آثار برگزیده جشنواره بصیرت در موزه هنرهای معاصر به نمایش در می آیند

شاه ابادی گفت:موزه هنرهای معاصر به هنر معاصر اختصاص دارد اماجایگاه تجلی بصیرت به گونه ای است که باید در راس همه فعالیتها باشد و از این رو آثار برگزیده جشنواره بصیرت در موزه هنرهای معاصر به نمایش در می آیند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین یادواره هنری تجلی بصیرت صبح امروز سه شنه 25 مهر با حضور حمید شاه آبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،  اصغر امیرنیا دبیردومین یادواره هنری تجلی بصیرت  و محمد دشت گلی دبیر اجرایی این جشنواره در تالار وحدت برگزار شد. 

 

در ابتدای این نشست حمید شاه آبادی، معاون امور هنری و رییس شورای سیاست گذاری دومین یادواره هنری تجلی بصیرت گفت: دومین یادواره بصیرت را در حالی آغاز می کنیم که کشور نیازمند بصیرت افزایی و توجه به حوزه بصیرت است، فتنه 88 آزمونی بود که مردم از آن سربلند بیرون  آمدند و تنها چیزی که مردم را توانست از اتفاقات ویژه ای که در این سال افتاد بیمه کند، در واقع نگاه بصیرت افزایی مردم بود که توانستند از این بحران عبور کنند.

 

وی درباره برگزاری یادواره هنری تجلی بصیرت خاطر نشان کرد: امسال دومین دوره جشنواره برگزار می شود، سال گذشته این جشنواره به صورت ملی در کشور برگزار شد  و دستاوردهای داشت، این که یک رویداد مهم انقلاب دستمایه خلق آثار هنری شود اتفاق بزرگی است، فعالان عرصه هنری تلاش کردند با زبان هنر این رویداد مهم را بازآفرینی کنند، امسال رویکرد ما به جشنواره بصیرت رویکری مضاعف است با نگاه به آینده در 2 حوزه دیگر ماموریت های داریم.

 

شاه آبادی تجلیل از هنرمندان بصیر را یک وظیفه ذاتی برای معاونت هنری  خواند و تاکید کرد:  در این دوره از جشنواره هنرمندانی که در بحران فتنه 88 تخطی نکردند تجلیل خواهند شد.

 

 معاون امور هنری  افزود: تبیین اقدام شجاعانه ملت ایران در سال 88 گام بزرگی برای ارایه آثار در قالبی هنری و نگاه به آینده در خلق آثار هنری از جمله اهداف  جشنواره است.

 

 شاه آبادی با تاکید بر  آگاهی بخشی موقعیت شناسی و دشمن شناس جامعه هنری یاد آور شد: هنرمندانی که نقش واقعی خود را با خلق آثار  نشان دادند و بیشتر رویدادها را درک می کنند و آن را در آثار خود نمایان می کند، آنها با نگاه به آینده تمام توجه شان این است که ریشه های انحراف و کژی ها را بشناسند و به مردم معرفی کنند و جامعه را از هر گونه گزند مصون بدارند آن چیزی که بر عهده جامعه  هنری است این است که آگاهی بخشی موقعیت شناس و دشمن شناس باشد.

 

معاون امور هنری تصریح کرد: دومین یادواره هنری تجلی بصیرت در 5 شاخه هنرهای نمایشی، تجسمس، موسیقی و تولیدات آموزشگاه های هنری و پژوهشی دی ماه امسال برگزار می شود.

 

وی افزود: در بخش هنرهای نمایشی دومین یادواره هنری تجلی بصیرت  که با مشارکت استانها  برگزار می شود، بخش صحنه ای در استان آذربایجان شرقی به صورت ملی برگزار می شود و بخش تئاتر خیابانی در استان تهران و البرز برگزار می شود و بخش نمایشنامه خوانی و نمایشنامه نویسی نیز در یزد به صورت ملی و کشوری برگزار می شود  و از طرفی متون برگزیده  این دوره نیز چاپ خواهد شد.

 

شاه آبادی خاطر نشان کرد: بخش تجسمی دومین یادواره هنری تجلی بصیرت  در رشته های نقاشی – کاریکاتور – پوستر و تصویرسازی برگزار می  شود  و  هدف ما در این بخش ارتقاء کیفی آثار هنری  است و آثار برگزیده در مورزه هنری معاصر به نمایش درمی آید و در کنار آن نیز کارگاه آموزشی نقاشی در محوطه باز موزه معاصر دایر می شود.

 

وی همچنین گفت: بخش موسیقی دومین یادواره هنری تجلی بصیرت  در  دو بخش جنبی و رقابتی برگزار می شود ، در بخش جنبی شاهد اجرای گروهها  موسیقی خواهیم بود و بخش رقابتی نیز در بخش های تنظیم، آهنگسازی  و شعر برگزار خواهد شد. 

 

وی افزود: در بخش تولیدات آموزشگاههای هنری در این بخش تولیدات هنری  آموزشگاههای علمی و کاربردی و هنرستان های هنرهای زیبا آثارشان آنها به صورت جداگانه به نمایش در خواهد آمد و در بخش پزوهشی نیز نشست های تخصصی هنری با حضور  اساتید شناخته شده برای هنرمندان برگزار می شود.

 

شاه آبادی تاکید کرد: امیدوارم ماه دی که 9 دی قله اصلی این فعالیت معاونت امور هنری است به طور جدی فضای کشور  درگیر یادواره  هنری تجلی بصیرت باشد.

 

 

در ادامه نشست اصغر امیرنیا، دبیر دومین یادواره هنری تجلی بصیرت در سخنانی با اشاره به  اهمیت حماسه 9 دی گفت: بهترین حوزه ای که در زمینه بصیرت می تواند کار کند هنر است با توجه به اینکه در اولین دوره جشنواره هنرمندان بصیر دانستند چه چیزی خلق کنند و آگاهی آنها به بحث بصیرت و فرمایش مقام معظم رهبری  سبب شد که آثاری را به اولین دوره جشنواره  ارسال کنند  اما امسال  جشنواره به کیفیت آثار بیش از کمیت  آنها توجه کرده است.

 

وی افزود: آثار برگزیده بخش نمایشی دومین یادواره هنری تجلی بصیرت  در پایان امسال و سال آینده به اجرای عمومی می روند .

 

 بصیرت هدف، بصیرت وسیله، بصیرت و شناخت، تضاد بصیرت با هوای نفس و غیره از جمله 20 موضوع محوری   اعلام شده در فراخوان دومین یادواره هنری تجلی بصیرت بود که اصغر امیرنیا به آنها اشاره کرد.

 

وی تصریح کرد:  فراخوان دومین یادواره هنری تجلی بصیرت بمرداد ماه به هنرمندان تجسمی نشان داده شد و  از شهریورماه اعلام شد، هنرمندان  می توانند تا 25 آبان آثار خود را ارسال کنند ، این آثار در 6 آذر بررسی می شوند و آثار از 2 دی تا بهمن در نمایشگاهی به نمایش در می آیند  و از طرفی از اول دی تا 22 بهمن نمایشگاهی از آثار در سراسر کشور دایر خواهد شد و در کنار ان نیز کارگاه آموزشی نقاشی برای هنرمندان دایر می شود.

 

 

محمد دشت گلی، دبیر اجرایی دومین یادواره هنری تجلی بصیرت نیز در سخنانی گفت: مرکز هنرهای نمایشی طبق صحبت با دبیر  دومین یادواره هنری تجلی بصیرت سه اثر در بخش نمایشنامه نویسی را از سوی شورای حمایت مورد حمایت ویژه قرار دهد که برای سال 91 و 92 به اجرا ی عمومی بروند.

 

 وی افزود: محوریت موضوع ها در دومین یادواره هنری تجلی بصیرت  (موسیقی ، تجسمی  و نمایشی) حماسه 9 دی  است.

 

شاه آبادی در پاسخ به سئوالی درباره به نمایش درامدن آثار دومین یادواره هنری تجلی بصیرت در موزه هنرهای معاصر و مغایرت آن با اساسنامه موزه گفت:  جایگاه موزه هنرهای معاصر همان است و سیاست همچنان برقرار است و در دیگر موزه های کشور نیز به همین روال است، این موزه به هنرهای معاصر اختصاص دارد منتها جایگاه تجلی بصیرت به گونه ای است که باید در راس همه فعالیت ها باشد، بنابراین آثار آن به موزه هنرهای معاصر سپرده شد و با اساس نامه آن مغایر ندارد. حماسه 9 دی به نظر من بزرگترین اتفاق یا حرکت مردمی بوده است، باید مسایل و موضوعات را از یکدیگر بازبشناسیم، آنچه امروز وجود دارد تبعیت از نظام و ولایت فقیه است، اگر ما از اندیشه انقلاب (ولایت مطلقه فقیه)حمایت نکنیم ظلم کرده ایم .

 

پایان پیام/

 

کد خبر 184014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha