انتقاد دیپلمات سابق آمریکایی از فیلم  ضد ایرانی «آرگو»

"هنری پرشت" که در زمان وقوع انقلاب اسلامی ریاست میز ایران در وزارت امور خارجه آمریکا را عهده دار بود، از تولید و پخش فیلم ضد ایرانی آرگو با موضوع تسخیر لانه جاسوسی انتقاد کرد و گفت این فیلم را نخواهد دید.

به گزارش خبرگزاری شبستان «هنری پرشت» در گفت و گو با پایگاه اینترنتی المانیتور با بیان اینکه لازم است رفتار آمریکا در قبال ایران تغییر کند، اظهار داشت: تصمیم ندارم این فیلم را تماشا کنم. در برهه زمانی حساسی به سر می بریم و اطمینان ندارم که بخواهم نسخه ای خیالی از آن واقعه را ببینم. این دیپلمات سابق آمریکایی با بیان اینکه ملاحظه ایدئولوژیکی درباره این فیلم و واقعه تسخیر لانه جاسوسی ندارد، افزود:از این موضوع نگرانم که آرگو به خصومت در قبال ایران در آمریکا دامن خواهد زد زیرا پخش این فیلم در مقطع زمانی حساسی در روابط بین دو کشور صورت گرفته است.


پرشت درباره تسخیر لانه جاسوسی و اقدامات دولت وقت آمریکا برای آزادی گروگان ها گفت: آن زمان، از هیچ تلاشی فروگذاری نشد و تماس های مستقیم و غیرمستقیم زیادی صورت گرفت؛ پیام هایی نیز به سراسر جهان ارسال شد و از سفارتخانه هایمان خواستیم تا با رهبران جوامع دینی، کارگری، جوانان و دولت ها تماس بگیرند تا پادرمیانی کنند.

 

وی تصریح کرد: در آن زمان برای آزادی دیپلمات هایمان از اهرم دیوان لاهه و شورای امنیت هم استفاده کردیم. اما با آیت الله خمینی (ره) طرف بودیم که نمی خواستند هیچ امتیازی بدهدند، زیرا از طریق پایداری و صراحت در مخالفت با شاه، انقلاب را پیروز کرده بودند و هیچ توصیه ای را برای کمک به آمریکا نمی پذیرفتند.

 

این دیپلمات سابق آمریکایی سیاست تهدید و تحریم واشنگتن را موجب لطمه به مردم ایران و رویگردانی بیشتر آنها از آمریکا دانست و افزود: لازم است دولت آتی آمریکا به عنوان نخستین گام، رفتارش را در قبال ایران تغییر دهد، زیرا خط مشی کنونی کاخ سفید تنها به جنگ منتهی می شود و این امر به زیان مناسبات واشنگتن در درازمدت خواهد بود.

 

بر اساس این گزارش، بن ‌افلک کارگردان هالیوود فیلمی با عنوان «آرگو» بر اساس کتابی از "آنتونیو منندز"، جاسوس سیا و "مت باگلیو" ساخته که این فیلم درباره فرار شش جاسوس آمریکایی از ایران پس از اشغال لانه جاسوسی است که در سفارت کانادا در تهران مخفی شده بودند.

 

واشنگتن پست در گزارشی به مناسبت اکران این فیلم نوشت: موضوع فرار این شش دیپلمات تا سال 1997 و پنجاهمین سالگرد تاسیس سیا فاش نشده بود. ممندز در آن مراسم توسط آژانس مورد تقدیر قرار گرفت و داستان آرگو را برای خبرنگاری به نام دن‌ ردر بازگو کرد. اکنون این داستان که درباره فیلم فرضی بود، اکنون موضوع فیلمی واقعی در هالیوود شده است.

 

گفتنی است، فیلمی که بر پایه این کتاب ساخته شده، روز 12 اکتبر با بازی بن فلک در نقش ممندز اکران شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 184249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha