یحیی ابطالی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران، امروز(25 مهر) با بیان اینکه براساس آخرین آمار دریافتی از شهرستان ها عقد قرارداد کشت کلزا در سطح 10 هزار هکتار از اراضی استان انجام شد، به خبرنگار شبستان گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 40 درصد افزایش داشت.
وی افزود: براساس برنامه ریزی های انجام شده برای سال زراعی 92-91 برنامه کشت کلزا در سطح 30 هزار هکتار از اراضی مازندران صورت گرفته است که عمدتا در مناطق گلوگاه تا رامسر است.
ابطالی اظهار کرد: مجموع نهاده های مورد نیاز شامل بذر کلزا و کودهای شیمیایی تامین و توزیع آن در شهرستان های مازندران انجام شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی که در سال جاری پیش بینی شده است بتوانیم به برنامه ابلاغی 30 هزار هکتار کشت کلزا نایل شویم که در همین راستا پیگیری برای انجام بیمه زراعت های پاییزه از جمله کلزا انجام شده است که کشاورزان می توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و واحدهای کارگزاری بیمه کشاورزی نسبت به عقد قرارداد بیمه اقدام کنند.
ابطالی در ادامه با اشاره به اینکه ضریب کشت بالا از ویژگیهای کشاورزی مازندران است، گفت: در مازندران از ظرفیت بالای ارقام برخورداریم که از نظر اقتصادی سطح زیر کشت بالایی دارند.
وی با تاکید بر اقلیم بسیار خوب مازندران که از دیگر ویژگیهای بخش کشاورزی است، هرچند در بعضی موارد، تاوان این نعمت خداوندی را میدهیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اینکه مازندران پنج درصد از آبهای سطحی را مهار کرده در حالی که این رقم در کشور حدود 40 درصد است، افزود: از دیگر بحثهای مورد توجه در مازندران، شکاف در تولید است.
وی اذعان کرد: باغدار نمونه استان از هر هکتار باغ مرکبات 100 تن برداشت میکند اما، متوسط تولید در استان 18 تن است و در محصولات دیگری مانند برنج، علوفه، کلزا و غیره هم به همین گونه است که به اقتصادی شدن کشاورزی ضربه میزند.
ابطالی با اشاره به اینکه به علت خرده مالکی و نداشتن حمایتهای ملی، جایگاه ما در کشاورزی مناسب نیست، گفت: اگر روزی در این زمینه درست عمل شود، مازندران باید پاسخگوی نیاز بخش زیادی از جامعه 75 میلیونی کشور باشد.
وی با بیان اینکه از دیگر مسائل مورد توجه در این زمینه بحث معرفی ارقام است، تصریح کرد: اگر تحقیقات درست با استفاده از امکانات روز دنیا، ارقام جدید معرفی کند کمک شایانی به بخش کشاورزی در مازندران خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما