشکل را تحت تأثیر قرار داده و آن را امن خواندند در حالی که این معضل زیست محیطی لطمات زیادی به مردم آمریکا وارد کرد. ایران پس از این حادثه اعلام آمادگی کرد اما سردمداران آمریکا نخواستند از توانمندی و تکنولوژی های پیشرفته ایران استفاده کنند.
پایان پیام/
کد خبر 1843

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha