به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سهشنبه 25 مهر انجام شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش ایران به دور جدید تحریمها علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای از سوی اتحادیه اروپا چیست، گفت: ما در مورد مذاکرات نمایندگان کشورمان و نمایندگان 5+1 بارها آمادگی خود را اعلام کردهایم و در مسکو پیشنهادات خود را برای حل مسئله هستهای به صورت شفاف ارایه کردیم که به اعتراف نمایندگان 5+1 این پیشنهادات از جامعیت و سازندگی برخوردار بود.
وی با غیرمنطقی و غیرانسانی توصیف کردن تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: توصیه میکنیم که کشورهای غربی به جای اصرار و لجبازی در مورد فشارهایی که به ملت ما وارد میکنند رویکرد منطقی را اتخاذ کنند زیرا اینگونه فشارها تنها موجب روسیاهتر شدن آنها در برابر ملت ما میشود.
مهمانپرست تأکید کرد: آنها ملت ما را نمیشناسند و نمیدانند که اینگونه اقدامات نمیتواند دستاوردی برای آنها داشته باشد زیرا با این فشارها ملت ایران از حقوق خود دست نمیکشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه هدف وی از طرح این اظهارات که ایران در مورد مذاکرات هستهای از خود انعطاف نشان خواهد داد، چیست: اینها بحثهایی است که رسانههای غربی مطرح میکنند تا جنگ روانی علیه کشور ما ایجاد کنند. مواضع ما در قبال بحث هستهای کاملا روشن است و برخوردی که اتحادیه اروپا در قبال ایران انجام میدهد یک برخورد سیاسی است.
مهمانپرست تصریح کرد: شاید یکی از دلایل تحریمهایی که تاکنون اتحادیه اروپا در قبال ایران اعمال کرده است تحت فشار قرار دادن بیماران سرطانی در ایران بوده تا فشار مضاعفی به ملت ما وارد شود اما مشاهده کردهاند که تاکنون این فشارها دستاوردی برای آنها نداشته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: این تحریمها بهانهای برای وارد کردن فشار به ملت ماست. اگر علت اعمال این تحریمها فعالیتهای هستهای است آنها باید به ما پاسخ دهند که چرا از 32 سال پیش که هیچ فعالیت هستهای در کشور ما صورت نمیگرفت آنها تحریمهای خود را علیه ایران آغاز کرده بودند. آیا تحریم هواپیمای مسافربری که هیچ جنبه نظامی هم نداشت از سوی غرب و آمریکا مغرضانه نبود؟
مهمانپرست گفت: مشکل اصلی غرب این است که کشور بزرگی مثل ایران نمیخواهد استقلال خود را در قبال آنها از دست بدهد و اقتدار خود را برای کشورهای منطقه به خرج میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه پیشنهاد غیررسمی ایران برای حل بحران سوریه چه بوده است، گفت: موضع کشور ما در قبال سوریه از ابتدا حمایت از کوفی عنان بوده و اکنون هم از آقای اخضر ابراهیمی و طرحهای ایشان حمایت میکنیم.
وی افزود: ما معتقدیم که بهترین راهکار برای سوریه کمک همه کشورها برای توقف درگیریها است و عدم ارسال سلاح به این کشور و ایجاد زمینه گفتوگو میان مخالفان نمایندگان دولت برای انجام اصلاحات در سوریه است، تنها در این صورت است که مردم سوریه میتوانند در فضایی آرام فرصتی را برای انجام انتخاباتی زیاد و تعیین سرنوشت کشور خود پیدا کنند.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران به این موضوع فکر کرده است که آیا آینده سوریه میتواند بدون بشار اسد باشد یا خیر، گفت: انتخاب اصلی را مردم باید انجام دهند، اینکه بخواهند شرط بگذاریم که بشار اسد بر سر قدرت باشد یا نه ارتباطی به کشورهای خارجی ندارد و تنها کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که زمینه گفتوگوهای ملی را فراهم کنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در پاسخ به این پرسش که موضع ایران در قبال افزایش حملات صهیونیستها به اماکن مذهبی فلسطین چیست، گفت: ما همواره با اقتدار کامل در مجامع بینالمللی جنایت رژیم صهیونیستی و مردم بیدفاع فلسطین و مردم دیگر کشورهای منطقه را محکوم کردهایم.
وی با اشاره به پیشنهاد آیتالله اراکی در مورد اینکه اولین جمعه هفته وحدت روز حمایت از محمد (ص) باشد، گفت: این پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفته و هر چقدر زمینه برای اجرای قوی آن فراهم شود حمایت ما از اینگونه نهادها بیشتر خواهد بود.
مهمانپرست تأکید کرد: وحدت جهان اسلام بدترین وضعیت را میتواند برای رژیم صهیونیستی مهیا کند.
رامین مهمانپرست همچنین در واکنش به سخنان دبیر کل حزبالله مبنی بر اینکه هواپیمای ارسالشده از سوی این نهاد به سوی اسراییل یک هواپیمای ایرانی- لبنانی بوده است، گفت: این موضوع کاملا مشخص است که توانایی دفاعی کشور ما بسیار بالا است و ما این امکان را داریم که با تمام توان از تمامیت ارضی خود دفاع کنیم و در مقابل تهدیدات رژیم صهیونیستی جبهه مقاومت را تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: پیشرفتهای ما در زمینه دفاعی احتمال جنگافروزی در منطقه را کاهش میدهد زیرا وقتی کشورها قدرت دفاع از خود را نداشته باشند متجاوزان به خود اجازه میدهند تا جنگ را علیه این کشورها آغاز کنند و به این ترتیب جنگافروزی در منطقه افزایش پیدا میکند.
پایان پیام/
نظر شما