به گزارش خبرگزاری شبستان ،ملحمه «عیدالغدیر» نخستین منظومه حماسی تاریخی عربی به شمار میرود که بولس سلامه، شاعر و ادیب مسیحی معاصر عرب، در این ملحمه شیفتگی و ارادت خود را به خاندان پیامبر «صلوات الله علیه و آله» ابراز داشته و به ترسیم زندگی ایشان از عصر جاهلی تا پایان حادثه کربلا میپردازد .
سومین همایش بین المللی باران غدیر از 6 آبان ماه به مدت 4 روز توسط حوزه هنری در تهران با حضور نویسندگان، هنرمندان و شاعران ملیت ها و ادیان مختلف برگزار می شود.
بنا براین گزارش در این دوره از همایش از پولس سلامه شاعر، ادیب و حقوقدان لبنانی و یکی از بزگترین شعرای کلاسیک معاصر به پاس سرودن "ملحمه غدیر" که جایگاه ویژه ای را در ادب عرب دارا می باشد با حضور فرزندانش تقدیر خواهد شد.
گفتنی است:وی در سال 1902 در جنوب لبنان به دنیا آمد. تحصیلات خود را در مدرسه فرانسوی بیروت با دریافت لیسانس حقوق به پایان رساند و به کار قضاوت و وکالت اشتغال یافت و در این حرفه تا بالاترین مدارج پیش رفت. اشتیاق غیرعادی او به مطالعه از کودکی باعث شد تا معلومات بسیار گسترده و عمیقی در موضوعات مختلف ادبی و تاریخی پیدا کند و به نگارش و تألیف روی بیاورد. در مجموع 16 کتاب شعر و نثر از وی به یادگار مانده که مشهورترین آنها ملحمه عبدالغدیر جایگاه مناسبی را در ادب عربی به خود اختصاص داده و به دلیل رعایت بسیاری از خصایص فنی ملحمه در جهان ادب از مقبولیت نیز برخوردار شده است، بهگونهای که به سلامه، لقب شاعر ملحمی دادهاند.
گفتنی است : بولس سلامه در سال 1948، این حماسه را در 47 قصیده و در مجموع 3415 بیت سروده است. تسمیه این ملحمه به عیدالغدیر از باب تسمیه کل به نامه جزء است، چرا که سیر داستان ترسیم زندگی اهل بیت «علیهمالسلام» از عصر جاهلی تا پایان حادثه کربلاست و بخشی از ملحمه به حادثه غدیر اختصاص یافته است. نویسنده، نظم این اشعار را اجابت دعوت سید عبدالحسین شرف الدین میداند.
بنا به گفته شاعر، او پیش از سرودن ملحمه، به مطالعه منابع تاریخی پرداخته و برای پرهیز از پیشداوری، بیشتر آثار مورخان اهل سنت را مورد استناد قرار میدهد. تألیف این کتاب مجموعاً شش ماه به طول انجامیده که سه ماه آن صرف مطالعه در تاریخ اسلام و سه ماه دیگر صرف سرودن اشعار شده است.
همچنین وی در پانوشتهای اشعار با نقل از آثار مورخانی چون مسعودی، طبری، ابن اثیر، ابن حکمان و ... توضیحاتی درج کرده است تا مطالب برای غیرمسلمانان و کسانی که با تاریخ اسلام آشنایی کافی ندارند، مفید واقع شود.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری ،او پیشاپیش سوال یا اعتراض مقدر کسانی را که از ملحمهسرایی یک مسیحی برای تاریخ مسلمانان متعجبند پاسخ میگوید: «البته من مسیحیام، اما تاریخ به همه جهانیان تعلق دارد. من مسیحیام اما نه از روزنهای تنگ بلکه از افقی گسترده به جهان مینگرم.
گفتنی است اولین و دومین دوره همایش باران غدیر به ترتیب در تهران- اهواز و تهران- شیراز با حضور شاعران ملیت ها و ادیان مختلف برگزار شد و در سومین دوره در کنار شاعران، هنرمندان و نویسندگان نیز آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما