اهالی کتاب یا دلالان!؟سود یارانه کتاب به جیب چه کسانی می رود + عکس

بسیاری از دانشجویان، استادان هر ساله هزینه زیادی را صرف خرید کتاب می کنند، در حالیکه عده ای سودجو با خرید و فروش بن ها و کارت های خرید الکترونیک کتاب پول کلانی را به جیب می زنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نوشته روی میز عطرفروشی در مغازه ای واقع در خیابان کارگر شمالی نرسیده به میدان انقلاب با عنوان " بن کتاب می خریم" ، جلب توجه می کند. جوان عطرفروش که در وسط پیاده رو ایستاده و به رهگذران تست عطر می دهد در پاسخ در مورد نحوه خرید بن کتاب می گوید: چقدر بن داری؟ ده درصد کم می کنم، می خرم.

 

همیشه خرید و فروش بن کتاب را در میدان انقلاب در کنار کتابفروشی ها شاهد بودیم اما گویی باید انتظار مشارکت افراد دیگری را در این بازار سیاه داشته باشیم.

 

در ورودی خیابان کارگر شمالی نرسیده به ادوارد برون، مغازه های لباس فروشی و پسر بچه دست فروشی نظر هر بیننده ای را جلب می کند که کاغذ بزرگی را در معرض دید عموم به نمایش گذاشته اند که صاحبان بن کتاب و کارت الکترونیکی خرید کتاب را دعوت به فروش می کنند.

 

همچنین در کنار بازارچه کتاب دو نفر به بهانه خرید و فروش کتاب های دست دوم بن های کتاب را نیز خریداری می کنند. این دو نفر گویی پای ثابت بازارچه کتاب هستند و چندین سال است که در این مکان مشغول هستند. هر دو نفر با کسر ده درصد بن های کتاب را خریداری می کنند.

 

در گوشه و کنار کتابفروشی ها، روبروی بانک صادرات نرسیده به سینما بهمن دست فروشانی هستند که مبادرت به خرید بن کتاب می کنند. برخی از کیوسک های روزنامه فروشی میدان انقلاب نیز بن کتاب می خرند اما آنچه بین تمام این خریداران مشترک است، کسر ده درصدی قیمت بن هاست.

 

بن های کتاب با هدف حمایت از هنرمندان، نویسندگان، اصحاب مطبوعات، کانون فرهنگی هنری مساجد و مرکز توزیع فعالیت های قرآنی و سایر فعالان حوزه و هنر، ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از اقشار کم درآمد حوزه فرهنگ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ادارات ارشاد استانها داده می شود تا آنها نسبت به توزیع بین بین اقشار علمی و فرهنگی اقدام کنند.

 

هر ساله بن های کتاب برای استفاده از استادان، محققان و دانشجویان در اختیار دانشگاهها و مراکز فرهنگی و علمی قرار می گیرد تا این اقشار بتوانند با خریداری کتاب در جاده علم و دانش قدم بردارند و به بار علمی خود بیفزایند.

 

اما خریداران بن کتاب در گوشه و کنار میدان انقلاب و بازار سیاهی که در این خصوص شکل گرفته است، گواه این است که توزیع بن های کتاب عادلانه صورت نمی گیرد و این بن ها بیشتر به دست کسانی می رسد که علاقه و اشتیاقی به خریداری کتاب ندارند و ترجیح می دهند به جای کتاب با فروش بن های کتاب و دریافت پول نقد اقلام و وسایل دیگری بخرند.

 

چندین سال قبل برای جلوگیری از بازار سیاه خرید و فروش بن کتاب، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به جایگزینی کارت الکترونیک به جای بن کتاب کرد و صفار هرندی، وزیر فرهنگ وقت در مراسم رونمایی از کارت الکترونیک کتاب ابراز امیدواری کرده بود که از این طریق به کتابخوان های حرفه ای برای خرید کتاب کمک می شود واین بن کارت ها، از بازار سیاه در امان خواهد ماند.

 

اما همچنان نه تنها بن های کتاب در محاصره بازار سیاه هستند بلکه بن های الکترونیک نیز از این بازار در امان نماندند و مبالغ موجود در این کارت های قابل شارژ ،با کسر ده درصد تخفیف به طور نقدی از سوی دلالان به فروشندگان این کارتها داده می شود.

 

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نسبت به توزیع دقیق این بن ها و در اختیار دادن آنها در دست علاقه مندان به کتاب، دانشجویان و اساتید اقدامات جدی به عمل آورد تا بازار سیاه بن کتاب کم رونق و بی رونق شود و بن های کتاب در دست کسانی قرار گیرد که این بن ها را صرف خرید کتاب و افزایش بار علمی خود کنند.

 

گزارش از مریم داوری

کد خبر 184183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha