به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 25 مهر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان ,وقتی می بارند به قلم حسین شریعتمداری به تحلیل تحریم اقتصادی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
و اما، در پروژه احتمالی دشمن روی «مردم» حساب ویژه ای باز نشده است، چرا که آمریکا و متحدانش، هوشیاری مردم و حضور به موقع آنان در سرفصل های حساس تعیین کننده را آزموده اند. حماسه های 23 تیرماه 78 9 دی 88، بهمن 88، انتخابات اسفند 90 و اخیرترین نمونه آن، حضور یکپارچه و همه جانبه و شورانگیز توده های عظیم مردم خراسان شمالی در استقبال از رهبر معظم انقلاب است که حماسه ای بارها تکرار شده و تکرار شدنی است و کمترین تردیدی در بصیرت مردم و ناامیدی دشمن از فریب آنان باقی نمی گذارد. حضرت آقا نیز در بیانات دیروز خود بر این نکته تاکیدی تجربه شده داشتند. آنجا که فرمودند «مردم حواسشان جمع است».
پس خط تماس و نقطه امید دشمن کجاست؟ خط و نقطه ای که دیروز رهبر معظم انقلاب در جمع بسیجیان خراسان شمالی، شناسایی آن را یکی از نشانه های بصیرت دانسته بودند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان توافق نخبگی بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی به قلم صالح اسکندری به تحلیل سبک زندگی ایرانی پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
مرحوم شیخ صدوق (رحمه الله علیه) در کتاب "ثواب الاعمال و عقاب الاعمال" درباره انگیزه نگارش این کتاب شریف میفرماید: امری که موجب گشت این کتاب را به رشته تحریر درآورم روایتی بود از حضرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) که میفرماید:«راهنمایی بر انجام عمل نیک مانند انجام دهنده آن است»، و آن را «ثواب الأعمال» نام نهادم به امید آنکه خداوند مرا از پاداش آن محروم نفرماید و به جز امید به پاداش الهی و خوشنودی خداوند سبحان چیز دیگری مقصود من نبوده است.
امروز جامعه ایرانی و به خصوص طبقه متوسط جدید از سبک زندگی غربی رنج می برد. سبک زندگی مدرن روبنای سیاسی مدرنیسم معرفتی است که ممزوج با تمام انگاره های متکامل فلسفی پس از رنسانس در دنیای امروز به عنوان یک الگوی جهانشمول توسط غربی ها تجویز می شود. نمونه عریان این الگوی حیات به دلیل ماهیت ضد هنجاری و ارزشی آن در اغلب کشورها با واکنشهای اجتماعی مواجه می شود اما برخی نخبگان غرب گرا در جهان سوم تلاش می کنند الگوی مدرن زندگی را که بر پایه به حداکثر رساندن شهوات، لذت های مادی، و معنویت زدایی است بدون بنیانهای معرفتی و فلسفی و صرفا به عنوان شیوه ای برای زیست اجتماعی بهتر معرفی کنند.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان سوء تفاهم شده است به قلم مهدی محمدی به تحلیل جریان فتنه پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
جریان فتنه فشارهای خارجی قبلی را به نفع خود ارزیابی میکند و امیدوار است این فشارها تشدید هم شود. تحریمها و فشارهای غرب برای فتنه، 2 نتیجه داشته است: نخست اینکه بهزعم آنها نظام به مشکلی بزرگ مشغول شده و انرژی کمتری برای خرج کردن علیه آنها خواهد داشت و دوم، جریان فتنه تصور میکند غرب مایل است نظام به این جمعبندی برسد که تنها راه تعدیل فشارها باز شدن راه برای بازگشت آنها به درون حاکمیت است. در مجموع ظاهرا آقای هاشمی بشدت احساس فرصت کرده و چپها پشت سر او به صف ایستادهاند تا بازگشت خود به عرصه سیاسی کشور را جشن بگیرند. این وضع را به دقیقترین وجه ممکن میتوان با استفاده از تعبیر «عملیات روانی روی خود» توصیف کرد. چه چیز موجب شده اهل فتنه به این جمعبندی برسند که اوضاع برای آنها در حال رو به راه شدن است؟
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان پیامدهای جنجالآفرینی سیاسی به قلم حسین مظفر به تحلیل عواقب این موضوع پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
آرامش و ثبات سیاسی و دوری از هر نوع جنجال یکی از شرایط لازم برای پویندگی نظام های سیاسی به شمار میآید تا در قبال چنین پویایی به وظایف اصلی خود یعنی ارائه خدمات مختلف به آحاد شهروندان عمل نماید. طبیعی است که اگر نظام های سیاسی از این شرط دور شده و به نوعی دچار جنجالهای بیهوده سیاسی شوند آنگاه در انجام کار ویژه اصلی خود دچار نقص میشوند که میتواند پیامدهای منفی را بهدنبال داشته باشد. اما اینکه چگونه یک کشور میتواند به آفت جنجال مبتلا شود با کمی غور در گذشته می توان نسخههایی برای آن یافت. از جمله اینکه فضای سیاسی کشور همراه با تهمت و بداخلاقی است که جنجالی میشود و جنجالآفرینان این صحنه کسانی هستند که با بداخلاقی و تهمت آرامش در کشور را بر هم میزنند. البته به دلیل آنکه انقلاب اسلامی ما دارای ریشهای فرهنگی است میبایست از رفتارهای نادرست انتخاباتی و بداخلاقیهای سیاسی پرهیز کنیم.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان راه درست ایجاد تعادل در بازار ارز به تحلیل چگونگی تعادل در بازار ارز پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
با این حال و با وجود اینکه قیمت ارزهای مختلف و به ویژه دلار تا حدودی از کانون توجه افکار عمومی خارج شده است اما از منظر کارشناسی، بازار همچنان در شرایطی نامطلوب و تا حدود زیادی غیرعادی قرار دارد. مسئولان دولتی هر روز از اختصاص ارز به اولویتهای بیشتری از کالاهای وارداتی خبر میدهند و بانک مرکزی قیمت ارز مبادلاتی را به طور مستمر کاهش میدهد ولی قیمت ارزهای پرطرفدار مانند دلار و یورو در بازار غیررسمی کاهش چشمگیری پیدا نکرده است و صرافان و دلالها اگر بخواهند و بتوانند معاملهای انجام دهند، بهای بین 3100 تا 3300 تومان را بازای هر دلار مبنا قرار میدهند. باقی ماندن چنین قیمتهایی برای دلار نشانگر این واقعیت است که تلاشهای بانک مرکزی برای کاهش قیمت دلار به عنوان شاخصترین ارز مورد تبادل در بازارهای رسمی و غیررسمی کشور هنوز به موفقیت نرسیده است.
پایان پیام/
نظر شما