پروانه چرای دام از جنگل حفاظت شده مهروئیه، باید لغو شود

رئیس اداره محیط زیست شهرستان کهنوج گفت:پروانه چرای دام صادر برای جنگل مهروئیه ،گونه های جانوری و بافت خاک را در معرض تهدید قرار داده است و باید هر چه زودتر لغو شود.

حجت الله مرادی، رئیس اداره محیط زیست شهرستان کهنوج به خبرنگار شبستان گفت: جنگل مهروئیه واقع در جنوب استان کرمان و شهرستان فاریاب در سال 1350 به عنوان منطقه حفاظت شده، معرفی شده است؛ اما پس از ثبت آن به عنوان پناهگاه، پروانه چرای دام صادر شده است.

 

وی افزود: این پروانه چرای دام که به طرح مرتعداری واگذار شده است در دهه 60 و بدون مجوز و هماهنگی با محیط زیست صادر شده است که متاسفانه پناهگاه و جنگل را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

 

مرادی خاطرنشان کرد: متاسفانه محدوده های چرا و ضوابط و ... در سال های پس از طرح مرتعداری رعایت نشده است به گونه ای که در همه ایام سال و بیش از حد مجاز دام وارد جنگل شده که مشکلاتی را ایجاد کرده است.

 

رئیس اداره محیط زیست کهنوج افزود: چرای بیش از حد، باعث حذف سرشاخه ها، عدم رویش و رشد جوانه ها و تخریب خاک شده است و این در حالی است که حتی منطقه امن پناهگاه را نیز رعایت نکرده اند.

 

وی افزود: در سال های گذشته تصرفاتی در منطقه حفاظت شده ایجاد شده است که کشاورزان به حریم جنگل تجاوز کرده اند و  تصرفات غیر قانونی و واگذاری هایی انجام شده است که سایر ادرات مربوطه ،مخصوصا منابع طبیعی در این زمینه همکاری کند.

 

حجت الله مرادی گفت: با پیگیری های مدیر قبلی محیط زیست کهنوج در دادگاه بدوی در مورد این پروانه چرا ،راُی به نفع محیط زیست صادر شده است و امیدواریم در کرمان نیز به خواسته خود  که جلوگیری از تخریب محیط زیست است ،برسیم.

 

جنگل مهروئیه در جنوب کرمان به عنوان بزرگترین جنگل توده ای کهور در سال 1350 در لیست مناطق چهار گانه سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و در سال 1354 به عنوان پناهگاه حیات وحش، ثبت شده است.

 

 مهروئیه با وسعت تقریباً 6 هزار هکتار ، بزرگترین توده جنگلی درخت کهور در جنوب شرق ایران و بزرگترین پناهگاه حیات وحش در جنوب استان کرمان است و کهور ،کنار ،گز و اسکنبیل از مهمترین پوشش گیاهی این جنگل است که در 45 کیلومتری شهرستان کهنوج و 12 کیلومتری شهرستان فاریاب واقع شده است.

جنگل منحصر به فرد مهروئیه پناهگاه اصلی خرس شغال و گراز است و پرندگانی چون کبک و کمنزیل در این جنگل زیستگاه دارند.


 پایان پیام/

کد خبر 184083

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha