به گزارش خبرنگار شبستان، محمد رضا رحیمی، معاون اول رییسجمهور در سومین گردهمایی دستاندرکاران سلامت گفت: بهداشت و سلامت زیربنای مسایل اقتصادی و اجتماعی یک کشور است و در جامعه سالم افراد میتوانند از منافع خود دفاع کنند.
وی افزود: سطح بهداشت امروزه در جوامع ارتقا یافته و سلامت به یکی از مسایل مهم دولتها تبدیل شده است و از همین رو در بسیاری از کشورها بیشترین بودجهها به حوزه سلامت تخصیص داده میشود.
رحیمی ادامه داد: امروز امنیت مناسب در کشور حاکم و مستقر است و موضوع سلامت با اجرای طرح پزشک خانواده روز به روز کارآمدتر میشود.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد تولیدات علمی کشور مربوط به وزارت بهداشت است، گفت: گرچه از لحاظ علمی تعداد کارمندان حوزه وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاهها محدودتر است اما شاهد تولیدات 30 درصدی علم توسط این وزارتخانه هستیم.
معاون اول رییسجمهور اظهار کرد: اکنون جایگاه هفدهم جهان را در حوزه پزشکی داریم و بر اساس تعداد مقالات علوم پزشکی و سلامت اگر با همین منوال پیش رویم در سال 2015 رتبه نخست خاورمیانه را کسب خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز 50 دانشکده و دانشگاه کلیه منابع علمی سلامت را تأمین میکنند و امید به زندگی که در اوایل انقلاب 59 سال بود در زنان به 6/74 دهم سال و در مردان به 6/72 رسیده است که دستاورد بزرگی محسوب میشود.
وی همچنین با اشاره به کاهش بیماریهای واگیردار گفت: بیماریهای واگیردار تا حد زیادی در کشور کنترل شده و فلج اطفال به طور کل ریشهکن و سرخک در سالهای اخیر کنترل شده است.
وی با اشاره به تولید 97 درصدی داروها در داخل کشور افزود: 52 قلم دارو با فناوری بالای بیوتکنولوژی در مرحله تولید قرار دارند و تولید 20 قلم تجهیزات پزشکی پیشرفته مورد حمایت واقع شده است.
رحیمی اظهار کرد: یکی از نشانههای دولت در رسیدگی به سلامت، تشکیل شورای عالی سلامت در بالاترین سطح بوده که مصوبه آن به منزله مصوبه هیئت وزیران است که تصویب دستورالعمل پزشک خانواده، تصویب سامانه جامع ایمنی محیط، اجرای کامل مقررات جهانی بهداشت، سند ملی ایمنی روغنهای خوراکی، برنامه تحولی نظام سلامت و رفاه سالمندان از جمله مصوبات مهم این شورا است.
وی خاطرنشان کرد: این سند نقش مهمی در سیاستهای کلان را دربر دارد که با تغییر دولتها روند آن ادامه خواهد داشت.
رحیمی افزود: یکی از مهمترین اقدامات دولت در عدالت سلامت اجرای پزشک خانواده است و به جای تمرکز در بیماری برای پیشگیریها در بیماریها تأکید دارد و با اجرای این برنامه هیچ فرد ایرانی نخواهد بود که تحت نظارت یک پزشک قرار نگرفته باشد.
وی با اشاره به ثبتنام 22 میلیون نفری جامعه تصریح کرد: باید با ارتقای بهرهوری منابع را به سمت برنامههای اولویتدار ببریم و پزشک خانواده میتواند در این مسیر مثمرثمر باشد و ثبتنام 23 میلیون نفری جامعه در این طرح نشان از استقبال مردم از آن دارد.
پایان پیام/
نظر شما